Публикувано на 27.05.2022 / 12:27

НАСЛЕДНИЦИТЕ И ПРИЙОМИТЕ НА ДС – ОТНОВО НА ВЛАСТ

Бащата на заместник-министъра на земеделието Иван Христанов е вербувал агенти на ДС – нормално, след като „Промяната“ готви гестаповски закони.

От решение на Комисията за разкриване на документите и обявяване на принадлежност към Държавна сигурност изскача името на бащата на настоящия заместник-министър на земеделието Иван Маркос Христанов. Маркос Христанов е бил ръководен кадър в структурите на ДС в Плевен. Видно от факсимилето (виж по-долу), о.р. Маркос Христанов е вербувал и други хора към Държавна сигурност.

Синът Иван Христанов с всяка своя телевизионна изява потвърждава, че е научил много от баща си – хвърля обвинения точно по почина на ДС.

Припомняме, че преди седмица Антикорупционната комисия (КПКОНПИ) започва проверка на Иван Христанов заради наличието на конфликт на интереси. Това стана след като се оказа, че Христанов продължава да бъде член на Съвета на директорите на търговско дружество и след заемането на поста заместник-министър – висша публична длъжност по смисъла на ЗПКОНПИ.

Нито след датата на назначаването му за заместник-министър, нито преди това – при избирането му за народен представител, в Търговския регистър не е вписано прекратяване на договора за управление на частната фирма по отношение на Христанов. Предметът на дейност на търговското дружество е „предоставяне на консултантски услуги и бизнес анализи на дружества относно финансирането на дейността им и капиталовата им структура, управление и моделиране на бизнес процеси, инвестиции в други предприятия, рекламна дейност и др.“, стана ясно от сигнала до Антикорупционната комисия.

На този фон не  може да не добавим факта, че шефът му Асен Василев пише закони, връщащи ни спомени за прийомите на Гестапо, ДС и други подобни зловещи организации. Новите управляващи от “Промяната“ втрещиха вчера обществеността с изтеклия в медиите проект на т.нар. Закон за мерки за превенция и защита на националната сигурност от рискове за икономическата и финансовата система на държавата, който предвижда да се правят черни списъци и да се отнема имущество без съд и присъда.

От фактите правим заключението, че не просто „какъвто бащата – такъв и синът“. От всички действия на новите управляващи става ясно, че идва нова тоталитарна власт, която не зачита никакви човешки права и законови, правни норми, а ченгеджийският манталитет на ДС отново е на власт в България.

Нека не забравяме, че „Промяната“ и кариерата на Кирил Петков като политик започна с лъжа и нарушаване на Конституцията.

Андрей Червенков

Коментари 13 за
“НАСЛЕДНИЦИТЕ И ПРИЙОМИТЕ НА ДС – ОТНОВО НА ВЛАСТ”

 1. Хайде стига глупости! Никакво ДС не е виновно за сегашните проблеми! Ако имаше ДС нямаше да сме разбита държава. Разграничавайте между агенти и доносници!

  1. Това е пълна лъжа, „мартинчо“. Абсолютно цялото управление на държавата след 1989 година е напълно подчинена на т. нар. „държавна сигурност“, но всъщност преторианската гвардия на регентите от кобургският, еврейски клан.

 2. Всички ченгета да ми ядат красивия *уй.
  България се е управлявала от ченгета и сега също от наследниците им, да им го напраскам в демократично мислещите г*зове.
  Апропо, какви са родителите на Боко Тиквата, на Вл.Панев, Хр.Бойкикев, на Киро Измамника, на Ас.Василев, на Пеевски грозната майка?
  Какъв е Симеон Мадридския измамник и още редица „герои“, които се правят на демократи, а всъщност са озъбени изфипясали комунистически псета и проститутки.
  Сега реват изродите, но не им пречи да са наредени на държавната софра за заплати. нали?
  Курнело, п*тко лъжлива, слон да ти го напраска в хралупата!
  Търпете, тъпанари!!
  Търпете и още по-дълбоко ще ви го набиват в дупарите всякакви боковци, кировци, радевци и прокситата им!
  Не еВеш ли, ще те еВат, не биеш ли, ще те бият.
  Айде, мислете и взимайте решение какво трябва да направите, преди двамата измамници Кир4у и Кокорчо да си го напъхали отзад.
  Траете ли си, ще стане.

