« Върни се назад Публикувано на 03.01.2011 / 19:20

Мръснишката прегръдка между ГЕРБ и ДПС лъсна окончателно

 

 

Докато мастити социолози, политолози, журналисти и так дале анализатори от столицата не смеят ясно и категорично да кажат на глас, че отдавна топлата прегръдка между ДПС и ГЕРБ е факт, в морската столица заверата е ясна и на келнерките, и миячките на чинии от общинския ресторант.

В дъното на финансово-бизнес зависимостите между ГЕРБ и ДПС са „местните феодали” – председателят на ГЕРБ във Варна, депутатът Павел Димитров и общинският председател на ДПС Янко Станев.

На практика новият председател на Общинския съвет – Варна Николай Апостолов, ръкоположен на поста след ареста на Борислав Гуцанов е просто кукла Барби с батерии, копчетата, на която натискат и Станев, и Димитров.

В местния парламент мръсната прегръдка между ДПС и ГЕРБ, докато Бойко Борисов грачи, че се бие срещу Доган, е толкова цинично-прагматична и явна, че политиката е естествения и дом.

Иван Славков, който продължава безпрецедентно втора година да лежи в затвора без присъда и смяна на мярката за неотклонение по поръчковото „мега” дознание обаче, нанесе свъртоносен удар на бившия си „приятел” Янко Станев с обжалването на решението на местния парламент за изхвърлянето му от там като общински съветник.

Върховния административен съд категорично, без право на обжалване, се произнесе, че Славков е отстране неправомерно като общински съветник и го върна на бял кон в съвета.

Първа и еденствена още в началото на мръсния комплот срещу Славков, afera.bg написа, че в дъното му стои общинският председател на ДПС Янко Станев, който с помощта на Павел Димитров и пружинковата им кукла Николай Апостолов отиграват упражнението и оформят „атмосферата” за изхвърлянето на Славков от съвета. На негово място Янко Станев моментално пробутва верния си паж Янко Коренчев.

Сега обаче, след решението на съда, окончателно лъсна заверата между ДПС и ГЕРБ и определените интереси, които прокарват в Общинския съвет – Варна.

Скандалът е огромен, тъй като взетите решения, докато Иван Славков е бил отстранен, може да бъдат обжалвани, тъй като на практика съвета е бил нелигитимен през това време.

А, повярвайте, има такива далавераджийски решения, които плачат не само за обжалване, а направо за секира по вратовете на онези, които си вдигаха ръчичките „за”.

Какво накара Янко Станев да играе толкова грубо и непозволено срещу Иван Славков?

Интересът на първо място. Интересът, който днес го е прегърнал с ГЕРБ, докато вчера се прегръщаше с Дънката и Гуцанов в хотел „Капитол”. Второ – паниката, която тресе Станев от Иван Славков. Станев си знае защо, но по-лошото е, че и Славков е още по-наясно колко струва предателството. Загадка единствено остана защо беше истеричното бързане с отстраняването на Славков от местния парламент. Загадката остана само за непосветените. Истината е, че поръчката идваше от Високо и трябваше да обслужи режисирания спектакъл по „мега” процеса. Станев дотолкова бързаше, че дори прати посланици при Славков, за да го уговаря „со кротце, со благо”, но удари на презрителен камък.

„Мега” делото продължава на 10 януари тази година. В Общинския съвет – Варна си блъскат умните глави как да излязат от грандиозния гаф и единственото, което измислят е да запушат медиите с пари, за да мълчат за случващото се.

Впрочем в ДПС – Варна никак, ама никак не са единни с водената политика от общинския председател Янко Станев, който напоследък се произведе и във футболен бос – баш, когато ДАНС започна да рови футболните мангизи. Обществена тайна е противоборството между областния председател на ДПС Ерджан Себайтин и Янко Станев. В ДАНС пазят купища отвратителни доноси срещу Себайтин, написани от висша варненска депесарска ръка. Който умее, може да се сети от първия път коя.

А идват избори.

И във Варна Бойко Борисов е по-добре да не стъпва, защото ще му се наложи да обясни докато той се прави, че няма нищо общо с ДПС, какви врътки дялка неговият /негов, или на Цветанов?!/ човек Павел Димитров с депесарина Янко Станев.

Който пък е отписал Иван Славков – отсега ужасно греши.

Afera.bg

«