« Върни се назад Публикувано на 19.06.2014 / 22:38

МЪЖ, ЖЕНА И ДЕТЕ ЗАГИНАХА В ПОТОПА В „АСПАРУХОВО”. ВАРНА ПОТЪНА, ЗАРАДИ ЗАДРЪСТЕНИ ШАХТИ

Мъж, жена и дете са сред загиналите при невиждано водно бедствие във варненския квартал Аспарухово, съобщава  http://varna.topnovini.bg Издирват се още хора от ул. „Розова долина“ и „Балкапан“, които изчезнаха безследно, след като висока приливна вълна помете южния жилищен район тази вечер. Най-вероятната причина за бедствената ситуация е срутилият се заради проливния дъжд баир на местността Джанавара, който е затрупал платното по пътя за Аспарухово.

Властите призовават жителите на квартала да се евакуират във високата му част, а в краен случай да се качат на най-високите етажи на къщите си.

Очевидци разказват за множество спасени в последния момент хора. Мъж се пресегнал от терасата си на първия етаж и издърпал дете от калната вода… Друг разказва, че младеж спасил едно дете, а братчето му се намерило час след това, за щастие – живо, макар и премръзнало. Хора и коли са се премятали в калната вода. През нощта над града се очакват да вилнеят още две интензивни гръмотевични бури, предупредиха от Филиала на НИМХ във Варна.

Заради бедствената обстановка Аспаруховият мост е затворен за движение на автомобили.

Варна също потъна и пътищата се наводниха, поради задръстени и непочистени с години шахти. Това се случва, впрочем дори и при нормални дъждове, но общината не си е мръднала задника пак от години за да бъде решен проблема.

Оправданието винаги е, че няма пари, но пари за идиотщини като „варна – европейска столица”, почин, заради който бяха напълнени гушите на медии и който се сетите, бяха пръснати с шепи.

Фирмите, които отговарят за почистването на инфраструкутурата на града са едни и същи при двамата гербаджийски кметове – Кирил Йорданов и Иван Портних и години наред лапат мангизи, а Варна е в окаяно състояние.

Сега пристигал вътрешния министър Цветлин Йовчев на място в Аспарухо. Кел файда. Във Варна всеки сняг и всеки дъжд „изненадва“ местните „мазачи на филии“. А прокуратурата спи.

Жертвите вече стигнаха 8!

Afera.bg

«