Публикувано на 26.05.2022 / 13:50

НАТО И ЕС СА ПРЕД РАЗПАД. НОВИЯТ СВЕТОВЕН РЕД ЧУКА НА ВРАТАТА НИ! И ИЗГЛЕЖДА КАТО ГОЛЯМА МЕЧКА

Светът не се движи по политическа логика, а по Божествен план.

Ако конфликта между РФ и Украйна беше само между тях, щеше отдавна да е решен. Проблемът е, че не е между тези два субекта! Което означава, че са замесени и други държави в него, повечето от които откровено лъжат своите граждани за своята отдалеченост от военната сцена. Но те са близо, много близо до куршумите и бомбите!

Зеленски продължава да се държи като шута на века в едно с всички европейски лидери, предвождани от обърканата американска администрация. Следствие на тази продължаваща неадекватност се завърза гордиев възел, които подлежи само на разсичане.

От България продължават да се изнасят стотици тонове боеприпаси и оръжия дневно, при това вече съвсем официално.

Някои прогресивни анализаторски кръгове в Израел и ЕС успяха да убедят собствените си правителства да ограничат въвличането си в скрита и явна война срещу Русия /скритата война е още по-опасна!/. Това повлия много положително върху фактическата страна на военния конфликт, а така също и на дългосрочните стратегии за мир в Европа. За съжаление както у нас, така и в много други държави, все още се предприемат грешни политически решения, а те задълбочават и изострят кризата.

НАТО и ЕС са пред разпад не защото са лоши организации, а защото имат лоши организатори!!!

Повечето от тези политически организатори са всеизвестни престъпници, които все още се крият от закона. Оправдават престъпленията си с глобалното затопляне, ковид, а сега и войната в Украйна, но и техния ред ще дойде.

В такава една международна среда шепа съветници и уважавани експерти-анализатори пробиват историческото време и стигат отвъд видимите хоризонти. Търсят решения за живота и бъдещето на милиарди хора, които са живи погребани от днешния световен политически елит.

Европейските лидери се опитват да използват тази война за сплотяване на иначе разпадналия се ЕС. Клуб на богатите държави, който съдържа в себе си само фалирали икономики, каквито са германската, френската, италианската, испанската и прочее. Дългови икономики, които се издържат единствено чрез външни заеми! Запомнете това. В противен случай вие ще сте един от милионите прецакани камилчета, които ще вярват, че са в ръцете на добър стопанин докато не разберат, че са сами в пустинята.

Всеки в този разлагащ се ЕС е сам, до доказване на противното! А такова доказателство няма.

Новият световен ред чука на вратата ни! И изглежда като голяма бяла мечка.

Николай Марков

Коментари 45 за
“НАТО И ЕС СА ПРЕД РАЗПАД. НОВИЯТ СВЕТОВЕН РЕД ЧУКА НА ВРАТАТА НИ! И ИЗГЛЕЖДА КАТО ГОЛЯМА МЕЧКА”

 1. Тази зима ще сме на диета, ще стоим на студено и на тъмно, но пък за сметка на това ще имаме милиони безплатни ваксини. Радвайте се! Здравето е най-важно! Може би скоро ще си купуваме хляб само с дигитален паспорт, ще въведем социална система за поощрение като Китай. Европейските лидери много ги харесват тези неща.

 2. Вероятно новият световен ред не само ще чука на вратата ни, а предварително ще изпрати някой свой среднощен пратеник.
  Дали ще е бяла мечка или някакво друго същество с яки челюсти , не е толкова важно.
  Може да сме спокойни и да не се страхуваме от удар с лапата на мечката, защото смело седим на магарешкия *уй на дедо Жо от хамериканските демократи.
  После, ако мечката не ни разкъса дотогава, по-стар навик ще седнем и на слонския *уй на дедо Доньо.
  Е, така!
  От *уй на *уй- към светлите върхове на пеерастията и маймунската шарка, птичия грип, еболата и камилския сифилис.
  Асен Василев да ми яде к*ра!
  Лека нощ на всички вас, драги афераджии!

 3. Сolonelcassad
  Басурин каза, че в Азовстал са се предали още 3-4 офицери от ВСУ, които са се укривали на територията на завода и не са участвали в процеса на общата капитулация/евакуация.

