Публикувано на 22.06.2022 / 21:04

НА КАЛПАВ УЙ ВЪЛНАТА МУ ПРЕЧИ!

Мария Константинова:

Начи, нали разбрахте: Борисов, Пеевски, Трифонов и Митрофанова 😀

Както казва мъдрият български народ:

На калпав @й вълната му пречи

Иван Иванов:

Ваше Превъзходителство, госпожо Елеонора Митрофанова,

Първо и най-важно, искам да ви благодаря, че свалихте това правителство и да изразя учудването си, че имате толкова голямо влияние при управлението на България.

Горното – предвид признанието на Kiril Petkov, че именно вие, в компанията на още няколко политически имена сте отговорни за резултата при гласуването на вота на недоверие. Надявам се, че Владимир Владимирович знае какви ги вършите, щото не искам сега пък в Москва да се размрънкат, че това се е случило без официална санкция да проведете иначе успешната специална политическа операция…

С уважение: Един политически маргинал

Явор Дачков:

Как е възможно български премиер да подмята името на чужд посланик за евтина електорална употреба като треторазряден политикан от улицата без капка уважение към институцията, която представлява и към държавата на която е министър-председател. Срамота. Истинско облекчение е, че Кирил Петков си отиде.

Afera.bg

Коментари 27 за
“НА КАЛПАВ УЙ ВЪЛНАТА МУ ПРЕЧИ!”

 1. АФЕРА, политическият абстракционизъм не води до нищо добро, освен до схоластични дискусии, т.е. колко дявола могат да се съберат на върха на една игла.
  Триенето винаги оставя следи след себе си.
  Когато пиша, че заради нашите качества, а именно българската съобразителност и интелегентност, заради които винаги избираме най-неподходящото място за сядане, това не е измишльотина, историческа реалност, записана навсякъде: Първа национална катастрофа, Втора национална катастрофа, Трета национална катастрофа( Преходен период) и Четвърта национална катастрофа- властта на мафията.
  Лек ден, здраве и сложете гумата за триене в джоба си!

 2. Все някой друг ни е виновен – американското посолство,руското посолство,евреите,чуждите мафии,само не и ние.Народната мъдрост гласи,че старите знаят всичко,но не могат нищо,а младите много могат,но не знаят какво да могат.Избрахме си човек ,уличен в измама за министър председател,човек,уличен в кражба за министър на финансите и позволихме укриващ данъци да е главния събирач на данъците в държавата.Както се казва: На крива ракета космосът и е виновен.

  1. Винаги съм харесвала анализите на една умна блондинка. Конгретюлейшънс…

 3. Това е толкова абсурдно че ако не е договорено предварително ще е много тъжно затова че имаме такива лидери във парламента.Правителството падна заради Македония,но се оказа че ще стане точно обратното.Партиите които ще гласуват „за“вдигане на ветото са Герб,Дпс,ДБ,плюс ПП,правят 176 гласа и вероятно са им наредили така да гласуват.Имам осещаното че отново ни правят на маймуни,веднага след падането на Кировато правителство,Дпс казаха че внасят предложение за вдигане на ветото.Не ми харесваше Петков но се оказва че са го нашамаряли неговите атлантически господари,заради нерешително поведение по темата Македония.Дано да греша, но за какво Дпс и Герб точно сега ще подскачат толкова много

 4. Кире, дреме ти на уя! Ти поне си отеба на тоз пост! А, Ние и с теб, и преди теб, може би и след теб, все ще сме си от страната на булката!

 5. Тея шибани джендъри са толкова нефелни, че сами се ебат в гъза, нямат нужда от помощ

 6. „Най-големият враг на народа е интелигенцията, отгледана от колонизаторите“.
  Джавахарлал Неру

 7. Правителството не е назначено от Херо и не е свалено от Митрофанова. Правителството е сложено от мафията, за да изпълни едни задачи, които са доста спорни и могат да донесат проблеми. Свалени са пак от мафията. Бойко в това правителство има вицепремиерка и двама министри, пиарка. Кирчо подписва за завод за батерии за милиард с руската мафия, виртуални елекрически коли с някаква мафия фалирала, ама 35 милиона заминаха и най-големият удар институт за изкуствен интелект за 200 милиона като точка за трансфер към Гугъл, Амазон, Швейцария, Израел. Какво повече му трябва на човек? Проблемите следват…

  1. Големите проблеми са четири.

   1.РСМ или БЮРМ ще получи „ОК“ за преговори с ЕС, за сметка на правата на българите в тази измислена държава.

