« Върни се назад Публикувано на 12.04.2011 / 22:58

Награда за дежурния „анонимен свидетел” – условна присъда за организирана престъпна група!

 

 

Дежурният „анонимен свидетел”, който МВР и прокуратурата ползва на караминьол за да отчете „безспорни доказателства” по знаковите дела от обществено значим характер – Светлин Иванов – Близнака, е получил условна присъда по делото му за организирана престъпна група за проституция и дрога. Пазарлъкът е с "мега" прокуратурата във Варна и предстои да мине в съда. Близнака ще получи три години условно.

Това е очевидно наградата, която Близнака получава след като тихомълком го пуснаха под домашен арест и мярка за неотклонение „подписка”, след като бе употребен за да дава поръчкови, скалъпени и буквално лъжовни показания срещу всеки, който му бе посочен.

До този момент Близнака е явен свидетел и едновременно анонимен №5 и №6 само по едно дело – „мега” процеса” във Варна, което е пълен алсурд, анонимен свидетел е и срещу Златко Баретата с показания за това, че е бил охранител, когато е бил иначе на 12 години, анонимен свидетел е срещу Васко Кеца и „килърите”, както и срещу Алексей Петров – Трактора.

Близнака бе маша в ръцете на шефа на варненската вътрешна дирекция на МВР комисар Митко Димитров и „мега” прокурорите начело с прокурор Стефка Якимова, за които държи повече от 800 записа на всяка тяхна среща, по неговите думи, както и видеозаписи с „някои други неща, които сме правили”. По-късно пред съда нарече прокурорите и ченгетата „организирана престъпна група”, която го мачкала да дава скалъпени показания, а още по-късно, като го арестуваха, се отметна от думите си.

Близнака бе човекът, който въртеше проституцията под благосклонния поглед на прокурор Якимова и комисар Димитров повече от година, докато иначе те гърмяха по медиите, че са заловили топ-босовете на бизнеса с женска плът чрез упражнението,наречено варненско „мега” дознание.

Когато Близнака започна да вади комроментиращите записи с ченгета и прокурори, той бе арестуван и цената сега на условната му присъда очевидно бе да стане анонимен свидетел срещу Баретата, Трактора и килърите.

Анонимният, подписващ наред показания,вече получи обещаното спасение на главата си. Поне от присъда и лежане в затвора.

По делото на Златко Баретата предстои обаче да бъдат разпитани като свидетели всички онези, които Близнака е спретнал в литературните си съчинения на „анонимен свидетел”.

Предстоят истински неочаквани изненади.

Afera.bg

«