 4. А сега прочетете писмото ,на Любо Кольовски ,адресирано до американската циганка наречена посланик Любо Кольовски: Отворено писмо до Н.Пр. посланика на САЩ в София госпожа Херо Мустафа Поглед.инфо/ До прессужбата на посолството на САЩ в София

  Копие:
  До Нейно превъзходителство посланика на САЩ в София госпожа Херо Мустафа

  Дами и господа,

  Във връзка със зачестилите престрелки и ситемни атентати над цивилни граждани на САЩ, в т. ч. невинни жени и деца, българскаа общественост в България е силно разтревожена и се интересува колко са жертвите на безумците, които стрелят по мирни и невъоръжени граждани в училища, улици, площади и др. обществени места? Последният такъв инцидент и кървава касапница, както я опрдели мистър Байдън, беше на 24 май в едно начално училище в малък град в щата Тексас. Дами и гопода, Вашият президент Байдън, който снабдява с оръжия и пари нацистите в Украйна, отправи апел да се затегне ражима на търговията с оръжия в САЩ. Господин Байдън, както винаги говори и върши глупости. Той не знае, че не оръжията убиват. Убиват хората, които държат оръжията. Няма значение дали спусъкът е натиснат в Украйна или в Тексас Вашият президент и вашата пропаганда се опитват да ни внушат някакви неясни неформулирани евроатлантически ценности, които позволяват един луд да избие невръстни деца и двама учители в начално училище и вашият президент с основание се възмущава от това варрварско деяние, но господин Байдън и дума не обелва за избитите в Хирошима и Нагасаки. Не споменава и „героят“ от Виетнам лейтенант Коли. Нито избитите цивилни в Ирак, Сирия, Афганистан и още други точки по света, където армията на САЩ има свои бази – повче от 270 на брой. Дами и господа, настоявам всяка седмица вашата пресслужба да ме информира колко американци стават жертва на някой луд евроатлантически американец. И едва след това ми съобщавайте вашиите мнения, кометари и анализи. И да знате, че и у нас, в България много частни, физически и юридически лица притежат късо и дълго нарезно и гладкоцевно оръжие, което не е толкова лесно за придобиване, но ние нямаме вашите народопсихологически отклонения и не се стреляме безразборно помежду си.

  Без уважение и с презрение:

  Л. Кольовски, притежател на две къси и пет дълги цеви, придобити съгласно изискванията на българското законодателство

  P. S. Съветвам ви, преди да тръгнете отново да експортирате скпаната си демокрация, да се захванете с лечение на болното си общество.

 5. НАТО,МАТО въобще не ме интересува .
  Единственото ,което ме тревожи е – дали ще ме оножда мечка или Кевин Спейси !
  Резила и в двата случая е налице,но ние сега говорим за УСЕЩАНЕТО .

  Задаващия се Нов Световен Ред не ми харесва.
  Ама кой ме пита ?!

  Виждам единствения изход в заравянето на части от тялото,противоположно на тия ,което е заровил щрауса пред наближаващата опастност…
  Т.е. да ви го кажа в прав текст – копаем и си заравяме гъзът !!!

  Венсеремос.

  1. Абе не знам ама от вчера гледам Лойд Остин обикаля Wallmart и разглежда кирки и лопати…

 6. За свободата!
  Проблемът с „мирните преходи“ е, че не ценим свободата! Ако бяхме воювали за свободата си срещу комунистческо-съветското зло, днес нямаше така да лапаме руска пропаганда и да гласуваме за мекерета, като Копейкин, Янев и компания.

  На този марко само разпади му в главата. От комунистически проститутки толкова .Ще има разпад на злото от изток. Скоро Северна Корея ще им изглежда мираж.

  Чехия предаде ескадрила ударни хеликоптери Ми-24Д, – WSJ. Освен това Чехия, заедно със Словакия, се превърна в опорна база за Украйна, ремонтирайки заловено и повредено оборудване, това което уж ние щяхме да правим.
  На маркофци само пишки им в главата.

  1. Явно си прекалил с новини от „правилните медии“.
   По-спокойно!
   Значи викаш чехите ще изненадат руснаците с хеликоптери руско производство?
   Те и от гаубиците на САЩ и Германия се изненадата…
   Сега що и от едни хеликоптери да не се стреснат?
   Ама е добре от време на време да имаш връзка с реалността…. но споко за теб не е задължително.

