« Върни се назад Публикувано на 17.12.2021 / 14:27

НА КИРЧО МУ КАЗАЛИ В БРЮКСЕЛ КОГА ЩЕ ДОЙДЕ ОМИКРОН. НАПРЕД С БРЪСНАРЯ СИ И ХАХАХА!-АРГИРОВА ЩЕ НИ ВАКСИНИРА! ТУЙ МОМЧЕ ИЗОБЩО НЕ ЗНАЕ КЪДЕ СЕ НАМИРА!

Кирил Петков от Брюксел:

Ваксинацията у нас трябва да стане максимално бързо, ако не искаме Омикрон да предизвика следващата вълна.

Това, което научих е, че тази вълна ще е по-рано от това, което очакваме. Разбрах, че ще е в средата на януари, а я очаквахме в края. Това означава, че имаме няколко дни. Трябва да направим работни групи с лекари, които не са само вирусолози и да се направи протокол за хора със странични заболявания и да се препоръча ваксина за тях.

Интересното за диабета е, че много хора се притесняват да се ваксинират заради диабет, а се оказва, че точно те са в рискова група. Аз знам защо хората не се ваксинират – защото не вярват в институциите и събират собствена информация. Трябва да сложим специалистите на преден план.

Няма да бъде насилствено и задължително, но трябва да бъде информиращо. Много се надявам всички джипита, това е отборна отговорност, като ги питат пациентите им дали да се ваксинират или не, да могат да им дадат адекватна препоръка.

Искам да отворя диалог и с антиваксърите, защото в този момент ги игнорираме и се капсуловат. Нека чуем техните аргументи и сложим аргументи и от другата страна. Трябва да влезем в общата дискусия. Искам да разбера кои са истинските стопери. Имаше тези като „можете ли да спрете пръсканията с ковид от самолети“, което беше безумно, но това не бяха безумни хора, а са имали достъп до фалшива информация. Аз лично ще споделя човекът, който ме подстригваше миналата година и си говорихме за ваксините, той не искаше да се ваксинира и за жалост почина. Да, говорим за човешки животи. Има странични ефекти, но са толкова по-малко. Трябва да говорим с аргументи и специалисти. Аз не съм специалист, но д-р Аргирова е“.

На Кирчо му казали в Брюксел кога ще дойде Омикрон, наблъскали го американските му чорбаджии с кухи фразички и на всичкото отгоре ни дава пример с бръснаря си, за да се ваксинираме.

За Аргирова, да не говорим. С тая напред – чудничко ще постигне масова ваксинация.

Туй момче наистина изобщо не знае къде се намира!

Afera.bg

«