« Върни се назад Публикувано на 10.04.2022 / 12:15

НАЦИОНАЛИСТИТЕ ОТ „АЗОВ“ ЗАЛОВИХА КОРАБА С БЪЛГАРСКИТЕ МОРЯЦИ! НЕЗАБАВНА ОСТАВКА НА ИДИОТА ПРОСТОТО КИРО!!!

„Гласове“:

ДНР: Националистите от „Азов“ са заловили кораба с български моряци

Украински националисти, оттеглящи се от Мариупол, заловиха два чуждестранни кораба – „Царевна” и „Лейди Августа”. Това съобщи заместник-началникът на народната милиция на Донецката народна република (ДНР) Едуард Басурин. Все още не е известна съдбата на членовете на екипажа на тези кораби и тяхното здравословно състояние, съобщи ТАСС. Припомняме, че на кораба „Царевна“ има 17 български моряци.

„В морското пристанище на град Мариупол отстъпващите остатъци от подразделенията на украинските националисти заловиха два чуждестранни кораба „Царевна” и „Лейди Августа”. Държейки екипажите на тези кораби за заложници, азовските националисти обстрелват от палубите с 120-мм минохвъргачки, различни видове гранатомети и стрелково оръжие. Съдбата на членовете на екипажа на тези кораби и тяхното здравословно състояние все още не са известни. Народната милиция на ДНР, съвместно с въоръжените сили на Руската федерация, прави всичко възможно, за да спаси живота на моряците, насилствено държани от украински националисти“, цитира изявлението му пресслужбата на Народната милиция на ДНР в канала си в „Телеграм“.

През изминалото денонощие украинските сили са изстреляли над 300 снаряда и мини от 122-мм реактивни системи за залпове БМ-21 Град, 152- и 122-мм оръдия артилерия и 120- и 82-мм минохвъргачки. Съобщава се, че под обстрел са попаднали райони на 14 населени места на Донецката народна република. Ранени са 31 цивилни, включително едно дете. Пострадали са 36 жилищни сгради и осем инфраструктурни обекта.

Припомняме, че на 27 март премиерът Кирил Петков заяви, че за моряците ни е по-безопасно да останат на място, защото пристанищата са минирани. „Недопустимо е да се прави политически ПР на гърба на хора в беда. От седмици българското правителство е в непрекъснат контакт с двата кораба в Украйна и техните екипажи. Те имат храна и в момента за тях е най-безопасно да останат, където са. Пристанищата са минирани“, написа премиерът Кирил Петков в профила си във Фейсбук. Преди това съпругите на блокираните български моряци изразиха опасенията си, че има риск за живота и здравето на близките им.

Българските моряци, блокирани на кораба „Царевна“ в пристанището на Мариупол, са добре и чакат зелен коридор за евакуация, съобщи на 6 април премиерът Кирил Петков на заседание на правителството. Службите докладвали на всеки три часа каква е ситуацията с кораба.

Незабавна оставка на идиота Простото Киро!

Който ни пращаше в Гугъл арт и който изплещи куп глупости в парламента как „спасявал“ българските моряци, включително изпотрвайки и групата за спец.операции, която „бил пратил“.

Е, „спаси ги“!

И ги набута в ръцете на Азовци!

Afera.bg

«