« Върни се назад Публикувано на 05.03.2023 / 9:47

НАЦИОНАЛНИЯ ГЕНИЙ Е ЗАМИНАЛ ПО БОЙКОВ ПОТОК, ДОКАТО ЛИЧНО КИРО Е ПРИБИРАЛ КОМИСИОННИТЕ. ОТ ТРАНСФЕРА НА БОЛНИ МОЗЪЦИ. ПРЕЗ РАЗГРАД КЪМ МИСИСИПИ

Слушам безпристрастния и усмихнат анализ на Валери Тодоров и Асен Агов за войната в Украйна по БНТ и си мисля, няма ли как, по дяволите, и ние да си купим една атомна бомба?!

Да си я инсталираме на мястото на паметника на Съветската армия, а Глиги и Асен Генов да й станат вечен почетен караул, че току виж иначе някои дълбоко интегрираните в ЕС мангали, я шитнали за скрап през някоя дъждовна неделя. Или пък по-лошо – Корнела я продала на Полша.

Нямаме пари, веднага ще отсече Каримански. А бе, нямаме! За 30 годишно перманентно телевизионно саниране на националната глупост имаме, а за една атомна бомба, не, така ли?!

Освен това може да си я вземем, бомбата, на лизинг, под формата на чертеж. Шишков ще го начертае, ако случайно художник Морфов е зает. Ще внесем едни 20 процента, а останалите Карадайъ ще ги изтегли под формата на заем от Кредисимо или пък Влади Горанов ще ги вземе в брой от Васил Божков.

Щото, вижте, очевидно с гении от БАН няма да успеем да респектираме македонците. Но с атомна бомба! Няма да им чуем гласа на тея пръдльовци, поне още 300 години!

И още нещо.

Напълно съм съгласен с тезата, че 3 март е крайно несъстоятелна дата за национален празник. Къде по-логично би било 8 март да бъде такъв. Тогава всички вкупом ще ходим на ул. “Чаталджа” за да поднасяме червени карамфили на новата Роза Люксембург в лицето на леля Асена, докато Настимир Ананиев пък си подава документите в Агенцията по вписванията за регистрация на новия си никнейм – баба Тонка – Нексото.

Не знам. Вие кажете, но аз действително се питам, легално ли е да се излъчва толкова много интелект в неделя сутрин? Според мен това си е чисто престъпление! Ей така изтича народния ум в неясна посока. А накрая ще се окаже, че националния гений е заминал по Бойков поток, докато лично Киро е прибирал комисионните. От трансфера на болни мозъци. През Разград към Мисисипи.

И накрая. 1/3 от акъла ни го няма, уважаеми съграждани. Именно затова липсва и 1/3 от асфалта. Или както би казал Баце – блокчейн се шири в полето на децентрализираната ни национална олигофрения, Караянчева! Блокчейн! От Банкя, през Разград, та чак до Шипка.

Васил Петев

«