« Върни се назад Публикувано на 15.04.2014 / 17:34

НАГЛИ ЛЪЖЦИ УПРАВЛЯВАТ ВАРНЕНСКАТА ДИРЕКЦИЯ НА МВР! НЕ СТИГА, ЧЕ ИЗВЪРШИХА ПРЕСТЪПЛЕНИЕ С 16 –ГОДИШНАТА СИМОНА, А И ЛЪЖАТ В ЕФИРА НА НОВА ТЕЛЕВИЗИЯ, ЧЕ ИЗДИРВАЛИ МАЙКАТА И НЕЯ!

 

На 9 април 2014 година АФЕРА първа публикува: „СКАНДАЛ! ВАРНЕНСКИ ЧЕНГЕТА ТЕРОРИЗИРАТ 16 ГОДИШНО МОМИЧЕ, ВЪДВОРЯВАТ ГО АБСОЛЮТНО НЕЗАКОННО В ДОМ ЗА ВРЕМЕННО НАСТАНЯВАНЕ”. Днес в „Часът на Милен Цветков” шокиращия случай бе тиражиран. Милен Цветков прочете официално становище на ОД на МВР – Варна, което не само бе абсурдно, но и абсолютна лъжа. Това е поредното безобразие, което сътворява ръководството на варненската Дирекция на МВР, с директор Чавдар Нанков – „Барби”/”Чавката”.

 Ето какво написа АФЕРА на 9 април 2014 година:

На 7 април т.г. 16-годишната Симона Митева отива на училище. Тъй като майка и е възпрепятствана, тя помолва техен приятел да я вземе от училище в обедните часове. В 13,20 часа Симона излиза от училище и заедно с приятеля на семейството, уговорен да я вземе, пътуват към жилището му. Пред дома му чакат две бели полицейски „Астри”. Една жена и двама мъже се представят, че са полицаи и поканват мъжа да отиде с тях до сградата на Дирекцията на МВР – Варна. „Туй дете какво прави с Вас?”, питат ченгетата. Мъжът потегля с колата си към Дирекцията, а полицаите карат след тях.

Впоследствие се оказва, че полицаите търсят бащата на Симона Митева. Мъжът – Николай е вкаран вътре в Дирекцията, за да го разпитват, а детето е оставено да седи във фойаето на дирекцията на МВР-Варна. Полицайка му казва да седи там, ДА СИ ИЗКЛЮЧИ ТЕЛЕФОНА И: „НЕ ГО ПИПАЙ!”.

Симона престоява така около половин час. През това време пристига приятелката на мъжа, който я е взел от училище и вече е вътре в сградата на полицията, и иска информация за него. Детето чува, когато двама от полицаите казват на жената: „Издирваме бащата на момичето Б., вие имате ли представа, че днес Б. щеше да убие полицай с неуместното си държание?!”.

Симона продължава да седи с изключен телефон по нареждане на полицайката. До нея отива полицай, когото тя пита след като вижда, че мъжът, когото са разпитали излиза от сградата на полицията: „Аз какво да правя тук?”, и получава отговор: „Най-вероятно ще отидеш в Дом за временно настаняване и ще те оставят там”.

След продължително седене и неведение какво изобщо се случва, и с изключен телефон, при Симона пристига директорката на Дома за временно настаняване на малолетни и непълнолетни Иларионка Христова. Качва Симона на един бус и я откарват в Дома.

Слизайки, директорката се обръща към детето: „Пушиш ли? Аз отивам сега да си купя цигари…”. Влизайки в Дома за временно настаняване, директорката Иларионка Христова започва отдалеч да разпитва детето за майка му, баща му и всякакви лични неща.

Симона казва, че не е успяла да се свърже с майка си, тъй като след излизане от училище телефона на майка и бил изключен. По-късно се оказва, че батерията на телефона на майка и Благовеста Владимирова към този момент е била паднала.

Впоследствие обаче телефона на Симона вече е изключен по нареждане на полицайката от ОД на МВР – Варна и майка и, която и звъни непрекъснато, обезумява от ужас.

По време на разговора с детето, вече в Дома за временно настаняване, директорката Иларионка Христова излиза за малко, връща се и казва на Симона: „Включи си телефона, мисля, че майка ти ти е звъняла! Ако звъни сега пак, не и вдигай, изключи я!”. След малко директорката казва на момичето: „Сега ти набери майка си и ми я дай като ти вдигне!”.

След като чува дъщеря си и разбира къде се намира, майката Благовеста веднага звъни на адвокат Борислав Желязков и отива в Дома за временно настаняване, където незнайно защо е прибрана дъщеря и.

В Дома пристига и адвокат Борислав Желязков.

Времето е вече късно вечер и абсурдите се разиграват към 22 – 23 часа вечерта.

В Дома гъмжи от цяла „гвардия” – трима униформени полицаи, двама разследващи полицаи – Ангелова и Гатев, плюс директорката на Дома – Иларионка Христова.

Адвокат Борислав Желязков пита на какво правно основание 16-годишната Симона е въдворена в Дома за временно настаняване, при положение, че майка и е тук.

Полицаите НЕ ДАВАТ НИКАКВО ПРАВНО ОСНОВАНИЕ, освен непрекъснатото повтаряне на фразата: „Няма да я пуснем! Нека да дойде бащата да вземе детето!”. „Но нали майката е тук!”, отвръща адвокат Желязков. „Не! Няма да я пуснем! Дай дойде бащата!”, инатят се безумно ченгетата. Което вече мирише на абсолютен шантаж.

