« Върни се назад Публикувано на 01.11.2023 / 7:31

НА ВНИМАНИЕТО НА МВР И ДАНС: ПОТУЛВАТ КОНТРАБАНДЕН КАНАЛ СЪС ЗАМЕСЕНИ ВИСШИ ЕТАЖИ НА ПОЛИЦИЯТА И МИТНИЦАТА

На вниманието на МВР и ДАНС. В АФЕРА се получи сигнал, който публикуваме дословно, тъй като след „пътя на копринката“ вървим вече „по пътя на Кокорчо“:

„Сигнал до АФЕРА и ВЕСЕЛИНА ТОМОВА

Здравейте! Искам да подам сигнал за канал на контрабандни парфюми.

На 30.10.23 г. по време на нощна смяна на ГКПП Капитан Андреево са пропуснати два микробуса пълни с парфюми, които малко по-късно са задържaни от полиция край Харманли.

Тъй като в канала са замесени от по-горните етажи на полицията и митницата се очаква днес след преброяването на парфюмите случаят да бъде потулен, като се каже, че парфюмите не са преминали през граничния пункт, но те преминават оттам системно.

В канала са замесени началникът на пункта Георги Господинов и началникът на смяна, през която преминава организирания канал Ангел Пейков.

Поставеният от тях човек на трасето винаги е един и същ- отговорника Тодор Михайлов (Фишито), тъй като отговорника не се добавя в автоматичната система на агенция митници за разпределяне на работните места (СОРМА), а се определя от началника на смяната. Така микробусите от канала преминават ежедневно и безпроблемно!“

….

Afera.bg

«