« Върни се назад Публикувано на 11.10.2023 / 13:56

МУСТАФА КАРАДАЙЪ ДО НЯКОЛКО МЕСЕЦА ПРИКЛЮЧВА С ИЗЖИВЯВАНЕТО СИ КАТО ПРЕДСЕДАТЕЛ НА ДПС

Къде изчезна Карадайъ ли? Обикаля села и паланки, бръщолевейки едни и същи глупости“, попита преди седмица www.mediamall.info и написа: „Докато Делян Пеевски буквално е взел на ръчно управление държавата и се опитва да бъде медиатор между ПП-ДБ и ГЕРБ, официалният лидер на ДПС Мустафа Карадайъ обикаля в безсмислена кандидат-кметска кампания в села и паланки из цялата страна.

Разбира се сред основните локации в маршрута на Карадайъ са класическите зони на интерес на Движението за права и свободи. Става дума предимно за населените места около границата ни с Турция, както и районите около Шумен, Разград, Търговище и Омуртаг.

Интересното е, че почти навсякъде Карадайъ говори едни и същи измислици, които почти по нищо не се различават от безсмислиците, говорени по предизборни кампании през последните 5 години. В Кубрат например, Мустафа Карадайъ заявява пред сравнително малобройната си публика, че е време за ново начало – на високи доходи, за да не бягат младите в чужбина.

Излишно е да коментираме колко абсурдно и комично е това изказване, при положение, че младите отдавна са избягали в чужбина, а да обещаваш на хората в Кубрат високи доходи, на фона на бруталната криза в държавата, дори не е смешно, а си е направо трагично.

В посещението си в Търговище пък, Карадайъ казва горе-долу същото, но съобщава, че в момента е нужна политика на обединение. С кого обаче смята да се обединява Карадайъ не става ясно, като най-вероятно той има предвид хората от ПП и ДБ, тъй като ДПС отдавна е обединено с ГЕРБ.

Според експерти в изборите, в момента ДПС провежда най-слабата си изборна кампания от години, като движението е изправено пред реален риск за първи път да понесе много сериозни загуби на местни избори. Дали тази прогноза ще се изпълни или не, предстои да разберем много скоро. С голяма сигурност обаче може да предположим, че времето на Карадайъ начело на ДПС е преброено.

Брилянтни източници на АФЕРА разкриха, че изживяването на Карадайъ като председател на ДПС ще приключи през пролетта на 2024 година. Смяната му вече е решена.

От доста време в редиците на ДПС тече тих ропот срещу партийния шеф на партията, а от няколко месеца рязко и отчетливо в ДПС лидерската роля е безапелационна и тя е на Делян Пеевски.

„Невидимият дрон“ на АФЕРА закова информацията, че Мустафа Карадайъ до няколко месеца ще се раздели завинаги с шефската си позиция. Кой ще оглави ДПС няма нужда от прогноза, ясно е и на най-големите невчасници.

Заедно с Карадайъ „елегантно“ от изживяванията си като местни „босове“ в ДПС ще бъдат изведени и още някои фигури, които нищо съществено не свършиха за партията, освен интриги.

С отстраняването на Карадайъ като председател, ДПС, ако питате АФЕРА, ще дръпне още по рязко напред, като се има предвид кой ще оглави партията, а що е рекла АФЕРА, все е вярно.

Afera.bg

«