Публикувано на 18.10.2021 / 16:10

НАДУПЕНИТЕ БАЙГАНЬОВЦИ И ЛУКАВИТЕ ОЧИЧКИ НА ХЕРО МУСТАФА. КЪСАТА КАИШКА СТАВА ВСЕ ПО-КЪСА

Американското посолство на страницата във Фейсбук:

Една година след подписването на десетгодишната Пътна карта за сътрудничество в областта на отбраната между САЩ и България  заместник-помощник министърът на отбраната на САЩ Спенсър Бойър и посланик Мустафа се срещнаха с българския министър на отбраната и началника на отбраната, за да прегледат постигнатия от нас напредък. Сътрудничеството ни в отбраната води до по-суверенна и независима България. Ние сме по-силни заедно!“

Вижте изпъчените физиомутри на „нашите“!

Взрете се в байганьовското им пъчене какви слуги са! И забележете – лукавите очички и поглед на Херо Мустафа!

В същото време на сайта на военното министерство излезе, че:

Екипажи на F-15 E се пребазираха в авиобаза Граф Игнатиево за участие в българо-американската летателна тренировка „Castle Forge – 2021”

Авиобаза Граф Игнатиево е домакин на летателната тренировка „Castle Forge -2021“, която започва от днес, 18 октомври 2021 г., с участието на Военновъздушните сили и Сухопътни войски на Република България и сили и средства от 336-а бойна ескадрила от състава на 4-о бойно крило на американските Военновъздушни сили от щата Северна Каролина.

От 25 до 29 октомври 2021 г. екипажите на петте американски самолети F-15Е ще бъдат в авиобаза Лариса, за да проведат съвместни действия с гръцките Военновъздушни сили.

 През първата седмица на месец ноември, те ще се завърнат обратно в авиобаза Граф Игнатиево за провеждането на втория етап на българо-американската летателна тренировка, която ще завърши на 5 ноември 2021 г.

Изпълнението на съвместни тренировъчни задачи с формирования от САЩ е в интерес на задълбочаване на българо-американското сътрудничество и повишаване на оперативна съвместимост между армиите на двете страни.“

Стела Банкова:

КЪСАТА КАИШКА СТАВА ВСЕ ПО-КЪСА

Посланикът на САЩ  Херо Мустафа се срещна с военния министър на България Георги Панайотов.

Поводът – да отбележат тържествено 1 г. от подписването  /разбирай  от надупването/ на  10-годишната пътна карта  за сътрудничество  /разбирай предаване на суверенитета ни/  в областта на отбраната между САЩ и България.

КЪСАТА КАИШКА СТАВА ВСЕ ПО-КЪСА.

ИЗБОРИ  ЛИ?!

Afera.bg

П.П. А Русия днес оповести, че  закрива постоянното си представителство в НАТО, както и представителството на Алианса в Москва, съобщи на пресконференция руският министър на външните работи Сергей Лавров.

Коментари 13 за
“НАДУПЕНИТЕ БАЙГАНЬОВЦИ И ЛУКАВИТЕ ОЧИЧКИ НА ХЕРО МУСТАФА. КЪСАТА КАИШКА СТАВА ВСЕ ПО-КЪСА”

 1. “Свалете знамената! Минава генерал Вазов – победителят от Дойран!”

  Битката при Дойран от 1918 година е третата и последна битка от Дойранската епопея. Провежда се между 18-ти и 19-ти септември. Нейният командир генерал Владимир Вазов е от най-големите български военачалници. Името му е записано в една от най-блестящите страници на българската военна история – победната битка при Дойран през 1918 г.
  Той е по-малкият брат на Иван Вазов.
  На 20 май 1917 Владимир Вазов е произведен в чин генерал-майор. Боевете, които се провеждат в средата на септември следващата година, са известни като Дойранската епопея.
  Срещу дивизията на Вазов се изправят 3 английски, 2 френски дивизии, 1 гръцка тежка артилерийска бригада и един гръцки конен полк. Превъзходството в полза на противника е многократно. Тогава генералът казва на българските войници и офицери: „Трябва да победим или да умрем – друг избор няма!“
  За голямата битка при Дойран е писано и говорено много – как със 7 хиляди бойци може да се отблъснат атаките на седем пъти повече войска – това и до днес учудва много историци, макар тази стратегия от есента на 1918 година, да се изучава в почти всички военни академии по света.
  Мястото е било край красивото Дойранско езеро (днес между Гърция и Северна Македония), съотношението на силите между английско-гръцките военни сили и българите от Плевенската дивизия са 7 към едно в полза на Антантата.
  В един момент българите са били наясно, че губят срещу многобройния противник, дори офицерите обличат парадни униформи като за последно. Само генерал Вазов смята, че още има шанс – шансът според неговата простичка стратегия е бил в дълбоките по 4-5 метра окопи, които са запазили живота на войниците, и след двудневния обстрел, когато съюзниците изстрелват голяма част от мунициите си – българите да тръгват под командата „На нож!“
  Българите побеждават убедително и това е краят на дългата сага от военни действия край Дойран, още началото на 1915 година. Българите са водени от генерал-майор Владимир Вазов, а съюзниците – от английския генерал Милн.
  Това е най-кръвопролитното сражение в цялата Първа световна война, с най-голяма плътност на убитите на километър фронт. В никоя война англичаните не са давали наведнъж толкова много жертви, както при Дойран.
  Битката при Дойран е записала и една невероятна статистика – близо 70 хиляди убити от Антантата срещу по-малко от 500 загинали българи. Седем дивизии – напълно унищожени от една – почти митичната Плевенска дивизия.
  През 1936 г. в Лондон е организирана среща на ветераните от Първата световна война. Българската делегация се води от специално поканения о.з. генерал Владимир Вазов. На гара „Виктория“ я посреща лично лондонският кмет, носител на най-високото английско благородническо звание. Генерал Вазов е настанен в замъка на лорд Харболи, където е пребивавал Наполеон. На парада на ветераните участват 3000 запасни войни и 200 бойни знамена. При появата на нашата делегация фелдмаршал лорд Милн командва: „Свалете знамената! Минава генерал Вазов – победителят от Дойран!“ Англия свежда знамена пред генерал Владимир Вазов.

  1. „О, неразумни юроде! Поради что се срамиш да се наречиш
   Болгарин?… Или не са имали Болгаре царство и господарство? Ти,
   Болгарино, не прелщайся, знай свой род и язик…“

   Паисий (1762)

 2. Жалък слугинаж! Продават ни за жълти стотинки и потупване по рамото. Това са всичките български „политици“ – всичките на килимчето пред посланика да целуват ръка. Няма управляващи, няма опозиция, няма „мутри вън“, „дай България“ и така нататък. Публична демонстрация на падението на българската държавност. Публично признание за американския колониален статус на България…

 3. Сигурна съм, че очите на г-жа Мусака светят в тъмното и че не са с човешки произход.
  Не се шегувам.

 4. заместник-помощник министърът
  това ще е по-малкотъмно0зеленият, щото хероин мустафа е правилнозелена, пък нашият жалък мана…, нещастник я обича до кървавосинньо, обичат си ги бре….

 5. Не знам за представителството на Алианса в Москва, но знам за базата (или нещо като базата) на Алианса в Ульяновск. Там какво ли става?
  Но ние да си гледаме базите на наша територия! Като прибавим тези в Румъния, Гърция, Косово- се получава нелицеприятна картина…

 6. ,,Заместник-помощник министърът на отбраната на САЩ Спенсър Бойър “

  Преведено на български, това означава:
  Старши помощник на младшият писар.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *