« Върни се назад Публикувано на 01.10.2014 / 21:22

НАД 10 ЖЕРТВИ ПРИ ВЗРИВА КРАЙ ГОРНИ ЛОМ!

Взрив Горни ЛомЖертвите при взрива в завода за производство на взривни вещества край село Горни Лом са над 10, сочи неофициалната информация. Взривът е избухнал в цех, в който работят 15 или 16 души. Достъп до цеха в момента няма, предава БГНЕС.

Д-р Виделов от спешния център във Видин уточни, че за трите пострадали жени няма пряка опасност за живота. Той каза, че не може да каже какво става с хората, които са били в цеха по време на взрива, тъй като екипите нямат достъп до тях. На място има 5 реанимационни екипа – от Монтана, Чипровци, Белоградчик и от Димово.
Тежкият инцидент стана в 17.05 часа в бившия завод „Миджур“. Към мястото незабавно бяха насочени екипи на полицията и пожарната. Уведомена е Инспекцията по труда. По първоначални данни няма опасност за жителите на село Горни Лом. Районът около фабриката е отцепен на 3 км.
Към момента районът е отцепен. На място са разследващите органи и екипи на Бърза помощ. Преди 15 дни във въпросната фирма е направена цялостна проверка. Констатирани са нарушения и са издадени актове. Служебният министър на вътрешните работи каза, че такова произшествие в същата фирмата се е случило и през 2010 г.
Afera.bg

«