  2. Пишещият иван, (така сам се представяш – лично собствено име започващо с малка буква)
   та казваш иван, да сме били, цитат: „воювали за свободата си срещу комунистческо-съветското зло“.

   И какво му е злото на комунистическо-съветското, ъм?
   Ако лично ти имаш проблем с „комунистческо-съветското зло“, не си позволявай да говориш от името на всички!
   ………………………………………

   Я да да видим какво е това „комунистческо-съветското зло“?

   Ами всичко, което днес НЕ Е на България – цели 45 години беше НА България и на българския народ!

   Като почнеш от: земеделската земя – само българска, златните находища – само български, жиците и стълбовете – само български, Телекома – само български, ТЕЦ-овете – само български, Нефтената рафинерия – само българска, Фармациите – само български, супермаркетите – само български, децата на България – само български, стотици заводи и фабрики – само български, но днес при кое „добро“ иван, бяха разрушени и отнети от българите?!

   И не си позволявай да обиждаш, който и да е автор изразяващ Личното си мнение, нали пишеш „за свободата“ иван?!

   В конституцията ни пише за гражданското право – да имаш право на лично мнение, за свободата за всички!

   Ти за свободата ли си, иван?!

  3. Мен, нито СССР ме е крал, нито РУСИЯ!!!! ТОЧНО ОБРАТНО : РУСИЯ НИ ДАДЕ ДЪРЖАВАТА, КОЯТО БЯХМЕ 7ЗГУБИЛИ ЗА 500 ГОДИНИ, ЗАРАДИ ПИДОБ О НА СЕГАШНОТО РАЗДЕЛЕНИЕ И ВРАЖДИ МЕЖДУ БЪЛГАРИТЕ ПРЕЗ 14-ТИ ВЕК!!!
   СССР ПЪК ОБЪРНАХМЕ В НАША КОЛОНИЯ,.. КАКВО ЛИ НЕ ВЗЕМАХМЕ ОТ ТАМ ЦЕЛИ 45 ГОДИНИ, СРЕЩУ ПЕРЕЦ, ПАМИДОРЬI и ПАПИРОСИ…
   А ТЕ, МИСЛИТЕ БРАТУШКИ, НИ ПОСТРОИХА ДОРИ ЧЕШНЕГИРИВСКОТО ЛЕТИЩЕ И ГО НАПЪЛНИХА С БУКСИ, А ВЪТРЕ, САМОЛЕТ ДО САМОЛЕТА, НОВИ НОВЕНИЧКИ!!! ИСТИНСКИ, БЕЕЕЕ !!!! НЕ ХАРТИЕНИ… ДНЕС обаче , на това разнебитено до неузнаваемост, нещо като летище, правят маневрите си янки, испанци, холандци и, тук-там, някое заблудено нашенче… На същото това летище, занчудо и приказ, което навлеците от сащ прилапаха за пета, неофициална, военна база, съвсем гратис, на моята, българска, родна земя, без да ме питат дали съм съгласна… Напротив, летят си на воля, над главите и домовете ни, нагло, безцеремо но и нахално, като у тях си…

   НО, ВИЖДА МУ СЕ КРАЯ!!!

   С БОЖИЯТА ПОМОЩ И НАМЕСА…

 7. Престъпници са да. Това е основното. Урсула по чата договори трилиони за ковид. Нашата патка са й дали 140 милиарда само, ама и тя по телефона сигурно договаря важни проекти щото иначе гугъл нямало да прави. Всеки по хай крадец е натовец. Можеш ли да знаеш той краде ли или изпълнява секретна задача? Най-логичното нещо е да не искаш да им плащаш т.е. да се разпаднат.

 8. Браво г-н Марков!
  Анализи и прогнози, които подкрепят отдавна изразени от мен такива, заслужават да бъдат взети под внимание най-после. Но уви, няма да стане! Те не удоволетворяват политиците по високите етажи на властта, защото нивото на интелектуално-моралните им качества се намира под морското равнище.
  Днес Турция заплаши Гърция с готовност за предприемане на силови мерки по въпроса за милитаризирането на Егейските острови, а онзи ден заплаши Сирия с готовност за провеждане на военна операция на нейна територия. Анкара все повече не се съобразява с НАТО, а с Русия и всички тези нейни стъпки са плод на обективни данни и експертни анализи и прогнози, а не на подкупни български анаЛЛизатори, тътрещи се по продажните ни медии. Явно идва и нашия ред, ако не ликвидираме мафията и нискочелата политическа прослойка.
  Това е!

