Публикувано на 09.11.2021 / 8:32

НАУКАТА VS ПРИНУДАТА

Първо да декларирам, че принципно смятам ваксините за значимо постижение на науката и в частност на медицината.

Но, когато налагаш принудителен „зелен сертификат“, основаващ се на каквато и да е медицинска или друга мярка, в т.ч. и ваксина, трябва да можеш да докажеш, че:

– той има епидемиологична стойност за предпазване на населението от каквото твърдиш и в каквито параметри обещаваш;

– да информираш хората на достъпен език, честно и научно обосновано, а не на базата на политически лозунги, ултиматуми и медийни манипулации;

– да дадеш право на информиран избор (освен ако не криеш умишлено информация);

– да дадеш гаранции за това, което налагаш и компенсации ако не се окажеш прав и/или ако настъпят неблагоприятни последици.

В противен случай е измама, заблуда, създаване на нереалистични очаквания, основаващи се на неистинни твърдения.

Какво показва научно проучване публикувано миналата седмица в американското списание Science*.

Вариантът Delta стана доминиращият щам на коронавируса в Съединените щати, но и трите ваксини срещу COVID-19, достъпни за американците, са загубили част от своята защитна сила, като ефикасността на ваксината е спаднала между 35% и 85%, според новото проучване.

Изследователи, които са прегледали данните на близо 800 000 американци, установяват, че в началото на март, точно когато вариантът на Delta се наложи в американските общности, трите ваксини са приблизително еднакви по способността си да предотвратяват корона инфекция. През следващите шест месеца, обаче, това се променя драстично.

До края на септември двудозовата ваксина срещу COVID-19 на Moderna, измерена като 89% ефективна през март, е останала само с 58% ефективност.

Ефективността на ваксините на Pfizer/BioNTech, които също използват две дози, е паднала от 87% на 45% през същия период.

И най-поразителното е, че защитната сила на еднодозовата ваксина на Johnson & Johnson е спаднала от 86% на само 13% през тези шест месеца.

Това е положението –

пазете се сами, бъдете отговорни и не ходете болни на работа, на училище, по магазини и заведения, в градския транспорт и изобщо навън, докато не се излекувате напълно.

Ако някой (било то институционален представител) обещава, чрез ограничения на правата Ви, да се погрижи по-добре за Вас; твърди, че по-добре от Вас знае какви са Вашите интереси и тези на Вашите близки и ще ги защитава по-добре от самите Вас; когато Ви обяснява, че не сте в състояние да разбирате и преценявате тези негови действия и да вземате правилни решения; искайте доказателства, гаранции, компенсации и носене на отговорност.

Не бъдете лековерни, подхождайте разумно и критично, и не се доверявайте нито на конспирации, нито на внушения, с недоказани ползи. Търсете науката и се дръжте за нея! В противен случай може да бъдете подведени и да пострадате сериозно.

https://www.science.org/doi/10.1126/science.abm0620?fbclid=IwAR0FTrWPCO5CX35CoksoYP-TyVkfjyFy1kPVFqQ2SadcxRMUaPIEGy4pjDE

* Science Magazine, е научно списание на Американската асоциация за съдействие развитието на науката (на английски: The American Association for the Advancement of Science, AAAS), представящо най-новите открития в областта на науката по света. Смята се (наред със списанието Nature) за едно от най-авторитетните научни списания.

====

УЧЕНИТЕ СЕ ВЪРНАХА В ИГРАТА

Списание Nature*:

„Шиповият протеин на SARS-CoV-2 вариант A.30 е силно мутирал и избягва индуцираните от ваксината антитела с висока ефективност

Пандемията COVID-19, причинена от SARS-CoV-2, продължава да бушува в много страни, натоварвайки здравните системи и икономиките.  Ваксините предпазват от тежки заболявания и смърт и се считат за ключови за прекратяване на пандемията. Ваксините срещу COVID-19 (и инфекцията със SARS-CoV-2) предизвикват образуването на антитела, които са насочени срещу вирусния шип (S) протеин и неутрализират вируса.

