« Върни се назад Публикувано на 05.10.2021 / 20:32

НАКУПИ ЛИ СИ „ВУЙЧО“ СПАС РУСЕВ „РЕПРЕСИРАНИ ЖУРНАЛИСТКИ“ НАЧЕЛО С ЛЮБА РИЗОВА?

Че Спас Русев коли и беси в Нова телевизия и БТВ, АФЕРА съобщи още преди няколко месеца. Господинът от Лондон, или „Вуйчо“, както е известен в средите на НДСВ, обаче има нови медийни придобивки. А за „Вуйчо“ се говори, че е новата капия на Борисов и Пеевски. Под крилото му вече са фамозните журналистки Миролюба Бенатова, Генка Шикерова барабар с продуцентката им Люба Ризова, която като шеф на новините в БТВ работеше неуморно за образа на Бойко Борисов и неговия шлифер.

Бенатова, Шикерова и Ризова имат ново предаване „Въпросите“, което копира „Алтернативата“ на Илиян Василев. Между журналистките и бившият посланик е настъпила раздяла, която засега не се коментира шумно в медиите.

На 14 септември Илиян Василев съобщава в профила си в социалната мрежа, каква е причината за промените. Той пише:

Спас Русев ще прави свободна медия ТВ1. Къмон бейб. Благодарение на „Алтернативата“ създадохме на ТВ1 имиджа на опозиционна медия. Платихме за това. И сега тази опозиционност се кешира със Спас Русев. Нали знаете как едно време контролираха частните телевизии – през реклама, тоест приходите. Сега Спас Русев ще финансира през реклами ТВ1. С което приключват и нашите отношения с тези партньори„.

След нежеланието да взима пари от Спас Русев, Василев продължава да прави своето предаване, но в друга телевизия – ТВ Плюс. Бившият посланик в Москва остава без  „звездите“ си Бенатова, Шикерова, Лили Маринкова и Светла Петрова. Тези репресирани дами явно не се гнусят от парите на „Вуйчо“ и от началото на седмицата правят предаването под друго заглавие и с лъскава опаковка в ТВ1. А тази лъскава опаковка се осигурява от гранддамата на българските телевизии Люба Ризова, която ще продуцира шоуто.

А след време „Вуйчо“ може да се навие да премести предаването и в някоя национална телевизия, за да поощрява „честни разследвания на честни журналистки“, нищо че някои са виждали съвсем отблизо и спалнята, и чекмеджетата.

Данаил Маринов

«