Публикувано на 30.06.2020 / 13:02

МРЪСОТИЯТА „МЕСТНИ ДАНЪЦИ И ТАКСИ“, В КОЯТО ВЪВЛЯКОХА „АФЕРА“. ЛИЦА С ДОСЪДЕБНО В СПЕЦ.ПРОКУРАТУРАТА ЗА 2,5 МЛН. ЛВ. ЗЛОУПОТРЕБИ. „ИМАМЕ ЧОВЕК В „АФЕРА“!? КАРДИНАЛНО СТЕ СЕ ОБЪРКАЛИ!

МРЪСОТИЯТА „МЕСТНИ ДАНЪЦИ И ТАКСИ“, В КОЯТО ВЪВЛЯКОХА „АФЕРА“. ЛИЦА С ДОСЪДЕБНО В СПЕЦ.ПРОКУРАТУРАТА ЗА 2,5 МЛН. ЛВ. ЗЛОУПОТРЕБИ. „ИМАМЕ ЧОВЕК В „АФЕРА“!? КАРДИНАЛНО СТЕ СЕ ОБЪРКАЛИ!

Вчера сайта АФЕРА публикува материал, в който бе отбелязано, че е назначен за шеф на „Местни данъци и такси“ в Община – Варна Красимир Колев.

Материалът не бе мой авторски и бе свален от мен малко по-късно след сигнал и моя проверка, която установи, че описаните в него факти не отговарят на истината.

Първо, Красимир Колев е спечелил конкурса на „Местни данъци и такси“, но все още не е назначен.

Второ, той е с чисто съдебно минало и към настоящия момент притежава най-висока степен на допуск до класифицирана информация.

Трето, описаното „домашно насилие“, което уж е извършил, е плод на неистова женска разправа на съпругата му, с която е в развод. Нищо, че съпругата му е съдийка и би трябвало да се държи на цивилизовано ниво, нищо, че от подвизите и е вдигнал ръце и главният прокурор Иван Гешев, още в битността си като зам-главен прокурор.

Четвърто, Красимир Колев никога не е хващан с подкуп, както бе описано в статията, като за визирания случай лицето хванато с 2000 лв. през 2011 г. е Свилен Дойчинов – главен инспектор „Ревизии, проверки и контрол“ в Дирекция „Местни данъци“, Община Варна. Лично сайта АФЕРА тогава излиза с публикация, като опровергава новините на „БТВ“ и кани същите да се извинят Красимир Колев.

Лицето подало сигнала срещу него е Красимира Желева Желева – Колева, съпруга на Красимир, с която се намират в тежък развод.

Красимира Желева – Колева е съдия, бързо получила кариерно развитие от Административен съд – Варна до Административен съд – София, в последствие командирована безсрочно за върховен съдия във Върховен административен съд. Същото лице е близко на Николай Бонев – бивш Директор на дирекция „Местни данъци“ при Община Варна и напуснал в началото на годината, поради досъдебно производство в Специализираната прокуратура за организирана престъпна група за злоупотреби и подкупи в особено големи размери, както и до Пламен Найденов – прокурор от ВСС, лобирал на нейното назначение във ВАС.  След като разбира за приключенията на своята съпруга, Красимир Колев напуска жилището в което живеят заедно с нея и детето им.

В знак на ярост Красимира Колева под влиянието на големи количества алкохол започва да заплашва Красимир, че ще го унищожи, че няма да види повече детето си, въпреки неговото желание да  контактува с него. Красимира Желева – Колева става върховен съдия, като поема ангажимент да унищожи друг върховен съдия – Благовеста Липчева, като заявява това множество пъти и в присъствието на свидетели. В крайна сметка Красимира Желева – Колева е отстранена от Върховния съд, след близо една година престой и след като перманентно се явява в заседателна зала във видимо  неадекватно състояние и поради съмнения за искане и получаване на подкупи за правилното отреждане по водените от нея дела.

Пето, относно дисциплинарното уволнение на Красимир Колев – същото е предмет съдебен спор и недоказано законосъобразно, като в него също има пръст благоверната му съпруга. Същата след като прибира дисковете от бюрото на съпруга си, в последствие ги пуска като компромат срещу него.

Информацията към автора на публикацията в АФЕРА очевадно е подадена от лице, което неведнъж е описвано в сайта АФЕРА, и което е било изключително близко със съпругата на Красимир Колев – Красимира Желева.

