« Върни се назад Публикувано на 24.05.2022 / 11:47

НА НАС АЗБУКА НЕ НИ ТРЯБВА! ЩОТО НИЕ ОТДАВНА НЕ СМЕ НАРОД, А СРЕДНО ГОЛЯМА ФЕЙСКБУК ГРУПА

По случай празника си пуснах говорещата кутия. Да се отъркам и аз в дебела аналитична мисъл…

Оказа се, че днес празнуват всички, които се занимават с интериорен дизайн и вътрешна архитектура. Щото това си било pure art, както обичаме да казваме в село Дебнево и Британска Колумбия.

Захо Калифорниеца от своя страна също каза няколко добри думи за войната и литературата в Украйна. Мистично, но добре завоалирано световно известният литературен дизайнер едро подчерта, че ако Байдън е управлявал Византия навремето, сега вместо 30 сме щели да имаме 130 букви в азбуката. А Цар Борис е можел да плати на Солунските братя с крипто или С – 400 “втора ръка”. (Сиреч, разбирай, в ролята на Ангеларий Света Корнела)

Викам си, трябва да ядеш и ти повече МакДоналдс, Васе. Така един ден и твоя мозък ще става от таблетка на кюфте.

Но, да не се разсейвам…

Искам просто да кажа, че докато го има инстаграм, на нас азбука не ни трябва! Щото ние отдавна не сме народ, а средно голяма фейсбук група. Единствено ни е нужно, като древно племе, и ние да съберем в една кутийка от Кока-Кола интелектуалните мощи на нацията, за да можем после на мястото на паметника на Съветската армия да изпраскаме един нов монумент. Със заглавие: Светите мощи на демократична глобалната тъпота! И на морзовата азбука, разбира се.

Или накратко. Честит празник, уважаеми фотографи, инфлъенсъри, военни, дизайнери и обикновени драскачи! Да ви е жив и здрав хибрида!

Васил Петев

«