Въпреки това, появата на SARS-CoV-2 варианти с мутации на S протеин, които изграждат резистентност към неутрализация, може да компрометират ефикасността на ваксината. Освен това, нововъзникващите вирусни варианти с повишена трансмисивност, вероятно поради променени взаимодействия вирус-гостоприемник, могат бързо да се разпространят в световен мащаб.

Ето защо е важно да се проучи дали нововъзникващите варианти на SARS-CoV-2 показват променени взаимодействия на клетката гостоприемник и резистентност срещу антитяло-медиирана неутрализация.“

https://www.nature.com/articles/s41423-021-00779-5?fbclid=IwAR3d1S5OWafl0ydX83Q09rzUB7rSgMxJ9g9PxR5A8lW9PPkjn6JIDht_jEg

* Британското списание Nature (Нейчър) е сред най-старите, популярни и авторитетни научни списания в света. Публикува изследвания, посветени на широк кръг от въпроси, основно с естественонаучна тематика.

Антония Първанова

Коментари 16 за
“НАУКАТА VS ПРИНУДАТА”

 1. Публикуваната по-горе информация за животоспасяващата българска технология е в ръцете на нашите управляващи, но те мълчат упорито !?
  Скоро ще стане публично и писмото, отправено дд министъра на здравеопазването и ще видим как ще се оправдае той!

 2. ТАЙНАТА НА КИТАЙ В ЛЕЧЕНИЕТО И ПРЕВЕНЦИЯА НА КОВИД-19 – МАГНИТНО- ГРАВИТАЦИОННАТА ТЕХНОЛОГИЯ НА Д-Р МЕХРАН КЕШ
  С тази нова технология короновирусната зараза се лекува и предотвратява само за 2 дена и това е доказано на практика в успешната борба със свинския грип и коронавируса в Китай. Подробна информация на български: https://youtu.be/6UWRygB3Oz0
  КОНЦЕПЦИЯТА НА Д-Р. М. КЕШЕ ИЛИ КАК ВИРУСИТЕ “РАБОТЯТ” В ЧОВЕШКОТО ТЯЛО
  Всички вируси /коронавирусът не е изключение/ работят“ не само на биохимично, но и на магнитно-гравитационно (енергийно) равнище, т.е. притежават свое специфично магнитно-гравитационно поле – нещо като собствена „емоция“. Това поле блокира магнитно-гравитационното поле на живата клетка във физическото тяло и извлича (изяжда) неговата енергия. Както д-р. М. Кеше обяснява, вирусът копира емоционалното тяло на болния човек и го контролира. Той навлиза в дихателните канали и „внася“ собствената си „душа“ и “емоция” в човешкото тяло. На този етап белите дробове се задръстват и автономното дишане става невъзможно! Млади и здрави хора, масово се заразяват, бързо получават сърдечен пристъп и умират в рамките на 5 часа! Резултатът винаги е инфаркт и смърт, независимо от възрастта и здравословното състояние на пациента! Освен това, вирусът постоянно мутира и по този начин става неудържим! Поради тази причина хората, които вече са „излекувани“, след като решат, че са в безопасност, скоро се заразяват повторно и неизбежно умират. Това се случва в момента в целия свят с коронавирусната „втора вълна“, с изключение на Китай! Докато в целия свят броят на заразените и смъртните случаи расте главоломно, в Китай новозаразени има само от пристигащи чужденци! В Америка, например, при население 5 пъти по-малобройно от китайското, броят на заразените надхвърля 100,000 души дневно! Положението е същото и във всички други страни – Европа, Русия и т.н. По тази причина нашите лекари, които правят и невъзможното в борбата с коронавируса, рискувайки собствения си живот, отдавна си задават въпроса каква е причината за успешната борба с него в Китай?! Някои от тях подчертават, че строгата дисциплина и масовото спазване на карантинните мерки са „тайната” на успеха на Китай, което е вярно, но е само половината от истината. Истинската причина е, че там беше приложена и още се прилага новата малко известна технология за лечение и превенция на вируси, включително коронавируса – магнитно-гравитационната технология на иранския учен д-р Мехран Кеш. Тя беше успешно използвана в Китай за лечение на свински грип още през 2018-2019 г. , както и на Ковид-19 през 2020 г. Информация за тази “тайна” е показана тук:
  https://www.facebook.com/Keshe-technology-team-in-China-267840320031680
  Междувременно китайците нарушиха предишните си споразумения за сътрудничество с д-р М. Кеш и той им отговори, като разкри безплатно своето ноу-хау на целия свят, включително САЩ, Европа и Русия. Вместо обаче да проверят, потвърдят или отхвърлят това знание, повечето западни експерти /а и наши/, възможно по политически съображения, побързаха да заклеймят иранския учен като негодник и измамник.
  КАКВА Е ИСТИНАТА И МОЖЕ ЛИ ТАЗИ ТЕХНОЛОГИЯ ДА НИ ПОМОГНЕ
  Нямаме нито интерес, нито намерение да защитаваме д-р Мехран Кеше. Не твърдим, че неговата технология е панацея и не можем да препоръчваме никакви експерименти за самолечение. Вярваме обаче, че незабавното й тестване от лекари, както и от немедицински експерти е задължително, колкото по-скоро, толкова по-добре.

