« Върни се назад Публикувано на 03.09.2017 / 10:16

НА ВНИМАНИЕТО НА ПРОКУРАТУРАТА! КАК ФИРМАТА НА МЕСТНИЯ РАЗЛОЖКИ ФЕОДАЛ, СЪС СЪДЕЙСТВИЕТО НА СИБАНК И ЧЕЗ, ИЗНУДВА,ЗАПЛАШВА И ДЪРЖИ КАТО ЗАЛОЖНИЦИ НА СОБСТВЕНИЦИТЕ НА АПАРТАМЕНТИ И КЪЩИ В ПИРИН ГОЛФ

ПИРИН ГОЛФВ така наречения „комплекс“ Пирин Голф (така наречен, защото по никакъв начин не отговаря на дефиницията на чл. 2 от закона за етажната собственост за комплекс от затвотрен тип, няма вписани договори за управление и т.н.) един местен феодал на име Йордан Каназирев и неговата шайка държат като заложници и изнудват близо 1000 собственици на апратаменти и къщи (българи и чужденци). Всичко това става със знанието и съдействието на СИБАНК и ЧЕЗ РАЗПРЕДЕЛЕНИЕ АД.

Схемата е следната:

Без да има лиценз по закона за енергетиката фирмата „БЪЛГАРИЯ ХОЛИДЕЙЗ“ ЕООД, ЕИК/ПИК 101644903/ , наследник на фалираната „ПИРИН ГОЛФ ХОЛИДЕЙЗ КЛУБ“ АД, ЕИК/ПИК 101649640 и съвместно с следващата, от плеядата фирми на Йордан Каназирев (между другото съсобственик в Балканстрой и друга плеяда от фалирали и действащи фирми с връзки към офшорните Вирджински острови) незаконно и без никакви лицензи продава електроенергия на собствениците. Преди това обаче, предварително ги задължава и изнудва да подпишат договори за управление и поддръжка с абсурдни клаузи от сорта – за 10 години, с автоматично подновяване (т.е. во веки веков), на цена от 14 евро на кв.м.

ПИРИН ГОЛФАко собствениците на обекти (които имат разрешение за ползване от 2008 г. и де юре имат електрозахранване на своите обекти от този момент) откажат или не са съгласни с някое от условията поставени им от България Холидейз, електрозахранването им бива прекъсвано, унищожават се кабелите в общите части на сградите (общи части, които са собственост на собствениците на апартаменти), пукат се гуми и се нападат колите на собствениците.

За горепосоченото посегателства, които представляват престъпления от общ характер по смисъла на НК, има заведени жалби до РПУ Разлог, РП Разлог и ОП Благоевград.

Тъй като нито КЕВР, нито ДНСК, нито кметът на община Разлог инж. Герчев, въпреки многобройни сигнали от български и чужди граждани не предприемат нищо за прекратяване на тази незаконна практика, любезно моля за Вашето съдействие и публикуване на тези обстоятелства с цел да бъде разкрита и евентуално прекратена тази криминалната практика и да бъде спрени посегателствата върху имотите на собствениците на самостоятелни обекти в Пирин Голф.

За повече информация, снимки и информация, аз, както и други собственици (български, руски и англииски граждани) в Пирин Голф сме на Ваше разположение.

ПИРИН ГОЛФБих искал да добавя, че многократно съм разговарял със г-жа Филипова и г-н Петър Андронов от СИБАНК, тъй като от 28.06.2016 г. СИБАНК е собственик на сградите за енергопроизводство (трафопостовете) – прилагам справки от имотния регистър.

СИБАНК е напълно наясно, че не могат да притежават сграда за енергопроизводство без съответния лиценз съгласно закона за енергетиката. Освен това са много добре запознати и с прийомите за изнудване, с които си служи България Холидейз и Пирин Голф Асетс, тъй като в многократните разговори с тях първо се опитваха да отричат, че са собственици на трафопостовете, после твърдяха, че само сградите са техни, а оборудването вътре не им принадлежи и накрая ми написаха официално писмо, че не са регистрирани по закона за енергетиката и не извършват такава дейност.

Прилагам и писмо от България Холидейз със заплахата за преустановяване на електрозахранването от 22.11.2016 г. – за да изясним нещата – няма нищо общо между енергозахранването на самостоятелни обекти в сграда с издадено разрешение за ползване от 2008 г. (това се регулира по закона за енергетиката и надзорен орган е КЕВР) и управление на имоти (регулирано съгласно закона за управление на етажната собственост и с надзорен орган МРРБ или съответната община).

ПИРИН ГОЛФТук трябва да спомена, че след проведени срещи в ЧЕЗ Благоевград установих, че ЧЕЗ са запознати с пороблема още от 2012 г., но не извършват никакви стъпки за подаване на сигнали или уведомяване на съответните органи за факта, че България Холидейз, без необходимия лиценз, нерегламентирано продава електроенергия на крайни потребители.

Моето мнение е, че вероятно за външен човек е трудно в първия момент да разбере цялата схема, но тъй като аз се занимавам с материята вече почти една година съм на разположение за допълнителни обяснения, факти и информация.

Иво Василев

«