« Върни се назад Публикувано на 12.12.2017 / 20:03

НА ВНИМАНИЕТО НА МВР! СКАНДАЛИ ТРЕСАТ АКАДЕМИЯТА НА МВР: СЕКС, ПЛАГИАТСТВО И БЕЗХАБЕРИЕ

АМВРВ редакцията на АФЕРА се получи писмо – сигнал от служители в Академията на МВР, който публикуваме дословно – на вниманието на ръководството на МВР!:

„Скъпи читатели на Афера,

вероятно помните статиите за мутрите с положение в Академията на МВР и по- конкретно за Доц. д-р Антон Тодоров Маринов, шеф на Контролен съвет на АМВР и преподава предмети по въпросите на икономическите престъпления и за това как младите курсанти да противодействат на ОПГ:

АКАДЕМИЯ ЗА МУТРИ С ПОЛОЖЕНИЕ ЛИ Е АМВР?“

Е! Голям праз. Явно на Министъра и Ректора на академията не им дреме на шмайзера да лидират и тикат нагоре некадърни авантаджии, които освен заплата от МВР взимат и пенсия. Уволненият и върнат като Ректор на академията на МВРстарши комисар доц. д-р Неделчо Лазаров Стойчев… Дреме му…, но нали е водещ Профайлър №1 на МВР – психолог и доцент. Защо си затваря очите или има други зависимости от Цветанов и Флоров, с които често е забелязван в компания или Маринов е твърде ценен и незаменим? Вероятно защото и изгонен от Тракийски университет, Стопанска академия в Свищов и от Датския колеж. МВР няма заплати за служители с унифорама, пътни полицаи, но има за преподавател с полицейски правомощия и пенсия, освен това със заплата от Бургаския университет и заедно с това активен синдикален член, който чака да му се увеличи заплатата ката на обикновените ченгета, а освен бюро и топла стая с райбер за почивки не е видял нищо друго.

Eто още факти:

През изминалата седмица отново се случи съвсем незабележимо събитие в АМВР. Против един от преподавателите е подаден сигнал за сексуален тормоз спрямо студентка. Защо казвам, че това е дребнотемие, ами защото по традиция на този преподавател никой не му обръща внимание. И наивната жертва, най-вероятно ще стане после и допълнителна жертва, когато комисията, назначена от ректора стигне до категоричния извод: „Сигналът не се потвърди…“, и ще дойде ред на отмъщението на гилдията.

Защото гилдията пази ревниво своите тайни и къта дълбоко мръсните си чаршафи. Няма значение, че сигналите за постоянните надзъртания в деколтетата и под полите на студентките и курсантките, се подават периодично до различни инстанции в МВР, то проверките винаги се правят от ръководството на академия, а доцентът с множество акаунти в различните сайтове като Gepi.me и подобните му, е изключително ценен за това ръководство. Той е председател на Контролния съвет на Академията и неговата дума тежи. Доста. А преподавателят е по тънката част. Най-интересното е, че всички студенти го знаят – и мъжете и жените, но всички си траят. Пазят мълчание. Защото ако си замълчиш, вървиш напред. Не се занимаваш с поправки, ликвидации и т.н.

Интересното е, че студентите и курсантите тайно му отмъщават. Наричат го помежду си „Бай Ганьо“. Защо ли? Ами освен праволинейността му по женската чест има и друга особена черта – обича авантата. Казано с прости думи обича да го черпят. С обяд, с почивка, с кола… и т.н. Но както казах по-горе той е недосегаем, защото ръководството на академията си го обича. Грижи се за него и го стимулира. Какво толкова, че някаква студентка изпищяла, че са я ощипали. Ще и мине…

Даскалът от Гепиме, обаче миналия месец е попаднал на много неприятно ситуация. Но и това, господин министър, ще му бъде опростено, а вие даже и няма на научите. Така е. Министрите идват и си отиват, а преподавателите в академията са вечни.

Неприятната ситуация се развива във варненския икономически университет. Както казват колеги, присъствали на събитието, изведнъж на традиционната годишна икономическа конференция се завихрил грандиозен скандал. Някой пуснал сигнал, че нашия герой освен женкар е и плагиат и самозванец. Т.е. докладът му не бил писан от него, а бил извадки от дипломна работа на негова студентка, а даскалът се представял за доцент, без да има такова право, защото в момента не заемал длъжността „доцент“, а бил прост „преподавател“ в пожарния факултет на Академията на МВР. Много неудобна ситуация, но отново гилдията налага закона „омерта“ и… НИЩО.

Та, господин министър, можем да напишем още много, можем и да го адресираме лично до Вас, но понеже знаем, че нищо няма да се случи, решихме да позабавляваме малко народа чрез медиите. Поне някакъв ефект да бъде постигнат. И бъдещите студентки да знаят като кандидатстват в АМВР (понеже нашият герой е близък до ръководството на АМВР той винаги има отговорите на тестовете преди изпитите и ги предоставя на съответните заинтересовани) какво могат да очакват и какво ги чака.

Виждаме, че някой като нас от време на време се опитва да покаже какво става в Симеоново, и в „Афера“ се публикуват статии по темата, но явно нашите герои са силно загрижени от това и даже ползват услугите на ГДБОП, за да се опитат да издирят авторите. Интересно как това се връзва с принципите на законността в МВР? Как тази служба оправдава дребните услуги, които върши на даскалите-разбойници, за да задоволи интересът им към това кой дръзва да им нарушава спокойствието. А дали само за това даскалите ползват тази служба!? Може би срещу изпит, есе, реферат… диплома, те да искат и други услуги?

Но сега сериозно. Ние сме група служители, които се сблъскват тази година с безхаберието в академията. Преди нас с него са се сблъскали и други. Знаем това, защото като питаме колеги, които са минали от там, те разказват почти същите истории. За същите хора. Това че всички си мълчат оставяме за тяхна сметка. Интересно какво ли биха разказали, студентките, които нямат нищо общо със системата. А може би вече са го разказали и то е потънало в папките с приключени проверки от типа „сигналът не беше потвърден“… Кой знае!?

Вземете мерки! Знаем още!“

Afera.bg

«