« Върни се назад Публикувано на 13.11.2023 / 18:48

НА ВНИМАНИЕТО НА МИНИСТЪРА НА МВР! ПОЛИЦЕЙСКА КОЧИНА И ХАОС В ДЕВНЯ, НАЧЕЛО С ШЕФА НА РПУ – ДЕВНЯ БАЙРАМ НИШАД, СТАР „КРИМИ“ ПОЗНАЙНИК! АВЕРЪТ МУ, КАТАДЖИЯТА ЕРДЖАН, ПЪК ВЪРТИ БИЗНЕС С КАФЕ МАШИНИ И ЦЯЛ ДЕН КЕСИ ПРЕД АПТЕКАТА НА ГАДЖЕТО СИ

В полицията на Девня цари пълен хаос и абсолютно безвремие.

Полицейска кочина.

Официално началник на РПУ – Девня е Байрам Нишад, но и бездомните кучета в Девня поназнайват, че не баш Байрам Нишад управлява полицията, а … заместник -кметът на Девня Донка Йорданова. Обикновено така става, когато един мъж е със слаби ангели. А когато един мъж е със слаби ангели, тая на която е заложил му се качва на главата. В случая се качва върху на главата на полицията.

Ало, министътър на МВР, спите ли?

В полицейския хаос и безвремие в Девня „царско време“ е и за един от най-приближените на началника на РПУ – Девня Байрам Нишад – катаджията Ерджан.

Ерджан си прави каквото си поиска, благодарение на приятелството си с шефа на РПУ – Девня Байрам Нишад. Най-редовно взима дълги и безконечни болнични и докато се „лекува“ си строи поредната къща, този път в Девня. Обществена тайна е, че катаджията Ерджан има много кафе машини и машини за безалкохолни напитки в Девня, Провадия и други малки населени места, и вероятно заради това кара скъпи автомобили. По време на работа, в редките случаи когато изобщо се явява на работа, аверът катаджия на Байрам Нишад кеси пред аптека в Девня, сигурно я пази, казва ли ти някой, защото в същата аптека работи гаджето му.

Впрочем, началникът на РПУ – Девня Байрам Нишад е стар „крими“ познайник.

През септември 2017 година по времето на МВР министър Валентин Радев, Байрам Нишад е назначен за шеф на РПУ – Девня.

Небеизвестният за ъндърграунда Байрам Нишад оглави тогава РПУ Девня, след като дълго време работи в „Криминална полиция“ в ОД на МВР – Варна, където бе прочут покрай знаковата двойка „Кремена и Нишад“.

В края на ноември 2008 година, когато след проверка на звено „Наркотици“ в БОП – Варна целият отдел бе разформирован и всички бопаджии бяха „разквартировани“ за една година по районните управления, със заповед на министъра на МВР, двойката „Кремена и Нишад“, която бе в отдел „наркотици“ в Криминална, също бе разделена неслучайно.

Кремена Кючукова тогава бе изпратена като оперативен работник в Девня. В записите на Светлин Иванов – Близнака, покрай варненското „мега дело“, които АФЕРА тогава публикува, Кремена от „Кремена и Нишад“ от „Криминална“ – Варна бе свързвана и със странно веселие на рожден ден на същия Близнак. Веселие, за което Светлин – Близнака твърдеше, че не минава без … „бело“.

След като отдел „наркотици“ бе разформирован тогава със заповед на министъра на МВР, заради СРС-та по бопаджиите и образувано досъдебно производство за корупция, заедно с бопаджиите изгоря и прословутата за варненския ъндърграунд тогава „двойка“ от „Криминална“ „Кремена и Нишад“.

През 2012 година името на Байрам Ниша протече и покрай една афера: „Как МВР и прокуратура смачкаха проверка за да покрият истината за корупционни практики в НАП“:

Девет години след като Байрам Нишад мина метър покрай „огромната работа“, която свърши в „Криминална“, където с Кремена от „Кремена и Нишад“ отговаряха за наркотиците, но това не им пречеше да не вихрят с танци по рожденните дни на Близнаците от подземния свят във Варна, и след като всички бопаджии -корумпета бяха „изпрани“, Байрам Нишад се издигна в кариерата, ставайки началник на РПУ – Девня.

„Качествата“ му като началник на РПУ Девня цъфнаха и вързаха веднага след като бе назначен с „фундаменталния резултат“:

БРУТАЛНА „АКЦИЯ“ НА „ТОП“ ЧЕНГЕТА: НИШАД И ПАНАЙОТОВ ХВАНАХА 1 ЦИГАРА МАРИХУАНА, ДОБРОВОЛНО ПРЕДАДЕНА!

Шест години Байрам Нишад живот си живее в Девня, заедно с приближените си като катаджията Ерджан.

Досега очевадно нямаше кой да удари по масата и да събори безвластието и безвремието в полицейската кочина в Девня.

Да видим дали и сегашният министър МВР Калин Стоянов също ще се ослуша, или ще обърне кочината с хастара нагоре.

Afera.bg

«