  ВОДА ГАЗИ, ЖАДЕН ХОДИ…
  Най-интересният и важен факт е това, че в България тази технология е успешно и детайлно разработена, а предлаганите прибори са 100 пъти по-евтини!!! Асоциация Плазма България предлага готови прибори и пълна информация, включително за изработването им в домашни условия: https://apb.netgalaxy.org/news/2020-03-11-10-23-09 добра основа за научно-професионално тестване и практическа проверка на магнитно-гравитационната концепция и плазмената технология в името на здравето и опазването на човешкия живот. В потвърждение на горното са долните схеми за изготвяне на прибори и за производството на необходимите ГАНС – плазмени разтвори за инхалация и пръскане на тялото, които неутрализират коронавируса в течение на 2 дена.

  Прибор без използване на батерия-схема:
  https://apb.netgalaxy.org/images/GANS/Cup_of_life__No_electricity.jpg
  Източник: https://apb.netgalaxy.org/news/2020-03-11-10-23-09

  За съжаление, нашата българска асоциация няма ресурси /главно финансови/ за реализация на своите проекти, даже за сертификацията им, поради което не се обявяват в публичното пространство, а ние се лишаваме от потенциално животоспасяваща терапия!
  По-долу са показани и указания от автора на терапията и собственик на патента д-р М. Кеше за направа на прост прибор, наречен “чаша на живота”: https://en.kfwiki.org/wiki/One_Cup_One_Life_-_Production_and_Application_-_Prevention_and_Reversal_of_the_Corona_Virus
  Такъв прибор М. Кеш предлага за 2,600 ам. долл. И не винаги е наличен !
  По-долу е показан работещ български прибор за производство на ГАНС – газ в нано-състояние. От ГАНС – бял слой на дъното на прибора – се приготвя 100% безопасна плазмена вода за употреба ! /изтегля се със спринцовка, без да се пипа с ръка/. В прибора се слагат готварска сол и дестилирана /или преварена нискоминерализирана вода/. Готовата “плазмена вода” се пие и ползва за инхалация и пръскане на косата, ръцете и защитни маски – 100% безопасна !
  Прибор без използване на батерия-схема:
  https://apb.netgalaxy.org/images/GANS/Cup_of_life__No_electricity.jpg