Адвокат Борислав Желязков си тръгва след абсурдния „диалог” с полицаите и тъкмо е отпътувал с такси, по телефона отново го връща обаждане на майката Благовеста. Адвокат Желязков се връща в Дома, където полицаите му казват, че нямал пълномощно от Благовеста Владимирова. На листче от тефтер е написано веднага пълномощно.

Симона обаче продължава да седи в Дома и ченгетата абсолютно незаконно не искат да я пуснат.

Директорката на Дома се държи арогантно, блъска с юмрук по бюрото и майката настоява да си прибере детето, уплашена от поведението на Иларионка Христова. „Няма да я пуснем!”, пънат се ченгетата, като че ли са задържали Сретен Йосич.

Цяла нощ детето остава в Дома без майка си и адвоката, които направо са изгонени от Дома.

Едва на следващата сутрин – 8 април детето Симона е освободено от Дома с протокол на РДВР – Варна №178 издаден от Дома за временно настаняване за: „предаване на лице, настанено в ДВНМН”. В него пише, че „лицето” е предадено на майката от ст.полицай Росен Александров.

ПРОТОКОЛ ЗА НАСТАНЯВАНЕ НА СИМОНА В ДОМА ОБАЧЕ НЯМА!

За вечеря в Дома Симона получава въпрос: „Искаш ли кроасан?”.

Адвокат Борислав Желязков вече е завел жалба до Варненска окръжна прокуратура за безобразните действия на служителите на ОД на МВР – Варна, с която ще търси проверка НА КАКВО ПРАВНО ОСНОВАНИЕ Е ДЪРЖАНА НЕПЪЛНОЛЕТНАТА СИМОНА В ДОМА ЗА ВРЕМЕННО НАСТАНЯВАНЕ, СЛЕД КАТО МАЙКА И Е ТАМ С АДВОКАТА СИ!

Ето и кои лица и при какви обстоятелства могат да бъдат настанени в Дом за временно настаняване:

Симона не влиза в нито едно от тези изисквания.

Това, че полицаите търсят бащата на Симона изобщо не е основание да се гаврят с детето, да използват откровен шантаж и да извършват напълно незаконни действия.

Апропо, за онези, които си мислят, че бащата на Симона е търсен като „тежък бандит”, ще кажем, че това не е така, и ситуацията с него е отново полицейско „ювелирна”.

АФЕРА ще следи случая с непълнолетната Симона и настоява незабавно прокуратурата да започне проверка на действията на полицаите, които са си позволили подобна гавра.”

Днес в „Часът на Милен Цветков”, водещият Милен Цветков продължи темата и прочете в ефир становището на ръководството на ОД на МВР – Варна. От ОД на МВР – Варна твърдят, че издирвали бащата на Симона и … майката, и детето се били УКРИВАЛИ, и това наложило „ДА ПРИВЕДАТ” В Дома за временно настаняване 16-годишната Симона!

За сведение на некадърниците, ръководещи ОД на МВР – Варна ще кажем, че НЯМА КАК МАЙКАТА НА СИМОНА, А И САМАТА СИМОНА ДА СА СЕ УКРИВАЛИ, тъй като детето е отишло на училище, майката изобщо не е била с изключен телефон, а точно обратното – полицай е накарал детето в полицията да изключи телефона си и така без връзка то е стояло повече от час за ужас на майката, която му е звъняла непрекъснато, както „се е укривала” според полицията.

Самата майка отива в Дома за временно настаняване заедно с адвокат и ЧАСОВЕ НАРЕД НАСТОЯВА ДЕТЕТО И ДА БЪДЕ ПУСНАТО ОТ ДОМА, НО ПОЛИЦАИТЕ И АРОГАНТНАТА ДИРЕКТОРКА, БЕЗ НИКАКВО ПРАВНО ОСНОВАНИЕ, ОСТАВЯТ ДЕТЕТО ЦЯЛА НОЩ ТАМ.

СЛЕД КАТО МАЙКАТА Е В ДОМА И ИЗОБЩО НЕ СЕ УКРИВА, КАТО КАК ПОЛИЦАИТЕ, КОИТО СА НАПЪПЛИЛИ В ДОМА, КАТО ЧЕ ЛИ ТАМ Е СРЕТЕН ЙОСИЧ, НЕ СА Я „ОТКРИЛИ” НАЙ-ПОСЛЕ И НЕ СА Я АРЕСТУВАЛИ?! И ИЗОБЩО ВАРНЕНСКАТА ПОЛИЦИЯ ОТ ЛУДИ ЛИ СЕ РЪКОВОДИ?!

В „Часът на Милен Цветков” се включи и директорката на Дирекция „Социално подпомагане” във Варна, която заяви и още нещо шокиращо – че ЕДВА ДНЕС, БЛАГОДАРЕНИЕ НА ТОВА, ЧЕ Е ПОТЪРСЕНА ОТ НОВА ТЕЛЕВИЗИЯ, НАУЧАВА ЗА СЛУЧАЯ, А ОД НА МВР – ВАРНА Е БИЛО ЗАДЪЛЖЕНО МОМЕНТАЛНО ДА ГИ УВЕДОМИ ОЩЕ при „привеждането” на детето в Дома.

И до този момент „корифеите на милиционерската мисъл” във Варна не са го направили.

Afera.bg

 

«