« Върни се назад Публикувано на 16.09.2021 / 23:25

МЪЛЧАНИЕТО НА РАДЕВ ЗА ДВАМАТА Е ЗНАК ЗА ПРИНАДЛЕЖНОСТ. ЩЕТАТА Е СТОРЕНА, А РАЗОЧАРОВАНИЕТО ОТ ПЕТКОВ И СИЕ ЩЕ ДОКАРА ОЩЕ ПО-ГОЛЯМА АПАТИЯ. ФИКСИРАН Е ЛИЧНО В БОРИСОВ И ПРАВИ ГЛУПОСТ СЛЕД ГЛУПОСТ, ЗА ДА ГО УНИЩОЖИ, А ОНЗИ РАСТЕ ПРОПОРЦИОНАЛНО НА РАДЕВИТЕ УСИЛИЯ.

Да се разбързаш, за да влезеш в парламента чрез сурогатно майчинство на партия мандатоносител – в това няма нищо принципно. Очевидно е решение по целесъобразност и краткосрочен частен интерес.

При Кирил Петков и Асен Василев бих добавил и бизнес интерес. Това е очевидно.

Президентът Радев каза, че застава зад принципи, а не зад партии. Ще бъде интересен неговия коментар по същество за новия проект на неговите бивши министри. Той не може да избяга от това.

От четири години изобличава ГЕРБ и го застигна най-баналното изпитание – да изобличи своите, за да се види неговата институционална обективност. За съжаление той не успява да постигне този баланс.

Фиксиран е лично в Борисов (както и обратното, но от Борисов никой не очаква обективност и честна игра) и прави глупост след глупост, за да го унищожи, а онзи расте пропорционално на радевите усилия.

Първо се хвана с ДПС, после със Слави Трифонов, а и с Херо Мустафа едновременно с първите, после с Кирил Петков и сие, които вече го отсвирват.

Днес слушах речта му, която описа неговата идея за работата на служебното правителство, нямаща нищо общо със свършеното от него. Мисля, че е редно да чуем от президента честна оценка за новите играчи на политическата сцена, които неговата режисура направи звезди. И ако може да изброи техните ценности зад които застава, защото те много внимателно се пазят да ги обявят в стремежа си да откраднат колкото се може повече гласове отляво и отдясно.

Мълчанието на Радев или формалните отговори, които дава за тях е знак за принадлежност. Няма да може да избяга от това, дори и да спечели втори мандат. Щетата е сторена, а разочарованието от петков и сие ще докара още по-голяма апатия, която налива вода само в една и съща мелница.

Явор Дачков

«