« Върни се назад Публикувано на 11.01.2024 / 10:13

НА ВНИМАНИЕТО НА МИНИСТЪРА НА ВЪТРЕШНИТЕ РАБОТИ! ШЕФЪТ НА „ВЪТРЕШНА СИГУРНОСТ“ ГЕОРГИ ГЕОРГИЕВ НАПРАВО УДРЯ В ДЪНОТО СИСТЕМАТА НА ВЪТРЕШНИТЕ РАБОТИ

Днес ще предоставим на нашите читатели втората част от журналистическото разследване на Novapress относно морала, етиката и ценностната система на Георги Георгиев, който оглавява вътрешната сигурност на МВР.

Нека гражданите на България да знаят какви хора има по високите етажи на властта и какви хора ни управляват.

Всеки в крайна сметка ще си направи сам сметка за това какво се случва в България, но нашата цел е да изобличим хората с нисък морал, които само ламтят за власт и на всичкото отгоре злоупотребяват (меко казано) с нея.

ЧАСТ 1 от разследването на Novapress за морала, етиката и ценностната система на Георги Георгиев, който оглавява вътрешната сигурност в МВР.

Ето и втората част от нашето журналистическо разследване:

УРОНВАНЕ НА ПРЕСТИЖА В МВР ЛИ? ГЕОРГИ ГЕОРГИЕВ НАПРАВО УДРЯ В ДЪНОТО СИСТЕМАТА НА ВЪТРЕШНИТЕ РАБОТИ.

КОРУМПИРАНИЯТ И БЕЗХАБЕРЕН ГЕОРГИ ГЕОРГИЕВ УРЕДИЛ СЪПРУГАТА СИ ЗА ГЛАВЕН РАЗСЛЕДВАЩ ПОЛИЦАЙ В МВР!

Безхаберие, манипулиране на дела, замитане на преписки и сигнали, изнудване на пострадали да оттеглят показанията си взети на ишлеме от Георги Георгиев, като за да бъде затворена схемата, той пробутва съпругата си В. А. за главен разследващ полицай в МВР.

Подмяна на документи и фалшифицирането им, изнасянето на секретна информация са малка част от палитрата на успехите на Георгиев.

Докато чакаме реакцията на вътрешния министър след публикацията ни от вторник, публикуваме продължение на обещаното разследване за любимеца на няколкото служебни кабинета  и директора на „Вътрешна сигурност“ – МВР – Георги Георгиев.

Медията ни научи, че за да узурпира дирекцията „Вътрешна сигурност“ в МВР и превърне във феодално селище от северозападен стил, Георгиев назначава за началници лично приближените до него марионетки, които той сам наричал – „марионетки на властта“.

Така се случва и със заметения от него сигнал свързан със служител на дирекцията, получен от ГДГП-МВР и подписан лично от тогавашния директор комисар Росица Димитрова.

Въпросния сигнал е свързан с разпространението на цигари без бандерол на територията на южна България, което ставало в магазина на бащата на един от ръководните служители в Дирекцията  с инициали Б.М. Повече от една година служителя лично контролирал търговията на баща си и спирал преписките и сигналите срещу него и семейството за продажба на цигари без бандерол.

В схемата бил включен и Георгиев, който като директор създава организация по координиране на сигналите срещу Б.М, като самия той архивирал като неоснователни, срещу тлъст комисион.

Въпросния сигнал срещу Б.М няколко месеца престоява в касата на Георги Георгиев.

След като минават повече от пет месеца, и нещата са заметени и доказателствата прикрити, Георгиев разпорежда сигнала да се прехвърли на негов подчинен служител с инициали Р.А., като запознати твърдят, че той лично е заповядал на служителя да не прави нищо и да приключи сигнала благоприятно за Б.М. и семейството му.

Самият сигнал имал в себе си много документи класифицирани документи и доказателства, и след като Р.А. отказал да приключи сигнала, Георгиев лично се заел с това, като замита материала специално създаден том за „скрити материали“.

