« Върни се назад Публикувано на 12.06.2021 / 17:30

НАЗНАЧЕНИТЕ ВРЪЩАТ РЕСТО

„Афера“ разклати Радев. Назначенията не са срещу „лични подаръци“ и „синьо уиски“. Назначените връщат Ресто.

„Афера“ разклати премиера Бойко Борисов с „пачките евро и кюлчетата злато“, сега и президента Румен Радев с видеата за „лични подаръци“ от бивш митничарски шеф, свързван със Славчо Христо и Косьо Самоковеца, за Пламен Узунов, секретар по антикорупция в президентството.

Бившият министър на МВР Младен Маринов коментира – „Свидетели сме на нов корупционен феномен – назначения срещу „лични подаръци““. Дали?

Според фенове на президента „личният подарък“ в плика са две кутии с бутилки „синьо уиски“. Кой урежда назначения с „личен подарък“ за 1400 лв?!

Пликът не е акцент в журналистическото разследване на „Афера“, а листчетата, които бившият митничар дава на секретаря на президента и преместването на телефоните – шефът на ДАТО Цветан Китов и досега не е сменен, а ББ и сега може да ги подслушва през частни фирми.

19 май е превратаджийска дата. Същия ден, преди срещата в пицария „Виктория“, са назначени тримата заместници в агенция „Митници“, на 14 май е назначен новия шеф на агенцията, коментира Клуб Z.

И секретарят на президента получава „личен подарък“ от бивш митничарски шеф. Назначенията обаче не са срещу „лични подаръци“ и „синьо уиски“ за 1400 лв. – това е приятелски жест като за пред „публика“.

Кинтите ги движат други. Назначените връщат Ресто и „Афера“ едва ли ще пропусне да попита по време на кандидат-президентската кампания на Румен Радев – „Митничарите отчетоха ли се в кампанията за назначенията?“?!

 www.bgsniper.com

Бележка на АФЕРА: Само факта, че президентски секретар по антикорупция провежда подобна среща със силно компрометирано лице, което го нарича „стар приятел“, с което в „конспиративен характер“ разменят листчета и се боят един друг от това да не се подслушват, да не говорим за приетия плик, е категорично условие досега Пламен Узунов незабавно да беше освободен от президента. Крайно тъпо поведение е след всичко видяно вместо да режеш глави заради „ресто“-то и това, което се случва в Митниците, МВР и службите в момента, и което не е тайна за никой, наблюдаващ процесите там, да коментираш, че „манипулации не коментираме“. Кое е „манипулация“ – АФЕРА ли или Пламен Узунов и кръга около него, който буквално непрекъснато реже клона на Румен Радев, за което АФЕРА предупреждава от години. Когато си дундуркал четири години лица, които волно или неволно непрекъснато са те пробивали, трябва да имаш доблестта да ги разкараш незабавно. Мълчанието и оправданието им означава едно – съучастник си!

«