 3. Чакайте бе, вие наистина ли мислите, че тези не са ДС? Че разбойко знаеше още от началото на третия мандат, че ще го махат. И той чадо на ДС. На Кокорчо баща му КАТ хаскьой, да не е да не е бил? Ами Кики? Баща му избегал през колесника 1988 в Канада на път за Куба. Вие ходехте ли в Куба 88ма? Или само ДСтата. Голем мач ви изиграха.

  1. Прав си! Малцина бяха тези дето работеха в Куба, Либия, Ангола до 1989год. . Повечко бяха в Коми.

   1. 12 години, като инженер в ССА, баща ми чакаше да го пратят на „акция“ в Судан, Египет и др. за 3 или 6 месеца. Плащаше се в долари. Ама – „надежда всяка оставете“, първо трябваше да си комунист и после специалист! В нашата къща нямаше – нито преди девети фашисти, нито след девети комунисти, а и след десети, американски демократ не можа да се пръкне. Семката ни е такава!
    Беше голям т.ш.к като кандидатствах в окръжното предприятие „Химснаб“ за юрисконсулт. Първия въпрос беше – Другарю, Вие комунист ли сте? Отговарям – щом като съм другар, какъв да бъда? Последва реплика – имаме предвид член на партията? Аз сербез: На вас комунист ли ви трябва или юрист? Прас и телефона се затвори!

 4. ………..-“ а ченгеджийския манталитет на ДС отново е на власт….“! . Той /манталитета/ на ДС и бившите ченгета и партийни номенклатури никога НЕ си е отивал. Няма да забравя думите на покойния Илия Павлов лятото на 2001 год. в Гранда…-“ Жоро ще дойдат години ще ни управляват децата-НЕ- внуците на разни партийни номенклатури и величия.“! 20 год. по-късно разбирам, колко е бил прав, както и за други неща. Накъдето и да се обърнеш в наши дни се бивши „ченгета“. Пенсионирани или още в работоспособна възраст но напуснали системата. Наредени, подредени на хранилки.

  1. Даа Илия Павлов е бил късметлия -оженил се за дъщерята на генерал Петър Чергиланов – шеф на трето управление на ДС и рязал подводници за скраб, другото е история… Държавата е толкова зле, защото няма нищо нормално в нея.

   1. Нали туй казвам. Ченге до ченге. Само бивши и настоящи. Същото и за Партийните величия до 1989 год.. По отношение ченгетата -тез дето са бяха на „хранилка“по време на службата си в МВР/общо казано/, след напускане или пенсиониране продължават на същите „хранилки“до наши дни. Да не влизаме в детайли и по именно/за гр.Варна/.

   2. Прощавай, ама егати късмета! Особено, когато застанал пред входа, а оня със снайпера стоял в градинката!

 5. А на Кирчо баща му моркови ли е гледал? Що ми се струва, че е ходил на един остров, който е известен като неподвижния самолетоносач на САЩ да брои змиите?! Това в закона не може да хрумне на всеки. Нормалните хора имат култура и възпитание, които не им позволяват да мислят, че имат право на някаква седянка да решават съдбата на човек щото „имали съмнения“. Плюс това, за да реши някой, че може да се разпорежда по този начин явно е расъл е в среда на безнаказаност, характерна за партийната номенклатура и висшите кадри на ДС.

 6. Защо никой не се осмелява да коментира тази публикация? А сетих се. Новото ДС слухти по сайта „Афера“, който за радост става все по-харесван. Ако управляващите имат маааалко интелект ще следят какво пите този сайт и читателите му и ще се ориентират към правилни държавни решения. Цензурираните медии ги заблуждават и ги оставят да живеят в свой собствен нереален свят.
  Преди доста време зададох въпрос на баща ми:
  – Тате, нали сме в демокрация. Защо 1% богаташи живеят в свой свят и защо не обръщат внимание на останалите 99% бедняци?
  – Ех, синко – отговори ми той – ти докато отиваш до най-близкия магазин и се върнеш вкъщи обърнал ли си внимание колко мравки са минали край теб?
  Замълчах и се натъжих.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

(function (document, window) { var a, c = document.createElement("script"); c.id = "CleverCoreLoader56940"; c.src = "//scripts.cleverwebserver.com/fc82c3993bd1e575e9e7935e29e432c3.js"; c.async = !0; c.type = "text/javascript"; c.setAttribute("data-target", window.name); c.setAttribute("data-callback", "put-your-callback-macro-here"); try { a = parent.document.getElementsByTagName("script")[0] || document.getElementsByTagName("script")[0]; } catch (e) { a = !1; } a || (a = document.getElementsByTagName("head")[0] || document.getElementsByTagName("body")[0]); a.parentNode.insertBefore(c, a); })(document, window); */?>