« Върни се назад Публикувано на 13.03.2014 / 9:22

МРЪСНАТА ПОРЪЧКА НА ОГНЯН „АКАДЕМИКА” ПУСНА ПО ПЪРЗАЛКАТА СЪДИЯ ИЛИЯ ПАЧОЛОВ ЗАРАДИ „КИЛЪРИТЕ”.

 

Преиграването е лоша тактика. Когато опъваш една струна докрай, тя се къса. Но когато си влязъл в схемата на „мръсните пропагандни поръчки” в услуга на мракобесното управление на ГДБОП-а на Флоров и Цоновски, както и на режима на Борисов и Цветанов, мърдане няма. След като написа купища плювни срещу сайта АФЕРА, след като отправи отворено писмо до главния прокурор сайта АФЕРА да бъде санкциониран и едва ли не забранен, журналистът Огнян – „Академика”, поел ролята на пиарен защитник на прокурор Ася Петрова, Цоновски и цялата им компания, този път реши да „изпише вежди” на варненския апелативен съдия Илия Пачолов. На път е обаче да му „извади очите”.

Журналистът Огнян – „Академика” /б.р. „Академика” идва от псевдонима му в ДС/ пусна пореден абсолютно манипулативен материал под заглавие: „Кой и защо атакува съдия по „Килърите“ пред ВСС?”.

Ето част от съдържанието му:

Съдия Илия Пачолов от Варна е привикан във Висшия съдебен съвет в четвъртък, 13 март. Повод за привикването на варненския магистрат пред съдебното политбюро, както някои наричат ВСС, е сигнал от Варненския окръжен съд за някакви негови стари провинения, научи Фрог нюз от свои източници.
Предполага се, че текстът срещу Пачолов е подписан от шефката на ВОС Ванухи Аракелян и нейната заместничка Соня Нейкова. Странното е, че Пачолов е привикан на килимчето във ВСС само няколко седмици след като прочете присъдите по делото „Килърите“ във Варненския апелативен съд. Той е поредният участник в процеса срещу групата за „мокри поръчки“ на Петър Стоянов-Сумиста, който бива атакуван.

…Защо точно сега се активират сигнали срещу Пачолов, ще стане ясно утре или в близките дни. Има съмнения, че неприятностите му са свързани именно с присъдите по „Килърите“.

Съдията от Шумен Димчо Луков, който произнесе присъдите по същото дело на първа инстанция също е обект на атаки и охулвания. Някои медии не спестиха нападки и инсинуации дори срещу съпругата и сина му.

Не спира набеждаването във всевъзможни грехове и на прокурорката по делото Ася Петрова, както и на нейните колежки, участвали в процеса. В службите дори има сигнал за поръчка срещу Петрова, който дълго време бе крит. Има и признания на затворник, който е замесен в мръсната интрига.

Досега ВСС нито веднъж не защити магистратите, макар да е очевидно, че обвиненията срещу тях са скалъпени и неверни.

Тактиката е много прозрачна: някой иска да изкара съдиите грешници за нещо си, за да може да се изтъкне това като аргумент пред Върховния съд и да се иска преразглеждане на делото. Тоест, всичко да започне отначало.

Подсъдимите и някои от техните защитници през последните месеци твърдяха, че са жертви на политически заговор, скалъпен от Борисовото правителство и най-вече от вътрешния министър Цветан Цветанов. След прочитане на присъдите на първа инстанция осъдените крещяха в коридорите на Шуменския съд, че като се смени властта, ще паднат и присъдите. Това обаче не стана и на свой ред Варненския апелативен съд потвърди доживотните присъди, от които отпадна „без замяна“.

Фрог нюз”

Огнян – „Академика”, който в материала си се позовава на „предполага се”, дори не си е направил труда да отвори страницата на Висшия съдебен съвет, за да прочете официално оповестеното за дневния ред на съдебното заседание на Висшия съдебен съвет. А там пише дословно:

СЪДИЛИЩА 11. Проект на решение по предложението на административния ръководител на Апелативен съд гр. Варна за: – освобождаване на Илия Петров Пачолов от длъжността „заместник на административния ръководител – заместник-председател и ръководител на Наказателно отделение” на Апелативен съд гр. Варна и назначаване на длъжност „съдия” в Апелативен съд гр. Варна; – назначаване на Янко Димитров Янков – съдия в Окръжен съд гр. Варна, на длъжността „заместник на административния ръководител – заместник-председател и ръководител на Наказателно отделение” на Апелативен съд гр. Варна. Внася: Комисия по предложенията и атестирането.”

Загриженият  Огнян – „Академика” освен за Ася Петрова, Валентин Цоновски, Станимир Флоров, Цветан Цветанов, Димчо Луков, сега застава на амбразурата и за съдия Илия Пачолов.

Просто защото съдия Пачолов бил потвърдил доживотните присъди на „килърите”. Това е единственото основание на Огнян – „Академика” да го брани като „честен” съдия и да громи „лошите”, дето маскаряли всеки, който още не е разстрелял „килърите”.

„Някои медии” писали инсинуации даже и срещу съпругата и сина на шуменския съдия Димчо Луков, врещи Огнян – „Академика”.

И къде са тук „инсинуациите”?

„Инсинуации” ли е това, че веднага след произнасянето на доживотните присъди на първа инстанция по делото „килъри” съпругата и синът на съдията получиха престижни назначения като експерти в областните управи на Варна и Шумен, назначени при управлението на ГЕРБ? Никакви инсинуации. Просто факти.

За да бъде много „убедително” това, което за пореден път пасквилно е написал Огнян – „Академика”, под „материала” му са се пръкнали и няколко коментара, очевадно писани от една и съща „академическа” ръка. Разбира се, анонимни и разбира се, не пропусквайки да се изхрачат върху АФЕРА и журналистката Веселина Томова. Намесено е и кой знае защо името на уважавана съдийка във Варна – апелативният съдия Соня Нейкова, както и новият председател на Апелативен съд – Варна – Ванухи Аракелян:

„…Ще го атакуват след като е имал смелостта да ги осъди. Това да не е същата Соня нейкова която е приятелка с веска томова от афера. Ето от къде и идва на веска информацията. Продажна система . Да не и се случи това което на пострадалите . тази не беше ли близка с един от обеиняемите по дело в Бургас.

…Eiii strashni marshi pluiat po vsichki koito si svarshixa savestno rabotata Neikova I onia marsha Tomova dano se sreshnete ot blizko s niakoi kato osadenite po kilarite. Maika vi dolni kurvi togava iskam da vi vidia marshiiii

 …Сега. Такава помия ще се изляе, само гледайте. Те друго нямат освен да хулят всички които са работили по това дело. Шуменските съдии и бяха виновни сега ще бъдат варнендките, ако не купят вкс и те ще са и виновни. Ще му избие на някой накрая. И Таков уж уважаван адвокат и той в този хор.”

Мерзката природа на „академика” и прийомите на „активно мероприятие” не са от вчера.

Този път обаче активираният „Академик” вместо да „изпише вежди” е на път „да извади очи”.

Защото няма хабер от варненските магистрати. Няма хабер кой точно е съдия Илия Пачолов и колкото повече пищи в негова защита, толкова повече и той, и Пачолов затъват в блатото на онова, което „Академика” не знае.

АФЕРА вече попита в прав текст кой е този съдия, който е прозвънял в СРС преди време по друго дело, и в което звънти гласът му, уговаряйки подкуп?

Питахме. И продължаваме да питаме.

Питахме има ли съдия, който е пращал посланици към „килърите” за да си поиска „пая” и ако има какво е направил този съдия впоследствие към „другата страна”?

Като финал ще кажем на Огнян – „Академика”, че НЕ ВЪРВИ КАМПАНИЯ ЗА ОМАСКАРЯВАНЕ НА СЪДИИ И ПРОКУРОРИ, които едва ли не според „Академика” трябва да бъдат удостоени с ордени за храброст, че са дали доживотни присъди на „килърите”, а точно обратното – такива като „Академика” МЕТОДИЧНО, ЦЕЛЕНАСОЧЕНО И УМИШЛЕНО ХРАЧАТ ВЪРХУ ИМЕНА НА СЪДИИ, КОИТО ВЪВ ВАРНА ОТ ГОДИНИ СА ИЗГРАДИЛИ ИМЕ НА ИЗКЛЮЧИТЕЛНИ ПРОФЕСИОНАЛИСТИ, И КОИТО ЗА РАЗЛИКА ОТ „ПРИЯТЕЛИТЕ МУ” – „АСЯПАЧОВЦИ” НЕ СЕ ПОДДАВАТ НА ПОРЪЧКИ И ВЛИЯНИЕ ОТ ВИСШЕСТОЯЩИ, КОИТО И ДА СА ТЕ.

Информацията на „Веска Томова” не идва от съдия Соня Нейкова, която отвратително е намесена в мръсната поръчка, наречена журналистически материал на Огнян – „Академика”.

Ако някой журналист от Варна може да се похвали, че е получил информация от съдия Нейкова, да се обади на „Академика”.

А Пачолов?

Пачолов, ако има и пет грама мозък в главата си, вече горко ще съжалява, че се е оставил в ръчичките на Огнян – „Академика” да го „защитава”.

И колкото повече се обясняват, без някой да ги пита, толкова повече влизат в капана на поговорката „он знае защо го бият”.

А он наистина знае.

Веселина Томова

«