« Върни се назад Публикувано на 02.03.2014 / 19:46

„НАКЪРНЕНИЯТ” НЕДЯЛКО НЕДЯЛКОВ, ЧЕ БИЛ „ОРТАК НА ТРАКТОРА”, С ПОКАЗАНИЯ, ЧЕ СЕ СРЕЩА С АЛЕКСЕЙ ПЕТРОВ ЗА ДА ОБСЪЖДАТ СЪВМЕСТЕН БИЗНЕС ПРОЕКТ

 

Оказва се, че лицето Недялко Недялков, който заведе два иска срещу АФЕРА на обща стойност 348 000 лева, тъй като „…накърняват правото ми на чест и лично достойнство като внушават на читателската аудитория, че при упражняването на журналистическата професия обслужвам интересите на едно лице, чието име беше превърнато от тогавашното правителство в нарицателно и синоним на организираната престъпност в България” /б.р. – става дума за Алексей Петров/ лично и без никакви притеснения в показания пред прокуратурата през 2009 година признава, че се е срещал с Алексей Петров, защото двамата са обсъждали съвместен бизнес проект, свързан с разпространение на вестници. Алексей Петров също потвърждава това в показания от своя страна.

Показанията са дадени във връзка с проверка, заради изтичането на доклад от ДАНС, касаещ 15 корумпирани министри, доклад, който Алексей Петров предаде на бившия премиер Бойко Борисов и бе наречен за това от него „лоялен гражданин”.

По това време – през октомври 2009 година стартира и в. Галерия, който в първия си брой хвърли бомбата с публикуване на доклад на ДАНС за корупция в кабинета „Станишев”. Софийска градска прокуратура тогава образува досъдебно производство за изтичане на държавна тайна.

Същият доклад бе предаден от Алексей Петров на тогавашния премиер Бойко Борисов, който го нарече „лоялен гражданин”, заради постъпката му. По-късно стана ясно, че докладът е бил  предоставен и на предишния министър-председател  Сергей Станишев, но мистериозно изчезнал от секретната секция на Министерския съвет, където били съхраняван. Заради това с обвинения се сдоби и самият Станишев.

Бившият говорител на ДАНС, по онова време главен редактор на вестник „Галерия”, получи пък обвинение за разгласяването на класифицирана информация, но две години по-късно съдът призна Зоя Димитрова за невинна.

Прокуратурата по онова време образува и разследване за изтичане на класифицирана информация след сигнала на премиера Бойко Борисов за изнесен доклад от ДАНС. В Софийска градска прокуратура бе разпитван Алексей Петров, заради изнесения секретен доклад. Прокуратурата разпитва и бившия шеф на ДАНС Петко Сертов, и Сергей Станишев.

Оказва се, че лицето Недялко Недялков, бивш издател на в. Уикенд и други жълти вестници, също е бил разпитван и е дал показания.

И Недялко Недялков, и Алексей Петров в показанията си не отричат, че се срещат, защото двамата обсъждали съвместен бизнес – проект, свързан с разпространение на вестници.

Очевидно по онова време за лицето Недялко Недялков е престижно да признае връзката си с Алексей Петров.

Понастоящем обаче същото лице Недялко Недялков, завеждайки два иска срещу АФЕРА на обща стойност от 348 000 лева, се жалва, че получил страдания и болки, заради това, че АФЕРА писала неведнъж, че Недялко Неделков е бил в тясна близост с Алексей Петров.

Недялков е приложил десет статии на АФЕРА, в които е описан съвместно с Алексей Петров и „забравил” „съвместните си бизнес –проекти с Алексей Петров”, се жалва, че АФЕРА „…накърняват правото ми на чест и лично достойнство като внушават на читателската аудитория, че при упражняването на журналистическата професия обслужвам интересите на едно лице, чието име беше превърнато от тогавашното правителство в нарицателно и синоним на организираната престъпност в България.”

Лицето Недялко Недялков бил „дискредитиран и унижен”, тъй като бил наречен „верен паж на Трактора” и „част от слугинажа на Алексей Петров”.

Лицето Недялков подкани и към разправа с Томова и АФЕРА службите в България, като отново неслучайно призова специалните служби да вземат отношение, тъй като АФЕРА и Томова критикувала вътрешния министър Цветлин Йовчев и шефа на ДАНС Владимир Писанчев.

Само за една публикация в АФЕРА лицето Недялко Недялков иска 26 000 лева, защото: „внушава, че съм в тесни взаимоотношения с Алексей Петров при списването и издаването на в. Галерия” и е много обиден, че бил наречен „верен паж”, като дори в скоби обяснява какво било „паж” – /низш прислужник на благородник/”.

За това че бил наречен „ортак” на Трактора, лицето Недялко Недялков отново иска 26 000 лева.

Така лицето Недялко Недялков през 2009 година по никакъв начин не се е чувствал унизен, притеснен или накърнен, за да контактува с Алексей Петров и да имат съвместни бизнес – проекти, а през 2013 година внезапно осъмва с накърнено достойнство, чест и „журналистически авторитет”, тъй като АФЕРА го свързвала с „интересите на едно лице, чието име беше превърнато от тогавашното правителство в нарицателно и синоним на организираната престъпност в България”.

Цугцванг.

Afera.bg

 

«