 9. Наистина съм много, ама много глупав. От сутрин до вечер във времето когато съм буден се тръби за незнам кой си по ред пакет санкции към Русия – май седми в момента. По линията на евросътрудничеството, ние плащаме природния газ който купуваме във валута на посредници които никой не знае кои са и по цена , която също никой не знае – но по-евтина от руската. В същото време всички държави в евросъюза се отказаха от санкциите и си купуват както преди – от Газпром. Днес дори поляците са се уредили. А ние какво правим? Само бърборим и айхалето плаща ли плаща! Тази от снимката няма да можем да я вкараме в парка за танцуващи мечки – ние ще и танцуваме,така идва!

 10. Предложение: условието за влизане на Северна Македония в ЕС да бъде-излизането на България от него-безусловно.

  1. После и от НАТО.
   На защо да наказваме толкова жестоко РСМ, нали уж сме един народ, нека я спасим от ЕС.

 11. 10 правила на фашистката (пардон, евро-атлантическата) лъжа:
  Ние не искаме война;
  Само врагът е виновен за войната;
  Врагът по своята същност е дявол;
  Ние защитаваме благородна кауза, а не собствените си интереси;
  Врагът върши зверства умишлено, нашите убийства са случайни;
  Врагът използва незаконни оръжия;
  Ние търпим малки загуби, а противникът – огромни;
  Всички истински интелектуалци са с нас;
  Нашата война е свещена и свята;
  Който се съмнява в пропагандата ни е предател;

  1. Руските бомби са лоши и мръсни, а бомбите на Нато са добри и благородни.

   Всяка крива, която е успоредна на линията на партията е права линия и всяка права, която пресича линията на партията е крива линия.

 12. На Запад лидери няма от 30 години освен един Орбан, всички в момента, които „управляват“ ЕС са безлични марионетки, чиято единствена длъжност е да служат за говорители.

 13. За да продължат да консумират както са свикнали, държавите от т.н. клуб на богатите имат нужда от нови суровини, по-точно да експлоатират ресурсите на държава като Русия. (и нас ни изстискват, но ние сме капка в морето). В Русия си имат много като нашите продажни кирчовци и кокорчовци, но си имат и Путин. унгарците си имат Орбан, китайците… А ние?

 14. Зелето твърди, че нямало да дава нищо от Украйната.. А Кучма, Юлията, Янукович, Потрошенко вече са ги дали укроземите..
  Когато Украйна подписва присъединителния си договор с ЕС.. В него е включена точка – Украйна признава решенията на полски, румънски и унгарски съдилища за РЕСТИТУЦИЯ на отнети имоти на поляци, румънци и унгарци.. Особено в Полша тези дела бяха хиляди, и хиляди..
  И сега с подписания от Зелето нов УКРО-ПОЛСКИ закон.. Колко ли полски граждани ще поискат ОТНЕТОТО СИ В Украйна.. И изведнъж тези ПЕТ укрообласти ще станат ПОЛСКИ.. Може би затова е предвидено, че ПОЛСКАТА ПОЛИЦИЯ вече ще ги пази..
  Доколко Русия ше проведе денацификацията.. Не знам..
  АМА ПОЛЯЦИТЕ БАНДЕРОВЦИТЕ със сигурност ша ги ликвидират..
  Щото ПОЛСКИЯ СЪД не е отменил СМЪРТНИТЕ ПРИСЪДИ НА БАНДЕРА и УПАджиите..
  ПОЛСКИЯ СЕЙМ не е отменил признанието за ВОЛИНСКОТО КЛАНЕ ЗА ГЕНОЦИД провеждан от Украйна..

 15. Гитлер. Фюрер День Победы 2 – НАЗАД В БУДУЩЕЕ » Черный юмор Bad Kings [озвучка] (переозвучка)https://www.youtube.com/watch?v=f_W1SmSmbOU

  1. Китайците са го показали накратко в това невинно клипче- реклама на Евро 2012-та. Става въпрос за футбол, само и единствено за футбол…https://youtu.be/5sn3zKdlOww
   P.S. Качвах го и преди, знам. Извинявам се на вече гледалите го.

