« Върни се назад Публикувано на 09.10.2022 / 20:40

НАШАТА НАЦИОНАЛНА СЪДБА ЩЕ БЪДЕ СЪЩАТА – СМЪРТ ПО НЕПРЕДПАЗЛИВОСТ. BTV СА ЯСНИ – ЗА ТЯХ Е ЯСНО, ЧЕ РАБОТЯТ ЗА ВЪНШНО. МАКАР И ДА НЕ Е ЯСНО, ЗА КОЕ ТОЧНО.

Слушам в новините на bTV, че от “външното ни министерство”, не знам защо оттам, а не от земеделието, както би било логично да бъде у нас, вече работили по две версии за смъртта на убития снощи таксиметров шофьор, а прокуратурата пък от своя страна, вече била повдигнала обвинение на 23 годишен мъж за “смърт по непредпазливост”.

И си мисля, че и нашата национална съдба ще бъда същата – смърт по непредпазливост. Първо допуснахме да ни управляват непредпазливи хора, а после пък се чудим, защо вече никой не различава чудовищата. Ами, щото сме непредпазливи, бе, хора. И все по-често губим смисъла. И спомена. За чудовищата.

Вече никой не чете история. Всички са high tech.

Искам да кажа, че bTV са ясни. Там енигма няма. За тях е ясно, че работят за Външно. Макар и да не е ясно, за кое точно.

В друго обаче ми е мисълта. За инфлацията. На живота у нас. Бая му падна цената, в последно време. Като биткойнта станахме – ала, бала – по непредпазливост.

Ех, ква тъжна история, хора. Кои бяхме, а в какво се превърнахме. А най-лошото пък е, че за нас вече дори враговете ни знаят, че не си струваме усилието, щото накрая сами ще се избием помежду си.

Защо ли? Е, как, защо? Защото улицата е еднопосочна. А ние сме непредпазливи.

Васил Петев

«