« Върни се назад Публикувано на 31.08.2022 / 10:24

НА ВНИМАНИЕТО НА ДАНС! ЦВЕТАНОВ ЛАПА ТЛЪСТИ ПАЧКИ ОТ ФИРМИ, КОИТО ИСКАТ ДА ОПОРОЧАТ РАЗШИРЯВАНЕТО НА ЧИРЕН. СЛЕД КАТО ФАЛИРА КАТО ПОЛИТИК, ЦВЕТАНОВ СЕ ОПИТВА ДА СЕ РЕАЛИЗИРА КАТО СПЕКУЛАНТ

Изглежда, че новоизлюпеният консултант по киберсигурност Цветан Цветанов мечтае да се превърне в консултант по газова сигурност, макар и да звучи странно от дългогодишен политик толкова рязко да смениш професионалното амплоа.

Отказалият се от изборната надпревара Цветан Цветанов се е заел активно да провали текущата обществена поръчка за разширяване на газохранилището в Чирен.

Медии, свързани с бившия политик и настоящ консултант по киберсигурност, ежедневно бълват грандиозни лъжи по адрес на една от най-големите строителни фирми в България Главболгарстрой, която е и един от основните претенденти в тръжната процедура. Главболгарстрой е една от малкото български компании, които имат опит в строителството на газопреносна инфраструктура. Останалите участници и за трите лот-а на процедурата почти сигурно се нуждаят от чуждестранни партньори, чрез които да докажат задължителния опит в подобен тип строителство.

От ежедневното бълване против участници в процедурата лъсва истината, че Цветан Цветанов има личен интерес към опорочаването и.

От брилянтни източници на АФЕРА разбрахме, че неуспешният политик е финансово мотивиран за действията си от фирми и лица, които имат интерес от опорочаването на въпросната обществена поръчка. Целта им е настоящата процедура да бъде компрометирана и да се стартира изцяло нова с променени условия, където определени фирми да се появят като основни претенденти.

Но до какво ще доведе протакането на една от най-важните обществени поръчки в енергетиката?

Колкото повече време е нужно, за да се разшири газохранилището в Чирен, толкова повече ще се задълбочи кризата с природния газ, която и сега не е малка предвид очакваното одобрение на шокиращите 350 лв /Мвтч. Припомняме, че само преди година цената на природния газ беше 69 лв.

След като фалира като политик, очевидно г-н Цветанов се опитва да се реализира като далновиден спекулант. Всъщност за далновидността не е необходимо да си експерт, досатъчно е да омаскариш, онези, които не ти дават залък от хляба и да разчистиш пътя им към трапезата. Нищо, че на нея не стоят трохи, а е поставена националната сигурност, която ти избутваш към ръба. Поне за това г-н Цветанов трябва да си дава сметка.

Истината е, че г-н Цветан Цветанов е най-добър в хватките с имоти и най-добре би било да се преориентира към консултантство по сделки с недвижими имоти.

Ще сезира ли Булгартрансгаз ДАНС и Прокуратурата за опита на Цветан Цветанов за нарушаване на националната сигурност чрез опорочаване на една от най-важните обществени поръчки в енергетиката?

Едва ли. Не защото не искат, а защото лобизмът все още е подмолна дейност, за която доказателства няма. Гузните често обвиняват опитите да бъдат осветлени като лобисти за клевета.

Очаквайте много скоро нови горещи разкрития и по темата кой изнася информация от Булгатрансгаз, за да се докопа до апетитната обществена поръчка.

afera.bg

«