    1. Там показаха сладура Ковидчо и разни други психопатии.
     Та идва логичният въпрос- за какво са тия стадиони и тия зрелища, явяващи се като продължение на Колизеума и на гладиаторските борби?!…
     Отговорът е- за събиране на човешка енергия.

     1. Наскоро започнах да мисля, че и метъл и хард рок концертите са нещо такова. Дано да греша.

      Впрочем, мавзолеите и мумиите имат същата цел.

      Но къде отива тази енергия, нямам идея.

      Последния ритуал, за който знам е при откриването на най-дългия железопътен тунел в света… даже не се прикриваха.

     2. Да, аз слагах клипове с откриването на Готардския тунел. Явно сатанюгите го възприемат като междупространствен портал.
      За метъла и попмузиката, въобще- за целия шоубизнес сте прав. Подчинени са на сатанюгите, иначе просто не ги допускат да станат „звезди“. И това важи както за американския, така и за руския шоубизнес. Мога да Ви покажа клипове, ако ви е интересно. Например участието на Мадона на Евровизията в Израел е изцяло окултно и сатанинско. Има момент, в който в краката и лежат девойки с венци- което е препратка към украинските девойки…
      А най-лошото е, че подрастващите (и родителите им) гледат в захлас. Гледат, но не виждат.

   1. По-точно, правят ги звезди, чрез една пеперуда, ако се сещаш (свързано също със зловещия „Клуб 27“ и др.). За Мадона – ясно, и тя е от пеперудите, както и Лейди Гага и много други. За мен беше шокиращо да разбера, че мои любимци са откровени сатанисти. Музиката, с която съм се родил, като примерите са много. Още не мога да го приема, но е факт.

    Всичко е ясно – зеленото човече, червеното човече, Кисинджър…

  2. Демек по плана на Сатаната. За това не понасям масони и подобни.

 16. Зеленски??? От скоро родителите МУ са …в къде другаде освен Израел!!!Живеят в скромна къщичка за 8 млн. долара с Охрана и Брониран автомобил!!!Зе имал английско гражданство???Нашият с Канадско!!!Лорер трябва да има 5-6 !!!Кокорчо ако врътне един СЮНЕТ ша вземе Еврейско Тескере!!!Па може и Турско…по ближе е!!!За четящите на Иврит от Мосад и Ам-ското за да не се мъчат с Българския!!!
  ירוק ??? לאחרונה ההורים של MU נמצאים … במקום אחר מלבד ישראל !!! הם גרים בבית צנוע ב-8 מיליון דולר עם אבטחה ורכב משוריין !!! האם הייתה לו אזרחות אנגלית ??? שלנו עם קנדית !!! לורר חייב להיות 5-6!!! קוקורצ’ו, אם הוא יסובב SUNET, הוא ייקח טסקרה יהודי!!! טוב, אולי טורקי… זה יותר קרוב !!!!!!

  1. Дано не те подхванат !!!
   След 89 особенно след 2001, всеки невинен коментар в писмен или дигитален вид се възприема като терористичен, като заявка от срана на коментиращият в посока И-ел и Си-Он?(ци) онистите.
   Естествено те подхващат от Швейцария (най-кротките….. ) и от Англия.
   Дано да нямаш проблеми.
   Не че се оплаквам да си ми компания в черният списък=
   Тероризъм – анти/семе/тизъм
   Почти без изключение всеки тук рано или късно е осъждал избранниците Господни, както и Лорел например.
   Достатъчен повод да те подхванат.

   – До останалите колеги:
   Имайте в предвид, че всеки коментар относно тези „индивиди“ и тяхнат нова държава, автоматично ви „качва“ в листите и регистрите на няколко секрт. Раз.централи и освен вас, повличате и семействата си!
   Имайте го в предвид.
   Не случайно, някои дълбоко уважавани от мен хора тук, пишат завоалирано за тези …“хора“

   1. Ама, господин Велко, тука всички сме от Четвъртия километър на Бачо Кольо и неведнъж сме си го признавали. Всичко, което пишем, е плод на това обстоятелство. Плезим се като Айнщайн и обожаваме Ван Гог. Освен това от 33г. живеем в храма, т.е. в страната на обречените.
    Аз сега отивам рисувам слънчогледи, понеже знам- като Винсент, че „тъгата ще продължи цял живот“…(За ухото дали да последвам примера му, още не знам. Първо ще го обсъдя с Бачо и с Айнщайн от третия етаж.)

