« Върни се назад Публикувано на 13.10.2014 / 8:02

НА БОРИСОВ НЕ МУ ОТИВАЛО ДА ХОДИ ГИПСИРАН. ПРОТИВ „СЪДЕБНАТА РЕФОРМА” НА КОСТОВ И ИВАН ГРИГОРОВ

БОЙКО БОРИСОВ„На преговори на мен не ми се ходи с гипсирани ръце и не ми отива. Защото, помните, Христо Бисеров от парламентарната трибуна искаше да ми избие зъбките, сега Радан Кънев иска да ми чупи костите! Вероятно на тях това им харесва повече от нашия консенсусен диалог, който се опитваме да водим. Спокоен съм, защото организациите са ми в бойна готовност и този път ще им се хвърлим много здраво на всичките…Ако има нови избори. Този път няма да бъдем търпеливи към никого, както през тази кампания. Защото аз усещах какво ще се случи и не исках да взривявам мостовете между партиите. Държахме се възможно най-консенсусно, дори в предизборната кампания“, казва Бойко Борисов в интервю пред в. Преса.

И още: „Каква реформа в съдебната система искат реформаторите – тази от времето на Костов и Иван Григоров ли? Аз съм против! За да се направи такава реформа, трябва да има широк консенсус на съсловните организации – на прокурори, съдии, следователи. Във всички разговори ние ще се придържаме към диалога. Ами антируската тема в момента? Може ли тя да се поставя като условие за преговори? Най-тежките решения за замразяване на руски проекти съм ги вземал аз. А навремето кой вкара „Лукойл“ у нас, за да стане монополист в горивата? В сферата на сигурността не сме забравили поръчковите доклади, които хората на Костов пишеха срещу политици, бизнесмени, журналисти. Нима българите са забравили разбойническата приватизация? Нима са забравили как изглеждаше „синя“ София, преди да дойде ГЕРБ? Реформаторите говорят, все едно те са направили най-добрите реформи. Но то не е така.
БСП влизат на преговори с 12 разделителни линии. Една от тях е да се строи „Белене“. Тяхното правителство не строи „Белене“, а сега го поставят като нещо, от което не могат да отстъпят. С големи букви аз съм „ЗА“ направеното по „Южен поток“, но защо те (от БСП – б.а.) пропускат да кажат как е направен договорът с „Уестингхаус“ за седмия реактор? Виждате, че ако предварително почваме да си поставяме условия, въобще не би трябвало да проведем консултации. В момента, вместо да се замълчи пред обществото и да се търси начин за решаване на кризата, все едно се води предизборна пропаганда. Това го правиха един месец и резултатите от изборите са ясни. Видя се, че хората харесаха най-много направеното от ГЕРБ и програмата на ГЕРБ. Аз съм запазил мълчание, но декларирам пред народа, че ще положа всички усилия да има правителство. И се надявам на такава зрялост и у другите политици. Ако искаме да влезем, и то пак със стабилно управление, в следващия мандат и да не оставяме повече чиновници, които са назначени за министри, да решават дългосрочно проблемите на България, всеки да отстъпи в името на стабилността! И да не поставят разделителни линии като оправдание за нещо, което партиите не са направили досега, макар че са били в управлението“.
Afera.bg

 

«