« Върни се назад Публикувано на 28.01.2024 / 15:02

НА ВНИМАНИЕТО НА ДЕЛЯН ПЕЕВСКИ! МОГА ДА ПРЕДОСТАВЯ НАЛИЧНИ ДОКАЗАТЕЛСТВА, ДАННИ И ДОКУМЕНТИ ОТНОСНО „ПЪТЯ НА КОПРИНКАТА“

На вниманието на г-н Делян  Пеевски –

председател на ПГ „Движение за права и свободи“

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                          Копие до: г-жа Веселина Томова – „Афера.бг“

 Уважаеми г-н Пеевски,

            Във връзка с Вашите публични изяви относно „Пътя на Копринката“ и касиерите в Президентството, Ви информирам за факти и обстоятелства, които имат отношение към тях. Бих искал да Ви информирам как служебният кабинет смачква сигнали за контрабанда относно „Пътя на Копринката „, като дори отказва да разпита вносителя на сигнала – Григор Здравков, председател на „Българска Легия Антимафия“.

Видно от документите ДАНС препраща сигнала за висш служител на Румен Радев към КПКОНПИ. Към днешна дата всички събрани доказателства са в компетенциите на временния главен прокурор Борислав Сарафов и се намират в описа по ДП №113/2023 -СО-СГП.

Приложените  документи са към прокурорска преписка за подаден от мен сигнал.

С мълчалив отказ МВР отказа да ме разпита, въпреки писменото ми настояване. ДАНС направи същото.

Сигналът е подаден от мен до президента Румен Радев и впоследствие до служебния министър председател Гълъб Донев. Манипулирано копие „изтече“ до медиите, за което сигнализирах МС, ДАНС и МВР. Същите отказаха да разследват кой го е изнесъл, въпреки моето настояване и съмнения за евентуално изтичане на информация от страна на Президентството.

Администрацията на президента побърза да го изпрати като копие до всички възможни институции – НАП, МВР, ДАНС, ПРОКУРАТУРА, КПКОНПИ, с което се създадоха допълнителни предпоставки за изтичане на информация и осветяване на източника на сигнала.

По-късно беше преместен (повишен) и началникът на МВР ХАСКОВО. По неофициални данни това се е случило заради изтичане на информация към „Българска Легия Антимафия“, относно сигнал за контрабанден канал в ХАСКОВО. Въпросният началник впоследствие напусна системата на МВР. Не познавам този човек нито лично, нито задочно.

Разбрах за заплахи отправени към депутат от БСП, а към мен беше употребен добронамерен натиск през политик от „Левицата“. Неговите думи бяха „Ще ти заведат дело заради публикациите в медиите относно, ХАСКОВО“. Тоест сигналът съвсем „случайно“ изтича към пресата от гореспоменатите институции, които отказват да ме разпитат за допълнителни данни за корупция, отказват да разследват как и кой е изнесъл сигнала в публичното пространство. Държавните служители в ХАСКОВО са „елиминирани“, заплашван е депутат, който пита „по публикации в пресата“, а вносителят е осветен и заплашван със граждански иск. Скандалното е, че засегнатите от сигнала лица са поставени в известност относно неговия текст.

В моите показания съм описал подробно системата на корупция с краен получател „Началника на касиерите“ – от редовия служител на митниците до самия връх в две различни държавни институции. 

Въпреки всичко МВР и ДАНС не ме извикаха на разпит. Подробности от сигнала не мога да коментирам, тъй като в момента тече досъдебно производство. В публичното пространство не съм си позволил да изнеса съдържанието на сигнала или части от него. При необходимост мога да Ви предоставя всичките налични доказателства, данни и документи относно „Пътя на Копринката“

гр. София                                                                                                             

28.01.2024 г.     

С уважение: /………………………/

 Григор Здравков                                                                                                   

Прилагам ви един от многото текстове изпратени по искане на г-н РАДЕВ.

По искане на г-н Радев  през официалния служебен мейл на г-н Пламен Узунов ([email protected] ) заедно със скриншот доказващ твърденито ми . Заличили сме единствено имената на служителите евентуално съпричастни ку корупционни практики в митниците и  „пътя на копринката“    

Както бях ви писал по-рано проблемните проверки на ММГ са адски много /разбирайте всички проверки/, но поради близостта на началника им – г-жа ,,,,,,с бившия народен представител …………крепи отдела на повърхността,,,,,,,,,,,,,, е също толкова некомпетентна колкото и служителите й. В момента е изградила екип, които са й „верни кучета“, а митничарите с опит, които не правеха поразии на проверките бяха или преместени в други отдели или командировани в североизточна България. Отделен въпрос е, че тези служители, които са били при вас на проверка са получили допълнително материално стимулиране /което се полага по закон на всеки държавен служител/ в пъти по-високо от работещи в други отдели, дирекции и хора които са постигнали доста по-впечатляващи резултати. „Хората“ на ……………получават по 1500-3000 лв. ДМС на тримесечие, като за база ви давам пример с другите служители в АМ – между 100 лв. и 900 лв. на тримесечие. В същото време ………….организира постоянни конкурси за повишение на служителите си, като в ММГ работят най-много главни и старши инспектори, като това означава, че и средната заплата в отдела е в пъти по-висока от другите отдели, дирекции, МП и МБ.