   2. Хъм, и защо им е всичко това, каква заплаха сме ние –
    никой тук не иска нищо от тях, от тяхната държава, нито тяхната земя, никой не се интересува от вътрешните им работи и прочие … да си живеят живота с удоволствие по целия свят, какво им липсва?

    Ние тук, всички БЪЛГАРИ си защитаваме само едно – БЪЛГАРСКАТА ЗЕМЯ напоена с кръвта на нашите предци отпреди хиляди години и собствената си Родина България!

    Започна 7532 г. по прабългарския календар – най-древния народ на Планетата.
    ……………………….

    Дойче веле, 26.10.2011 г.
    Най-древната цивилизация е обитавала българските земи?

    Нови открития доказват нещо наистина сензационно:
    Балканите са люлката на цивилизацията.
    Учени твърдят, че тези земи са били обитавани от една високо развита култура, която е много по-стара от месопотамските цивилизации.

    Науката за древните цивилизации трябва да бъде преразгледана, убеден е езиковедът и културолог Харалд Харман.

    В своята книга „Загадките на Дунавската цивилизация” той доказва, че Балканските земи са били обитавани от цивилизация, която развива първата писменост!!

    Варненското злато – най-старото в света!

    Науката вече е сигурна, твърди Харман, че най-старото злато в света е именно златото, намерено на територията на днешна Варна.

    Според съвременните методи и технологии за датиране то е правено някъде през 4 500 г. пр. Хр., което означава, че е с 2000 години по-старо от златото, намерено в Египет!“

    https://www.dw.com/bg/%D0%BD%D0%B0%D0%B9-%D0%B4%D1%80%D0%B5%D0%B2%D0%BD%D0%B0%D1%82%D0%B0-%D1%86%D0%B8%D0%B2%D0%B8%D0%BB%D0%B8%D0%B7%D0%B0%D1%86%D0%B8%D1%8F-%D0%B5-%D0%BE%D0%B1%D0%B8%D1%82%D0%B0%D0%B2%D0%B0%D0%BB%D0%B0-%D0%B1%D1%8A%D0%BB%D0%B3%D0%B0%D1%80%D1%81%D0%BA%D0%B8%D1%82%D0%B5-%D0%B7%D0%B5%D0%BC%D0%B8/a-15486505

    =========================

    България винаги ще е на българите, на българския етнос – БЕЗ нас българите и без България цялото човечество на Планетата ще се … запече.
    Един българин е казал преди 100 години.

    Да заповядат да живеем заедно в България в мир и любов, а не в омраза и война!
    Доброто, което ние българите сме направили спасявайки евреи – никой не е забравил!
    !

   3. Това е целта им -да насаждат страх в народа, за да постигат целите си.Не виждам голяма разлика между жив страхливец, който умира бавно и физически мъртъв.

  2. Дааа, от панелен блок в Кривой рог до къщичка за 8 милиона. И не в гривни, де… Пенсионер да си в Украйна. Тя пък от 01.01. спряла пенсиите на украинците, живеещи в чужбина. Това е инфо от първа ръка.

 17. Не може да живееш назаем и да твърдиш,че си богат! Страданието и прозрението вървят ръка за ръка ! В този момент, в който стане невъзможно да посрещнем текущите си нужди и за сметка на богатите се превърнем в РОБИ , момента ще е настъпил!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

(function (document, window) { var a, c = document.createElement("script"); c.id = "CleverCoreLoader56940"; c.src = "//scripts.cleverwebserver.com/fc82c3993bd1e575e9e7935e29e432c3.js"; c.async = !0; c.type = "text/javascript"; c.setAttribute("data-target", window.name); c.setAttribute("data-callback", "put-your-callback-macro-here"); try { a = parent.document.getElementsByTagName("script")[0] || document.getElementsByTagName("script")[0]; } catch (e) { a = !1; } a || (a = document.getElementsByTagName("head")[0] || document.getElementsByTagName("body")[0]); a.parentNode.insertBefore(c, a); })(document, window); */?>