 Министър Калин Георгиев  дори и не предполага, че когато страната ни се бори за равноправно членство в шенгенското пространство, лично подчиненият му директор претупва и замита сигналите от граничните поделения в МВР.

Такъв е и случаят със сигнал свързан с разпространение и отглеждане на наркотични вещества и конкретно марихуана от гранични полицейски служители в района на  РДГП Смолян, както и с трафикиране на мигранти през страната ни.

Любимецът на МВР и този път работи по обичайната схема сигналът да престой няколко месеца в касата му, като този Георгиев прехвърля материала на поставения в зависимост за разпространението на цигари негов подчинен служител Б.М. За да бъде решен проблема Б.М разгласява информацията на директора на областната дирекция в региона и двамата вземат решение да бъде притиснат полицейският служител да напусна е така схемата да продължи с друг полицай.

Всичко в схемата на Георгиев вървяло по неговия план, но той пропуснал да предвиди незаобиколимия фактор – наблюдаващия делото прокурор от гр. Сандански.

Въпреки сигнал на магистрата до МВР срещу Б. М. и Георги Георгиев проверката срещу тях е заметена от друг поставен в зависимост от Георгиев негов подчинен, който така „омазва“ нещата, протакайки проверката за да изтекат срокове, че вменява вина на магистрата за проваленото дело.

В последствие бил направен опит за възобновяване на проверката, но  всички срокове за дисциплинарна отговорност били безвъзвратно изтекли.

Последните месеци четем за превенцията на пътищата и пътните хулигани, за противодействие на високите скорости и намаляване на пътно транспортните произшествия и жертвите на пътя. Да, ама не.

Георги Георгиев вместо да е част от екипа на МВР в тази посока, и покаже воля за справяне дори в редиците на МВР с такива произшествия, замита като лично манипулира обстоятелствата във връзка с възникнало ПТП в град София на улица „Гурко“ и булевард „Васил Левски“със служебен автомобил на дирекцията , причинено по вина на ръководен служител от същата.

Въпросният автомобил е „Форд Куга“  с номер СВ8334НС, който е използван от началниците за да развозва съпругите им по домовете от работата и обратно.

Тъй като автомобила е имал доста материални щети, то Георги Георгиев издава заповед за завеждане на щета при застрахователя на МВР с причина – увреждане на паркинг.

За кратко време Георгиев подменя документи и разпорежда на шофьорът си да поеме катастрофиралият автомобила и незабавно да отстрани проблема- посочвайки, че той е констатирал щетата.

В началото на месец септември 2021 година на Георгиев е докладван сигнал срещу самия него, и вместо да го предостави на министъра, той го отлага да събира прах като несъществен.

 Служители в дирекцията коментирали, че за да запази поста си и принуди запознатите със сигнала да замълчат многократно е отправял различни заплахи и закани към тях за саморазправа и уволнение.

Георгиев издава заповед да не бъдат разпитвани посочените в сигнала срещу него лица и в резултат го „замита“.

 Кой от българските данъкоплатци може да си позволи да използва служебна кола за превозване на зеле за зимнина от Костинброд до София няколко години подред?

Директор Георгиев разбира се, който втора поредна есен изпраща служебната кола с трима служители до Костинброд за да натоварят в нея и закарат до жилището му чувалите зеле.

 Но както е казал българина- „Ситият на гладен не вярва“, та така и зелето си има продължение, а именно кашони с луканки и сушеници от Пловдив, но за тях в  част 3.

 Въпросите ни към министър Стоянов са:

Дали има морал в поведението на Георгиев, призвания да спазва закон и ред?

За какъв престиж и имидж на МВР говорим, ако макар и малка част от това е истина, а това, че е истина няма съмнение!

В хода на разследването редакцията ни се сдоби с имената на участниците във всички тези събития, които ще предоставим лично на министър Стоянов!

Очаквайте част 3!

www.novapress.today

«