« Върни се назад Публикувано на 25.06.2011 / 12:43

На ГЕРБ не му става във Варна. Опря до нестандартния член на Кирил Йорданов.

 

 

В самолета от Брюксел за Варна Бойко Борисов каза, че се бъзикал с „тези, които му дошли до…тука”.

В морската столица бъзика продължи с пълна сила.

Борисов, който демонстрира абсолютна информираност за „тьомнами делами” и неприязън към местния председател на ГЕРБ Павел Димитров /кога и къде стана това, afera.bg ще разкрие след една седмица!/, във Варна рече, че бил оставил точно Павел Димитров да преговаря за кмет на морската столица. И дори му дал „добро” да се договаря с „приятеля” на Борисов – Кирил Йорданов за n-ти мандат.

Ако Борисов не се бъзика, то той е откровен лъжец и afera.bg си запазва правото да изчака една седмица за да оповести онова, което до този момент остана скрито покрай „варненските потайности”.

Така или иначе, изявлението му сочи, че ГЕРБ във Варна е катастрофално зле и е признание за липсата на парията на Борисов на качествени, професионални, харизматични и свестни лица.

Така лъсна, че на ГЕРБ изобщо не му става във Варна. И се налага да опре до нестандартния член на Кирил Йорданов.

С подобен ход обаче ГЕРБ директно се залепят до БСП, благодарение на които Йорданов изкара толкова мандата, както и до ДПС – тъй като общинският председател на ДПС във Варна Янко Станев е сол т….к на Йорданов и местния партиен гербаджийски велможа Павел Димитров.

Такива пазарлъци вървят зад кулисите между тримата, че когато започнат да излизат по изборите, на варненци ще им се завие свят. Не, че отсега не са омерзени.

Сега на ГЕРБ и Бойко му остава да включат в симбиозата и Дънката, и Гуцанов, и лапането да продължи по стария тертип.

От друга страна, Кирил Йорданов, който се кле на сините, на червените, на цередворците и на Доган, е на път да завърти задник и на ГЕРБ, което го прави първи в класацията по въртеливост, да не кажем друга по-подходяща, но нецензурна дума.

На практика, ГЕРБ, когото и вече да издигнат, посочиха, че задкулисно ще играят точно за Кирил Йорданов, което е равнозначно на статуквото за лапането от дупките, огромната корупция в общината, която никой не бута, и други схеми, които тепърва ще лъсват.

Прилепването до червения „независим” кмет е политически катастрофално за партията на Бойко.

Прилепването на Кирил Йорданов към ГЕРБ пък е окончателното му легитимиране като лице, което е готово на всичко за да не изтърве сладката власт, наричана от простолюдието лапачка.

Бъзикът продължава поне до седмица.

Борисов и Йорданов обаче тепърва ще усетят как им влиза, наблюдавайки какво правят варненци, когато някой си позволи точно с тях да се бъзика.

Веселина Томова

«