   2. Cпад на икономическият ръст.

   3.Отсъствие на енергийната сигурност за страната.

   4. Участие на страната във воената концепция на НАТО за Югоизточна Европа

 8. Слава на Русия.А тоя Боклук майната му. …вижте родителите му и си правете извода.Но така е когато в Колонията не е имало Велика революция с Гилотина!

 9. Няма основания за много голяма радост, защото падането на Кир4у Измамника не решава проблемите на България, поне до съставянето на ново редовно правителство без ПП и без ГЕРБ.
  Ако някой си представя, че чуждите посолства седят и гледат българска телевизия, как паднало правителството на Кир4у от вота на недоверие на доблестните гербаджии, нека си мисли, че е така.

 10. Шшшшт! Тихоооо, КОРНЕЛИЯ говори!
  Било тежко. Много… Напрегната е. Вика хаос, нестабилност. Гласът трепери. Тя вибрира. Нежното сиджимче се е впило в масивната й шия – тип трапец.
  Какво направиха с теб, бе Корнелия? Какво?

 11. Ами и аз това се питам,и в предишен пост написах,как е възможно някакъв случайник,осъзнат шарлатанин,който смята шарлатанството за почтеност(примери бол от него в тази една година),този никаквец да взима в устата си ПОСЛАНИЧКАТА НА ЕДНА ВЕЛИКА ДЪРЖАВА,ами че то простоватичкия Хр.Иванов не е обиждал така Русия както го прави,този рядък идиот,то не бе бензиностанция с ракети и куп други обиди….
  Аз съм обидена от факта,че някакъв случайник,си позволява изобщо да говори за скъсване на отпошения с Русия,това е покъртително….
  Лично аз,не бих допуснала в кръга хора от рода на простотоКиро,защото колкото и да съм човечна,изпитвам биологическа непоносимост към ниски твари с бедна душевност…..
  Ако софиянци върнат на власт обратно кирчо и кокорчо на изборите,смятайте България за приключена!!!

  1. Чашко тарашко фурашко дамаджан напикан насран пиян и много наебан! каза:

   Ренета , това , че излезнаха 2,3 хиляди на площада не е картинката в страната.Нали ги видя какви охранени шопари бяха.Това е администрацията под строй , уредени семейни приятели във вастта ,близки до медеца.На тези не им е проблем хляб от 2лева или нафта от 4 лева.Но не е така при другите извън привилегированите.

 12. За няколкото месеца, през които „управляваше“ /прилагаше заповедите от „Козяк“/, Киро Дебила поне научи името на Нейно Превъзходителство госпожа Митрофанова, което си е постижение за интелектуалното му равнище!

 13. Тези можеше да ги свали единствено и само този, който ги инсталира там – Козяк!
  Представяте ли си колко са калпави и некадърни, та чак покровителя им се отказа от тях ???????

  1. Не са се отказали(Козяк)ще ги върнат на бял кон,с повече депутати,калпави са да,и какво от това,те Козяк или по-специално ЦРУ работят с такива,вижте дяда Бай-дън,подходящ ли е за този пост,не нали но го държат,та и с Кирчо и Кокорчо е така,къде друг път Козяк ще намерят дебил който да изпълнява всичките им прищевки,и то такъв самоотвержен и самодоволен дебил,който смята лъжата за истина,и не изпитва срам че лъже…..

  2. Абсолютно си прав!’Както Боко си отиде след решението на Козяк, така е и сега! Въпросът е какво ни готвят?

 14. Ето кои политолози и коментатори се издъниха тотално с прогнозите си, че правителството на Петков няма да падне ГЕРБ блъфира с вота на недоверие, а кабинетът ще оцелее поне до есента, категорично заяви в сряда проф. Мария Пиргова Много политолози и коментатори се изредиха последните дни да анализират дали ще падне ли или не кабинетът „Петков“. Оказа се, че повечето от тях никакви ги няма в политическите прогнози, тъй като днес вотът на недоверие срещу кабинета „Петков“ се оказа успешен, а те се кълняха, че това няма да се случи. Сценаристите са олицетворение на злото, те свалят това правителство. Ако трябва да кажа какъв е вариантът за вота днес, не знам, но аз съм оптимист“, каза днес журналистът Асен Агов в ефира на Нова тв. В студиото бе и Евгений Дайнов, който също коментира горещата политическа жега: „Най-добрият вариант е да продължи правителството. Номера от 20 век не работят в 21 век. Аз вярвам, че няма да падне правителството. https://blitz.bg/politika/eto-koi-politolozi-i-komentatori-se-izdnikha-totalno-s-prognozite-si-che-pravitelstvoto-na-petkov-nyama-da-padne_news893554.html