  Информация за използване на този прибори и на готовите плазмени разтвори е налична на посочената по-горе уеб страница на АПБ. Остава ни само да припомним поговорката: можеш да заведеш коня си до кладенеца, но не можеш да го заставиш да пие! Остават и куп други въпроси: имат ли нашите медици и управляващи тази информация, кой или какво пречи да се организира интервю с Асоциация Плазма България и най-важното – да се изпробва на практика тази магнитно-гравитационна терапия в реалните условия на която и да е наша болница, тъй като всяко истинско знание е основано на опита и практическата проверка?!
  Остава надеждата, че ще се намери поне един умен, почтен и смел наш държавник или журналист да постави публично горните въпроси. От това бихме “спечелили” всички ние – потенциално болни/заразени, лекари и управляващи !
  Отново, информация на български е достъпна тук: https://youtu.be/6UWRygB3Oz0

 3. Цялата тупурдия е, за да не паднат от власт! Не им пука дали сте живи! Отнася се за целия свят!

 4. Г-жо Томова, бих искала да подам сигнал за нещо, което забелязах покрай тестването на децата.
  В декларацията, която родителите трябва да подпишат, за да се съгласят детето им да бъде тествано, е написано, че тестването ще се прави при заболеваемост по-голяма от 500 на 100 000 на ниво община. От друга страна обаче в Заповедта от вчера (#РД09-4247/08.11.2021 г.) и по-точно в Насоките към посочената заповед става въпрос за „заболяемост над 250 на 100 000 население“. Защо за няколко дни така се промени този праг на заболяемост? Колко е заболяемостта в момента? Ами ако утре заболяемостта е под 500 на 100 000 население, не означава ли това, че тестването на децата става незаконно, просто защото родителите са се подписали под друго??

  1. Iris, според нормативният документ на МЗ, епидемия от ОРВИ (остри респираторни вирусни инфекции) се обявява при заболяемост от 200 души на 10 000 население.
   Заболеваемост от 500 на 100 000 е 50 на 10 000, т.е. заповедта е неправомерна.

 5. Караколювите ловки диагностицирани калинки каза:

  Световната здравна организация (СЗО) умишлено промени дифиницията за пандемия.
  Центърът за контрол и превенция на заболяванията (CDC) на САЩ промени определението за „ваксина“ поради опасения, че досегашната дефиниция не се отнася за „ваксините“ срещу COVID-19, според наскоро пуснатите вътрешни имейли.
  Агенцията актуализира своята дефиниция на 1 септември.
  По-рано определението беше „Продукт, който стимулира имунната система на човек да произвежда имунитет към конкретна болест, като предпазва човека от това заболяване“. Това определение сега гласи: „Препарат, който се използва за стимулиране на имунния отговор на организма срещу болести“.
  CDC Changed Definition of ‘Vaccine’ Because of COVID-19 Vaccines: Emails
  https://www.theepochtimes.com/mkt_breakingnews/cdc-changed-definition-of-vaccine-because-of-covid-19-vaccines-emails_4083638.html?utm_source=newsnoe&utm_medium=email&utm_campaign=breaking-2021-11-03-1&mktids=aad4291dd26bc1faef5c4c15f72787d9&est=mTmYGFRaoygoN0mPSmQkvIEVf7oJi9OCGMIcBsC2Dl11dvp9dWoFHAE%3D
  The Centers for Disease Control and Prevention (CDC) altered the definition of “vaccine” because of concern that the definition didn’t apply to COVID-19 vaccines, according to newly released internal emails.
  The agency updated its definition on Sept. 1.
  The definition was formerly, “A product that stimulates a person’s immune system to produce immunity to a specific disease, protecting the person from that disease.” That definition now reads, “A preparation that is used to stimulate the body’s immune response against diseases.”

