Публикувано на 28.12.2021 / 13:41

МРЪСНАТА ИГРА НА КИРО И ХЕРО С ТОКА И АЕЦ

Американската посланичка Херо Мустафа за пореден път ще защити американските интереси за сметка на българските. Щатската дипломатка е сграбчила здраво за топките премиера Кирил Петков и финансовия министър Асен Василев, които ще изпълнят поредната й поръчка като отплата за властта, която Херо им сервира.

Докато българският бизнес се гърчи от високите цени на тока и реве на президента Румен Радев да свика Консултативен съвет за национална сигурност за енергетиката, изглежда Херо Мустафа е разпоредила на Киро и Асен по никакъв начин да не се мисли за компенсации към бизнеса заради скъпия ток на свободния пазар.

Работната цел на американката била всички печалби, идващи от разликата между себестойността на произведената електроенергия и продажната цена на тока на борсата, да остават в държавните енергийни предприятия. Главната цел на Херо Мустафа обаче била – след като БЕХ бъде силно капитализиран, с парите от печалбите АЕЦ Козлодуй да построи сам 1 или 2 нови атомни блока. Разбира се – договорът за строителството ще бъде с американската компания Уестигхаус.

Така Херо Мустафа ще си изпълни поредната успешна мисия за защита на американските икономически интерес, без значение, че за целта ще бъде унищожен или фалиран български бизнес за милиарди и хиляди българи ще си загубят работните места.

Андрей Червенков

Коментари 45 за
“МРЪСНАТА ИГРА НА КИРО И ХЕРО С ТОКА И АЕЦ”

 1. Помощ от приятел: „Мистър Бийн, ама може и да е Мистър Франкейщайн, колебая се…“

 2. А от тази снимка следва въпроса : „Кой е носителят на мъжките хормони?“

 3. Тази информация не е вярна. Автора представа си няма от енергетика.
  Много уважавам афера като сайт , но тук са се подвели.
  Други са причините за цената на тока.
  Заставам с името си зад това което казвам.
  И да, Киро тъпото е много виновен също но не изцяло.
  Ако Госпожа Томова иска мога да напиша сбит и ясен материал защо и как. От 2005г съм в тез лайна.

   1. Афера,
    Дайте актуален мейл да Ви напиша причините за цената на тока.

 4. Поради студа в апартамента ,битовите стриптизи на мойта реститутка намаляха драстично.
  Спи с манто и ушанка.
  Щяла да се къпе през юни ли,през август ли ,не знам …
  Котлона осиротя,а пералнята се расъхна …
  Балсъмимамата стисната,на киселото зеле и на ракията топло не им трябва,а в мазето си е уютно като в неандерталска пещеричка.

  Венсеремос.

 5. Това мили деца са – КРАСАВИЦАТА И ЗВЯРЪТ.
  Кирето е КРАСАВИЦАТА, а ЗВЯРЪТ скоро ще бъде Победен и ще Изчезне – Вдън горите тилилейски.

  1. Дзвера прилича на Дрозофила Меланогастер! А то ми било прост Хероин Мустак!

 6. Д-р Илко Семерджиев, зъболекар-импресионист каза:

  На вниманието на форумците, които получават ерекция от мустаците на Херо Мустафа:
  Десети ноември 1989 г. заварва НР България с уникално ниски цени на електроенергията. Токът за населението струва 4,5 ст./киловатчас по дневната тарифа и точно 2 ст. по нощната. Тези стойности важат за цялата страна. При Народната република цените на тока са се променяли най-много веднъж на петилетка. Например през януари 1970 г. дневната тарифа е била 2,2 ст./квтч, а нощната – 1 ст./квтч. Следващата промяна е от януари 1980 г. Тогава дневният ток поскъпва с 45% до 3,2 ст., но цената на нощния не мърда. Следва увеличение през октомври 1985 г. – дневната тарифа се вдига с 41% до 4,5 ст., а нощната скача двойно до 2 ст./квтч.
  Сметките за парно към края на 80-те са около 20 лева на месец за тристаен апартамент, при стайна температура около +23°C +26°C, без топломер и енергоспестяващ регулатор.
  Температурата в жилищата тогава се регулира чрез отваряне на прозорците.

  1. През 80-те плащах ток от 25-26 лв. до 33-36 лв. на месец при заплата от 220 лв.

 7. Може ли някой да ми отговори – кой взема парите от така наречените въглеродни емисии и защо по дяволите. И какво пречи, като толкова не може да се забрани износа на ток, да изнасят този от соларките и веитата, ако има балъци за него, а от аеца да си остава на 100 процента тук.

