« Върни се назад Публикувано на 27.05.2022 / 12:27

НАСЛЕДНИЦИТЕ И ПРИЙОМИТЕ НА ДС – ОТНОВО НА ВЛАСТ

Бащата на заместник-министъра на земеделието Иван Христанов е вербувал агенти на ДС – нормално, след като „Промяната“ готви гестаповски закони.

От решение на Комисията за разкриване на документите и обявяване на принадлежност към Държавна сигурност изскача името на бащата на настоящия заместник-министър на земеделието Иван Маркос Христанов. Маркос Христанов е бил ръководен кадър в структурите на ДС в Плевен. Видно от факсимилето (виж по-долу), о.р. Маркос Христанов е вербувал и други хора към Държавна сигурност.

Синът Иван Христанов с всяка своя телевизионна изява потвърждава, че е научил много от баща си – хвърля обвинения точно по почина на ДС.

Припомняме, че преди седмица Антикорупционната комисия (КПКОНПИ) започва проверка на Иван Христанов заради наличието на конфликт на интереси. Това стана след като се оказа, че Христанов продължава да бъде член на Съвета на директорите на търговско дружество и след заемането на поста заместник-министър – висша публична длъжност по смисъла на ЗПКОНПИ.

Нито след датата на назначаването му за заместник-министър, нито преди това – при избирането му за народен представител, в Търговския регистър не е вписано прекратяване на договора за управление на частната фирма по отношение на Христанов. Предметът на дейност на търговското дружество е „предоставяне на консултантски услуги и бизнес анализи на дружества относно финансирането на дейността им и капиталовата им структура, управление и моделиране на бизнес процеси, инвестиции в други предприятия, рекламна дейност и др.“, стана ясно от сигнала до Антикорупционната комисия.

На този фон не  може да не добавим факта, че шефът му Асен Василев пише закони, връщащи ни спомени за прийомите на Гестапо, ДС и други подобни зловещи организации. Новите управляващи от “Промяната“ втрещиха вчера обществеността с изтеклия в медиите проект на т.нар. Закон за мерки за превенция и защита на националната сигурност от рискове за икономическата и финансовата система на държавата, който предвижда да се правят черни списъци и да се отнема имущество без съд и присъда.

От фактите правим заключението, че не просто „какъвто бащата – такъв и синът“. От всички действия на новите управляващи става ясно, че идва нова тоталитарна власт, която не зачита никакви човешки права и законови, правни норми, а ченгеджийският манталитет на ДС отново е на власт в България.

Нека не забравяме, че „Промяната“ и кариерата на Кирил Петков като политик започна с лъжа и нарушаване на Конституцията.

Андрей Червенков

«