 6. Пак да попитам какво стана с българската ваксина, която е съвместна разработка на института Пастьор и БАН. Трябваха й 15 милиона за тестове с хора. Тази ваксина не атакува силно мутиращия шип и работи за всички модификации. Или по стар навик няма интерес докато не вкараме света в истерия и се окаже, че някоя фирма спонсорирана от Бил Гейтс е открила по случайност българската ваксина, за да добави още трилион към богатството му. Има цяла прослойка в България, която живее от подобно „сътрудничество“ с Бил Гейтс. Няма служби, няма държава, няма политици, няма стратегия освен как да вземем парите от Европа и да теглим заеми.

 7. Прлоблема е , че и вече ваксинираните се усещат пре….бани .
  Тогава заочва да действа шопското правило “ Я не сакам на мене да ми е добре,важно е на Вуте да му е зле..

 8. Ако при всяка инфекция организмът поддържаше цял живот антитела щяхме да сме бъкани с тях и да развием АВТОимунни заболявания!!!Затова имаме Клетъчна памет!!! Това е твърдият ДИСК на имунитета!!!Анти-телата са RAM. имунитета!!!Има ли инфекция го има докато я има след това се изключва!!!Статистики…графики…приказки…пари…за едни ВАКСИНИ!!! Господа професори!!!

 9. Да ,вярно е ,че аз просто съм средностатистически Идиот,ама все пак…

  ,,Коронавирусите (Coronaviridae) са семейство едноверижни РНК вируси.[1][2]
  Повечето от тях заразяват животни като прилепи, пилета, камили и котки. Понякога вирусите, които заразяват един вид, могат да мутират по такъв начин, който им позволява да започнат да заразяват друг вид. Това се нарича „кръстосано предаване на видове“ или „преливане“.
  Първият коронавирус е открит при пилета през 30-те години на миналия век.“/ КРАЙ на цитата.

  А бе ,уважаеми доктори,учени,изследователи,политици и разни лаици …
  Един ,поне ЕДИН ,ше удари ли по масата и ще каже ли най-после ,че всички мутации на корона вирусите са с Извънземен произход !
  Ей, тъй на –
  ,, Бам… ЗАЯВЯВАМ НА ВСИЧКИ,ЧЕ ХИПОТЕЗАТА ЗА ИЗВЪНЗЕМНИЯ ПРОИЗХОД НА KORONAМУТАЦИИТЕ НЯМА НИЩО ОБЩО С КОНСПИРАТИВНИТЕ ТЕОРИИ И ИЗМИШЛЬОТИНИ .
  Това е факт !
  Факт,който се използва за користни политически ,икономически и други цели,без оглед на това какво ще се случи с Човечеството по- нататък.“

  Оставихте американската професорка Сама!?
  Тя каза,ясно и категорично – ,, На Природата и са необходими поне 800 години за да създаде подобни мутации…“ !?
  Мълчите,въртите,сучете…
  Може би защото, видяхте как Те и съсипаха кариерата и живота,показвайки какво ще се случи на всеки ,който дръзне да каже ИСТИНАТА !!!
  Давайте ,драскайте по пердето,като разгонени котараци докато къщата гори…
  Не знаете,ама през ум не ви минава ,че това НЯМА ДА СПРЕ ,нали !?

  Или пък си мислите ,че на вас ще ви се размине ???!!!

  Венсеремос.

  1. Не давай на СВИНЕТЕ да ядът БИСЕРИ!!!Няма да разберат разликата!!!
   Цял живот са за РАБотата си а не за ИСТИНАТА!!!РАБОВЕ!!!
   Стоят и анализират пред СТАТИСТИКИ въз ОСНОВА на БЛИЗАЛКИ !!!Науката на БЛИЗАЛКИТЕ!!Парите и СТРАХЪТ промениха НАУКАТА!!! БЛИЗАЛКО-СТАТСТИКА!!!

  2. Това е началото на края.Вирусът ще спре когато няма какво да яде,когато нас ни няма.

 10. Само погледнете какви данни са събирани и смятани и обработвани!
  А тук данните са от РЗИ Здравната каса и от на Салчев и Кацаров приятелите!

  И има все още глупаци да им вярват!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *