« Върни се назад Публикувано на 20.02.2021 / 10:21

НАГЛО ЧСИ РЕКЕТИРА БИЗНЕСИ В ХАРМАНЛИ И ХАСКОВО

През последните години в държавата на законното беззаконие частните съдебни изпълнители (ЧСИ) придобиха статут на Свещени крави. Никой не ги контролира, а те от своя страна се отдадоха на брутален и повсевместен рекет и тормоз на граждани и бизнеса!

Такъв е и последния случай, в който ЧСИ-то от Хасково Николета Кавакова решава да наложи запор върху личните и фирмени сметки на лице, което няма нищо общо с разследвания от Кавакова казус! Все едно ЧСИ-то да наложи запор на Илън Мъск, щото Порожанов не си е внесъл вноските по кредита за чисто новата си Тесла.

Какъв всъщност е случая?

Казусът е обикновен и елементарен. ЧСИ-то Николета Кавакова от Хасково изпраща писмо до лицето Величко Сянков с което му съобщава, че въз основа на изпълнителен лист от 27.06.2017 основан на Съдебно решение от 2016 година на Окръжния съд в Хасково и Районния съд в Харманли, налага запор върху личните и бизнес сметки и взимания на Сянков. Защо ли? Ами защото в миналото Сянков имал договори за наем и собственост по които е имало възражения от трета страна.

И всичко това щеше да е ОК, ако не бе един дребен детайл! А той е, че Величко Сянков и фирмата му от близо 2 години нямат нищо общо с въпросния имот, а целият договор за наем, както и всички вземания по него отдавна и съвсем законно са прехвърлени на ново юридическо лице.

Какво се получава?

Получава се това, че ЧСИ Николета Кавакова от Хасково съвсем съзнателно тормози, като налага запор върху сметките, лице, което отдавна няма нищо общо с представяния от нея казус. Кавакова прави това съзнателно, защото другият вариант е, тя да е напълно юридически неграмотна. Не, че последното е невъзможно, куцо и сакато стана съдебен изпълнител у нас през последните години, но е малко вероятно. По вероятно е Кавакова да изпълнява поръчки обслужващи чужди бизнес интереси. А както знаете, в малките градове няма тайни, а тинята плува най отгоре!

В този ред на мисли, може би е време главният прокурор Иван Гешев да насочи своя поглед и към “дейността” на така наречените частни съдебни изпълнители.

Не е тайна, а медийните свидетелства са стотици, че именно чрез тяхна помощ у нас са реализирани един куп далавери, повечето от тях незаконни и брутално скандални.

Източник: vestnik.eu

ОЧАКВАЙТЕ ПРОДЪЛЖЕНИЕ!

www.nbox.bg

 

 

«