Това обаче не му пречи да се пъчи, че: „Имам човек в „АФЕРА“, вече не ме пишат!“. И че към „АФЕРА“ била плащана „такса спокойствие“.

Кардинално се е объркало въпросното лице! А с АФЕРА – се е объркало опасно.

На 28.11.2019 година АФЕРА публикува:

ТОРМОЗ, ЗАПЛАХИ И ПРИНУДИ В ГЕРБ ПОРТНИХ ОБЩИНА -ВАРНА, ДИРИЖИРАНИ ОТ СЪПРУГАТА НА ГЕРБ ОБЛАСТНИЯ УПРАВИТЕЛ!

На 28.11.2019 АФЕРА публикува:

ТОРМОЗ, ЗАПЛАХИ И ПРИНУДИ В ГЕРБ ПОРТНИХ ОБЩИНА -ВАРНА, ДИРИЖИРАНИ ОТ СЪПРУГАТА НА ГЕРБ ОБЛАСТНИЯ УПРАВИТЕЛ!

На 22.12.2019 АФЕРА публикува:

ОТ УПОР! ТОРМОЗЕНАТА, ЗАРАДИ РАЗКРИТИЯ ЗА ДАЛАВЕРИ В „МЕСТНИ ДАНЪЦИ“, ОТ ШЕФКАТА СИ, СЪПРУГА НА ГЕРБ ОБЛАСТНИЯ УПРАВИТЕЛ НА ВАРНА: „ПРЕДСТАВИТЕЛ НА МВР ПЪРВОТО, КОЕТО МЕ ПОСЪВЕТВА, Е ДА НАПУСНА СТРАНАТА!“

Сега АФЕРА задава следните въпроси на ексшефа на Дирекция „Местни данъци и такси“ Николай Бонев:

– Страхува ли се, че могат да бъдат извадени на показ и дадени на прокуратура всички далавери и афери, които са правени в Дирекция „Местни данъци и такси“ по негово време?

– Наясно ли е, че в Специализираната прокуратура още от миналата година тече досъдебно за ФАЛШИВИ СЕРТИФИКАТИ за хотели?  Наясно ли е, че Икономическа полиция работи по всички вършени престъпления в поверената му Дирекция „Местни данъци и такси“?

– Страхува ли се освен от досъдебното производство в Специализираната прокуратура за ФАЛШИВИТЕ СЕРТИФИКАТИ ЗА ХОТЕЛИ ЗА ОКОЛО 4 МЛН. ЛВ. БЕЗСТОПАНСТВЕНОСТ с още двама служители и един арабин, и от това, че може да излязат на бял свят намаляване на отчетните стойности с цел намаляване на данъците на юридически лица?

– Страхува ли се, че могат да лъснат от времето на неговото директорствуване и актовете, които са задържани по чекмеджетата, за да мине петгодишната давност?

Веселина Томова

Послепис: И тъй като, винаги съм държала на истината и имам честта и мъжеството да бъда докрай честна с читателите си, сега ще кажа на читателите си и нещо, което не съм длъжна и всеки друг на мое място би премълчал.

Потърсих лично по телефона кмета на Варна Иван Портних, за да го уведомя, че АФЕРА бе въвлечена в мръсна завера с назначението на Красимир Колев „Местни данъци и такси“, и че това не бива да влияе на неговото решение.

Въпреки острата ми критика към Портних, чест му прави, че ми вдигна телефона и ми пожела да бъда здрава. Аз му пожелах същото.

Толкова.

 

Коментари 18 за
“МРЪСОТИЯТА „МЕСТНИ ДАНЪЦИ И ТАКСИ“, В КОЯТО ВЪВЛЯКОХА „АФЕРА“. ЛИЦА С ДОСЪДЕБНО В СПЕЦ.ПРОКУРАТУРАТА ЗА 2,5 МЛН. ЛВ. ЗЛОУПОТРЕБИ. „ИМАМЕ ЧОВЕК В „АФЕРА“!? КАРДИНАЛНО СТЕ СЕ ОБЪРКАЛИ!”

 1. Това доказва, че всеки може да бъде „изпързалян’ (framed). А фактът, че г-жа Томова чистосърдечно си го признава на страниците на афера, е проява на висок професионализъм … и изострено чувство за честност. Типично за Стрелец. „казвам истината, пък ако ще да боли.“ Истината е като дъжд – не и пука кого мокри.
  Както казват богатирите „Не беда когда в бой упал, беда когда духом упал“
  ….
  ……
  …..
  И аз си спомням че в коментарите се говореше за някакъв „курт-капан“, но не му отдадох голямо значение.

