« Върни се назад Публикувано на 15.01.2011 / 10:43

Мъката продължава, но фактите и Бойко сами говорят!

 

 

Дали обаче ще го дочакаме? Едва ли, но кой знае? 

Нека обаче премиерът да излезе и да се защити. Той е в правото си и в неговите ръце е цялата изпълнителна власт. Или поне досега така ни караха да си мислим.

Нека сега Цветан Цветанов да излезе и от парламентарната трибуна да прочете СРС-то с разговорът между Борисов и Първанов. След като е подслушван самият г-н български премиер, какво друго ми остава да си помисля? Ами че като нищо, може и президентът да бъде обект на подслушване? Но дали той би постъпил толкова малоумно, да говори така по телефона такива неща? А може би, все пак ще излезе наистина, че Бойко Борисов не е бил предупреден от Цветанов, че разработват със СРС Ваньо Танов?

Оправданията на героите, замесени в най-грандиозния скандал за последното десетилетие изглеждат повече от несъстоятелни. Има ли човек в държавата, който да може да сглоби толкова успешно разговори продължаващи близо 9-10 минути? И все пак надявам се, скоро ще разберем, дали записите са автентични или не са, защото аз не съмнявам в това, защото чувам как един премиер отваря чадърът. Днес над Бирата, утре може да го вдигне и над "Уискито"?

Оставям разговорите настрана, защото не ми е в компетенцията да определям, колко е нормално Искра, Менда и Бойко да вдигат телефоните и да се застъпват за едно или друго назначение или за спиране на проверка. Знам само, че подслушването се приема от един премиер за нещо съвсем нормално. Преди няколко дни, когато държеше лекция на министрите си, Бойко каза, че ако те работят честно и почтено, няма защо да се притесняват, че може да ги подслушват. Питам се, разговорите от последните дни, значат ли, че Бойко, Дянков и другите замесени са подслушвани, защото не работят честно и почтенно?

Просто чашката преля и струва ми се ако това се беше случило преди 10-15 години, сега пред парламентът щеше да има една разярена тълпа. Но сега обаче е налице един пречупен дух, един смачкан народ, който ще си замълчи, но ще запомни събитията от последните дни и ще ги вкара в черното досие на това правителство, за да произнесе присъдата си на следващите избори без значение за каква власт ще са те. А тя ще бъде страшна и безмилостна!

 

Пламен Тодоров

http://plamentodorov.blogspot.com

 

«