По същество:

Препращам ви сигнал срещу скорошна проверка на ММГ, който не ви е изпратен, но в него е посочен тел. № на подателя на сигнала – бизнесмен, с който можете да се чуете и съм сигурен, че има какво да ви каже дори очи в очи. Както е визирано в сигнала , явно проверяваното лице е наясно кой ползва за „бухалка“ въпросния отдел. Същите тези хора от време на време биват „проверявани“, като умишлено нарушенията се потушават поради огромни процесуални пропуски в извършване на проверката и изготвяне на АУАН. АУАН-ите падат още при административно наказващия орган, който не издава наказателно постановление, поради сигурното му падане в съда. Последният случай е с „хваната“ цистерна с бензин, където при вземане на пробите проверяващият екип /същият който цитирате в сигнала си/ е пропуснал да покани служител на проверяваното дружество да присъства на вземане на пробите, както се изисква съгласно настоящото законодателство. Отделно при вземане на пробите не са установили температурата при която са взети пробите, поради което действителното количество бензин е невъзможно да се установи.

Същият този отдел „ММГ“ не се занимава само с проверки по ЗАДС и ППЗАДС, но и с проверки на митнически пунктове и пристанища. Трябва да знаете, че тези хора, колкото са неграмотни толкова и знаят всички схемички с които да се изхранват. Няма да постигнете никакъв резултат срещу тях, защото ,,,,,,,,,,,,,,си пази хората, а нея я пази …………и ръководството на АМ няма да я „бутне“ по никакъв повод.

Честа практика в отдела е пускане на сигнал срещу някой неудобен от познат на някой от проверяващите, с цел да имат основание за тези безобразия които вършат. Ако във вашия случай е постъпил сигнал в АМ, то той е изготвен от познат или приятел на някой от тези служители, като това е напълно недоказуемо и затова боравят с тази практика, като лично аз недоумявам как тези служители имат Агенцията, следователно и цялата държава за тяхна собственост и правят каквото им скимне.

Интересно би било да се изготви една справка от ръководството на АМ и да се направи съпоставка между реално преведените парични средства по сметки на Агенция МИТНИЦИ, които са преведени следствие на разкрития на отдел ММГ за една година назад и платените заплати, осигуровки, командировъчни, гориво за МПС и ДМС. Повярвайте ми – разликата ще бъде огромна, но не в полза на държавния бюджет.

…………….периодично организира командировки само за най-верните си хора в отдела, които няма да видите на проверка по ЗАДС и ППЗАДС, защото обичат само „мекото“ на хляба. Тези хора ходят на турско и китайско карго. В момента гравитират на пристанище Варна, където няма прошка за никой. Лични ,,,,,,,,,,,,,,,,присъства, за да контролира получените рушвети, като на терен разчита на ,,,,,,,,,,,,,,,,,инспектор в АМ, който е като мозъчен инвалид и не знае дори един член от който и да е закон, но поради факта, че брат му е ръководен кадър в ДАНС ………….го държи около себе си; ……………… – главен инспектор в АМ, по-известен като дясната ръка на ………….. и връзката й с представителите на бизнеса; ………….. – главен инспектор в АМ, с месторабота гр. ……., но поради жаждата си за далавери е винаги на ключови места, където кранчето пуска най-много вода – МП КУЛАТА, ДУНАВ-МОСТ ВИДИН, ПРИСТАНИЩЕ ВАРНА и т.н.;…………….– главен инспектор в АМ, който има брат на висока позиция в икономическа полиция гр. ,,,,,,,,,,, и поради това е „ценен“ за ,,,,,,,,,,,,,. Другите й подопечени са с ресор ЗАДС и ППЗАДС, където сте видял на живо колко са компетентни – дори не знаят как да рекетират хората адекватно и затова в сградата на ЦМУ няма ден в който да няма проблеми с тези лица,,,,,,,,,,, беше пратен на проверка веднъж на китайско карго, като лично деклараторът беше се обадил на зам. …….. на АМ – ………, за да му се оплаква от безобразното поведение на…………, който чисто и просто искаше рушвет за проверка в която нарушението се изразяваше в 10 броя чифта недекларирани дънки.

Същите тези служители на ,,,,,,,,,,,,,,,,, трябва да знаете, че всеки ден обикалят със служебните автомобили на АМ безцелно, обядват по 2-3 часа и си пишат извънреден труд просто ей така – решили са, че днес ще си напишат 2 часа, утре 3 часа, които часове накрая на всяко 3 месечие или 6 месечие им се изплаща със ставка 150% над базовата. Това, че служебните автомобили разполагат GPS системи за проследяване и във всеки момент ръководството може да види къде са те не ги притеснява въобще, защото ,,,,,,,,им пази гърба и те са й като роби, за да си запазят службичката.

Трябва да се отбележи и пазенето на лични данни в АМ – всички документи циркулират безобразно, като всеки има достъп до архивите на ММГ, защото те се хвалят пред всеки и афишират с насмешка на всеки случай като вашия. Прилагам ви дори документи, които са изпратили до прокуратурата във връзка с този случай /изпратено е на 31.05.2022 г.

«