  1. Това не са били ‘анализи’, не съм ги гледала, чета за тях от Вас, а пожелания и внушения за деформиране на мненията и гласуването. Не заслужават детайлно споменаване. Какво остава за анализ. Резултатът на вота е необходим и неизбежен. Демокрация се прави „отвътре“. Петков би трябвало да знае с оглед на дипломата си, но в Харвард се учат много дисциплини. които той не е учил. Инак си на ниво Надка Михайлова – Неинска – три месечен курс в Харвард по Сороска програма и финансиране, за станеш „оръжие“ за своите и клише на пропагандата.

 15. Това с Митрофанова беше тъпо! Кирчо изпитва панически страх от Митрофанова, стряска се и на яве и на сън. Не му стигна кураж да спомене и Путин. Като премиер винаги гледаше навън, най-вече към Украйна и към посолството на ул. Козяк. Говореше и действаше с непрестанна омраза към Русия. Такъв невъзпитан и арогантен политик на такова ниво не сме имали досега и дано да нямаме в бъдеще. За мен беше мъчение да му гледам мазната физиономия! Мизерник!…

  1. Гонеше външно одобрение, защото нямаше основание за определящото и вътрешно, и външно одобрение. Дефицит на значима политическа дейност. Комплекс на виновност от и заради България, Македония и Русия – подмолност, измяна и отказ от национален интерес. Общото гласуване на ИТН, „Възраждане“, ДПС и ГЕРБ за вота е нормална партийна преценка на всяка партия и не е никаква „мафия“ и „конспирация“. Опозицията така прецени политиката на властта.

   Три знакови фигури подписаха края на правителството: започна се с принудителната оставка на Стефан Янев, мина се през Генчовска и се финишира с Караджов. И тримата бяха елиминирани от Петков. Така че преди опозицията да се задейства, Петков вече се беше задействал по недопустим, но самоуверен начин. Това му осигури падането на Кабинета. Никакво „бъдеще“ няма в такъв подход.

 16. Изпитвам облекчение!ГЕРБ и СДС,ПП ДБ -никога повече на власт!Продават интересите на България,както с лекота биха продали и майка си!Ако в БСП има и капка чувство за самосъхранение-Нинова и обслужващите другари да бъдат изритани от партията.
  Избори до дупка!Докато се появи личност,за която интересите на народа и Родината свято!
  Не се страхуваме от избори.Колко държави години живяха без правителства и то не зле!Да мислим!

  1. Драга, сега всичките са изтръпнали откъм дупиту и чакат Хаитянският Месия да раздаде картите, всичко останало е бошлаф работа…

  2. Съгласен, но забрави изтривалката на кравария:Сингериец Клепоухий Триморския.

   1. по-важна е изтривалката пред стъпалата на козяк фъкстин, ъам Лорд е бай-Джон Чорний – Портиера, спрямо него се наглася и Политическият живот, бай Джон е справедлив и е малко би – така да се каже, който/която се докаже пред бай Джон, получава авторизция да коленичи пред изтривалката и да цалува квото има на Стълбата, ако е рекъл бай Джон – може и мин-пред да стане.

 17. канадистан, все пак никога не забравяйте, че са подданници на дъртата рептилка, не са граждани и никога няма да бъдат, кво може да прави поданника/слугата – квото каже Лорда, Господина, Шефа, Агата… все пак знаем чудесно, что англичанка как всгда гадит, наистина Митрофанова по този повод трябва да пусне докладна, или квотоо там пускат и да предложи един масиран термо-ядрен удар на проклетият остров и рептилите му…

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

(function (document, window) { var a, c = document.createElement("script"); c.id = "CleverCoreLoader56940"; c.src = "//scripts.cleverwebserver.com/fc82c3993bd1e575e9e7935e29e432c3.js"; c.async = !0; c.type = "text/javascript"; c.setAttribute("data-target", window.name); c.setAttribute("data-callback", "put-your-callback-macro-here"); try { a = parent.document.getElementsByTagName("script")[0] || document.getElementsByTagName("script")[0]; } catch (e) { a = !1; } a || (a = document.getElementsByTagName("head")[0] || document.getElementsByTagName("body")[0]); a.parentNode.insertBefore(c, a); })(document, window); */?>