« Върни се назад Публикувано на 20.11.2014 / 12:53

НА „ВИП” СРЕЩА ДИРЕКТНО КЪМ ЯНКО СТАНЕВ: „БОЙКО БОРИСОВ КАТО ТИ ЧУЕ ИМЕТО НАСТРЪХВА И ИЗОБЩО НЕ ИСКА ДА СЛУША ЗА ТЕБ!” КАК СТАНЕВ ОВЛАДЯВА ОБЩИНСКАТА ФИРМА „ПАЗАРИ”

Янко СтаневКакто АФЕРА писа, на отминалата сесия на Общинския съвет – Варна с нагласено „салто мортале” общинската фирма „Пазари” осъмна с нов шеф на борда на директорите в лицето на Емил Иванов – човек на „лицето с влошено психично състояние” Янко Станев. Целта – „Пазари” да бъде овладяна от Станев, което той се мъчи да направи от месеци наред.

Точката за смяната на шефа на борда на общинската фирма „Пазари” е била отложена на сесията и Янко Станев, решен на всяка цена да овладее „зеленчуците”, предприема екстремен ход. Обажда се на варненския кмет от ГЕРБ – Иван Портних, който по това време е в Брюксел, с ултиматум – или ще бъде подкрепен за да сложи своя човек като шеф на борда на „Пазари”, или групата на Станев ще престане да подкрепя прокметското мнозинство в местния парламент и ще създава пречки.
Портних от Брюксел започва да звъни на общински съветници, държащи контрола в „Нашия град” и да ги моли „гимнастиката” на Станев да мине. И тя минава. За шеф на борда е избран бившият зам-директор на „Пазари” Емил Иванов, отстранен от там преди време, заради нарушения, които е извършвал.
АФЕРА научи от очевидци – брилянтни свои източници, че на „вип” среща Янко Станев, самозадал си „роли”, се е хвалил, че финансовите „зеленчуци”, течащи на Горе към управляващите, щели да преминават през неговата „зеленчукова” борса.
„Вип” лицата обаче го попарили категорично: „Парични потоци? Бойко като ти чуе името и направо настръхва, и не иска да слуша за тебе!”.
„Лицето с влошено психично състояние” останало твърде неприятно забито в земята от тези думи.
Според „вип” очевидците на срещата, Станев догодина щял да играе „анти ГЕРБ” и ще подкрепя Реформаторския блок с тяхна кандидатура за кмет на Варна, а в момента извива ръцете на ГЕРБ. Когато обаче на рандевуто му е било казано, че Борисов направо подлудява като му чуе името, тутакси е загубил риториката си относно „легендирането” си като „важна фигура”.
До вторник идващата седмица е срока, в който областният управител на Варна може да обжалва решението на Общинския съвет – Варна за избора на нов шеф на борда на директорите на фирма „Пазари”.
По високите етажи на ГЕРБ в столицата са потресени от манипулативното влияние на Станев върху местната кохорта на ГЕРБ и Портних. Предстои да видим кога ще избухне бомбата от страна на Борисов.
Afera.bg

«