 2. Пчеличката Мая като е загрижена толкова за хората и бизнеса , дъщерята и зетят да не се крият в дирекции дето контролират средствата от европейски фондове на държавна работа . Без да имат контакт с работодатели, да отидат както тя се хвали на терен ,да приемат документи за кандидaтстване. Получават зетя и щерката по 3000 лв. заплата без да работят, много мисли за хората Мая сестра Галевица Манолкова.

 3. Ти да видиш – Портних вдигнал телефона!
  Давам ви телефонния номер на Господ – 50:15
  Обадете му се, иначе е …… Псалм

 4. От 01.07.2020 ще последват остри мероприятия.Г-н Борисов както и всички останали бандити се разболяват когато опре ножа до кокала.Време е НАТО да се намеси,естествено със подписана директива от президент Радев

  1. Ей ,аланкоулу,ставаш смешен,какво НАТО те е повлекло, като боклук след пороен дъжд.

  2. малко от ИСТОРИЯТА…нашият Робеспиер да внимава…

   Периодът на терор приключва след като група членове на Конвента организират т.нар. Термидориански преврат на 9 термидор година II (27 юли 1794 г.). Сред заговорниците са депутати, страхуващи се да не станат следващите жертви на терора, и представители на умерената буржоазия, желаеща възстановяване на икономическите свободи. Робеспиер, Сен Жуст и други видни якобинци са арестувани и гилотинирани, а контрол над Конвента поемат представителите на солидната буржоазия[1].

  3. НАТО-ОТАН е в мозъчна СМЪРТ…САЩ доказаха че опитвайки се да управляват СВЕТА в държавата им сега цари ХАОС …ИЗВОДЪТ …не гледай какво правя а какво ти казвам…Италианци и турци срещу гърци и французи заради Либия …Турци срещу гърци…германците продават оръжия и на едните и другите а Щатите на всички…НАТО-е търговско дружество …Сега намериха и КОРОНАТА…какви пари направиха и ще правят от НЕЯ…

 5. знам че е извън темата но има връзка със ситуацията напоследък…
  БОРИСОВ СВИКА ЗАСЕДАНИЕ НА ЩАБА И СЕ ЯВИ БЕЗ МАСКА НА НЕГО!

  и е един такъв намусен …към Черният Генерал…

 6. Истинският журналист намира грешките си, признава ги и ги поправя. В.Т. просто е изпълнила своя професионален дълг.

 7. Да бе така, постъпил и нидялко,сиромашкия, няма твоя ум и усет. Стана за посмешище, боклука недин.Така жестоко го пуснаха на пързалката ,че не може да бъде, сега бере тежки ядове. Ако бе умен,щеше да знае от коя страна на барикадата да е.Браво Томова и осторожно- напред.

 8. Браво че коригирахте ГРЕШКАТА …но имам едно НО…колкото и да са БЕЗГРЕШНИ едни служители ако СИСТЕМАТА която те обслужват е ГРЕШНА …тогава МОРАЛНО колко са безгрешни…и да си ЧИСТ има вероятност МРЪСНИТЕ да те НАЦАПАТ…Вярвам да си остане ЧИСТ…лично мнение…Идеите са преди парите …защото парите са дошли от ИДЕЯТА за ТЯХ…Да бъдем ИДЕЙНИ…

 9. Браво! Признат грях – половин грях. Сега разбирам, какво имахте в предвид в предната си статия. В момента трябва да сте особено внимателна в разследванията по сигнали. Видимо се опитват със стари ченгеджийски номера – да Ви компрометират с цел изнасяната от Вас информация за Борисов да изглежда фалшива. Както беше казано към героя на Ръсел Кроу във филма „Гладиатор“ – преди да те убият, трябва да убият името ти.

 10. Е, г-жо Томова, знаете, че съм от най-яростните Ви критикари, но този път – достойна, честна и, както винаги – смела самооценка и позиция!

  1. Г-жо Томова, от няколко дни следя коментарите, всичките. Имам чувството, че един или една се опитваха леко да Ви подскажат, че ще бъдете изпързаляна. Може би човека е с най-добри намерения, но трафика трябва да се следи.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *