« Върни се назад Публикувано на 05.06.2023 / 16:13

НАЙ-ВЛИЯТЕЛНАТА МЕДИЯ В БРЮКСЕЛ „EUREPORTER“ ГЪРМИ!: „СРАМ! ВСС ЩЕ ОТРЕЖЕ ГЛАВАТА НА ГЕШЕВ, ДОКАТО Е В СТРАСБУРГ ЗА „БАРСЕЛОНАГЕЙТ“!

Най – влиятелната медия Еureporter, наред с Politico, в Брюксел гърми с убийствена статия:

https://www.eureporter.co/uncategorized/2023/06/05/shame-the-supreme-judicial-council-will-cut-off-geshevs-head-while-he-is-in-strasbourg-for-barcelonagate/:

Срам! Висшият съдебен съвет ще отреже главата на Гешев, докато е в Страсбург за Барселонагейт

Две седмици след като поиска свалянето на имунитета на Бойко Борисов и докато тече освобождаването на ВСС, Иван Гешев ще посети Страсбург и ще бъде изслушан от правната комисия на Европейския парламент, член накоято е и Елена Йончева, сигнализиращата за „аферата Барселона“.

Очаква се главният прокурор да даде подробности за схемата за пране на пари, в която твърди, че е замесен бившият премиер на България.

Гешев вече поиска свалянето на имунитета на Борисов, за да го обвини в пране на пари за къщата в Барселона, но Борисов безстрашно заяви, че няма да го даде и се договори с Кирил Петков, Асен Василев и Христо Иванов да го защитят с имунитет в замяна за предаване на цялата власт в държавата.

Скандалът с къщата в Барселона се завръща в Европа и Европейския парламент!

Две седмици след като поиска свалянето на имунитета на Бойко Борисов и в процес на освобождаване на ВСС, Иван Гешев ще посети Страсбург и ще бъде изслушан от правната комисия на Европейския парламент, в която е и Елена Йончева, подала сигнала за къщата в Барселона. Очаква се главният прокурор да даде подробности за схемата за пране на пари, в която твърди, че е замесен бившият премиер на България. Интересът ще бъде огромен, защото България е изправена пред четири санкции от Европейската комисия в Брюксел за пране на пари.

Главният прокурор Иван Гешев ще присъства на извънредното заседание на групата на Европейския парламент за спазване на демокрацията, върховенството на закона и основните права, съобщиха от Европейския парламент.

То ще се състои на 13 юни в Страсбург и ще бъде обсъдена цялата ситуация в България. Глобалната тема е проблемът с върховенството на закона в България, а Барселонагейт ще бъде включен като пример за системното му нарушаване. Информацията за сесията бе съобщена първо от пресцентъра на Елена Йончева в петък, която е единственият български евродепутат в групата. Йончева е подала сигнал и до европейските институции за къщата в Барселона.

Според съобщението на изслушването са поканени представители на Министерството на правосъдието, прокуратурата и неправителствени организации. Със сигурност ще присъства и неправителствената организация „Боец“, която е подала сигнала до Гешев.

Иван Гешев потвърди, че е приел поканата на Европейския парламент и ще участва в изслушването в името на честта на България. Главният прокурор ще присъства на заседанието на 13 юни, съобщиха от Европейския парламент. Участието му в заседанието при закрити врата се очаква с голям интерес предвид новите разпити по делото Барселонагейт, както и искания имунитет на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов.

Много западни журналисти ще чакат пред заседателната зала. След това Гешев ще даде специален брифинг за всички европейски медии, които се интересуват от темата за корупцията в България. Очаква се Иван Гешев да информира Европейския парламент и Европейската комисия за опитите на политици от ЕНП (Европейската народна партия) да прилагат схеми за запазване на имунитета и защита от наказателно преследване на определен известен български и европейски политик.

Още обвинения срещу Бойко Борисов в следващите дни!

Дотогава Гешев вероятно ще повдигне поне още едно обвинение срещу Бойко Борисов и друг негов виден министър за корупция и пране на пари. През следващите дни ще има още задържани, а след Катаргейт този случай ще има гръмотевичен отзвук и в Брюксел, защото става въпрос за дестинации от Близкия изток.

Евродепутатите очакват да бъдат информирани за промените в Закона за съдебната власт, внезапното развитие на дела, които Европейският парламент следи от години, като Барселонагейт, както и въпроси, произтичащи от записа на срещата на „Ние продължаваме промяната“.

В резултат на започналата дейност на Гешев желаещите кадри във ВСС да го оглавят все повече намаляваха. Общественото мнение е, че Гешев трябва да запази поста си и да проведе арестите и разследванията докрай!

Afera.bg

«