  1. Не ги мислете собствениците на „соларките“. Там е голямата далавера. Държавата им изкупува на десеторно по-високи цени „произведеното“ от тях електричество, а те ползват /плащат/ консумираната от тях енергия по цените на АЕЦ. Разликата между двете цении, както и тази от Американските ТЕЦ я плащаме ние Балъците. А някой да ми каже кои са собствениците на „Соларки“ в България?

  2. НЕ МОГАТ ЗАЩОТО ВЗИМАТ ТОК ОТ МРЕЖАТА,ПРЕВЪРТАТ ГО ПРЕЗ УЖ ВЕТРОГЕНЕРАТОРИ И СОЛАРИ И ГО ПРОДАВАТ НА РАЗЛИЧНА ГАРАНТИРАНА ЦЕНА ОТ ДЪРЖАВАТА.

 8. Този спътник дето ходИ до Короната на Слънцето, ако намине наблизо, може да ни постопли (малко или много)
  Ако не сме късметлии, аз ще изкарам пилето на терасата – фаѝвДжито да го доизпече.
  (Само телекомите не пищят че им бил скъп тока, маѝ Цукера и приятели им подават траншове, знам ли?!)

 9. Една вяра , един език – игрален филм създаден от руски продуцент с подкрепата от посолството в Македония . Славянската азбуката е тръгнала от македонските земи по думите на другаря Владимир. Дори и да харесваш определен народ ,преди всичко трябва да сме българофили.

  1. Сценарист на Филма…Сценарист и режисъор на лентата е Елена Мироненко??? Рускиня но от СОРОСките!!! Съпруг-Ричард Прайд- също от СОРОС-ките и на Заев Сороски…човек!!!

  2. Азбуката е тръгнала от македонската област на Българското царство.

 10. Като ни обичат толкова рашките и чичо Путя , защо ни продават нефта на високи цени, за едни комунета питам?! Дето ни хвърлят камъни да им се вържем на глупостите. Кукловодите стоят зад сцената и си пресмятат печалбата, а другите ще плащат сметките. Инфлацията и високите цени кацнаха с комунистически самолет.

  1. Защото българските власти не искат!!! Защото както каза пред ТВ Николай Малинов че може да ни уреди евтин газ и евтин ток като искаме от Русия, като искаме от Украйна, но глас в пустиня. Те не искат нищо от друго място искат го само от САЩ, но американците не дават, те само вземат. И сега ще ни вземат последните стотинки и ще ни зарежат като Афганистан Иран и други подобни !!!

  2. Щото във Варна има център на НАТО за управление на кораби и самолети, които ще ги бомбардират и обстрелват.
   Ако този натовски център го няма, а на негово място има център за управление на платноходки и джетове, Путин ще свали цената на газа.
   Панимаеш?

 11. Сагата с тока и газа има предисловие, за което на никой не му се говори сега.
  Защото има виновни…
  А виновните ги…наказват.
  Кой нареди на България да се откаже от проекта „Южен поток“ и каква алтернатива предложи този КОЙ?
  Защо се замрази проектът АЕЦ „Белене“ и кой, и кога го замрази ?
  Защо „Балкански поток“ преминава през България и осигурява евтин газ на Сърбия, а България няма евтин газ?
  За каква „зелена сделка“ се говори, когато България няма готовност за нея, а един от големите замърсители като Китай увеличават производството си на въглища по правителствено поръчение за задоволяване нуждите на техните тецове?
  На кой пречи ТЕЦ „Марица-Изток 2“ и защо тази централа да не продължи работа до 2040 г. ?
  Айде, холан, нека да се разберем по тези въпроси и да си кажем правиците и кривиците!

 12. Основният проблем на нас българите е, че имаме най-много продажници на глава от населението и те винаги заемат местата в националния слугинаж и в медиите. Погледнете и другите медии, бънкано е с русофоби, абсолютна слепота за ам. проказа. А от сега нататък, Русия освен Китай има още един съдружник-студа. С него Русия победи Хитлер, макар и с цената на 25 милиона жертви, ще победи и сега, щото така е предрекла нашата Ванга. Тревопасните не могат да мразят хищниците, но трябва да се пазят от тях, това са законите на природата.

 13. Преоритет на всеки американски посланник е да защитава икономическите интереси на САЩ.

 14. Ех,момчета и момичета! „…Защото в многото мъдрост има много тъга, и който трупа знание, трупа и печал“!
  Соломон, най-мъдрият, независимо от греховете му, историята му и перипетиите ви казва:
  „Нека чуем краят на цялото слово:
  Бой се от Бога и пази заповедите Му,
  Понеже това е задължението на човека;
   Защото, относно всяко скрито нещо,
  Бог ще докара на съд всяко дело,
  Било то добро или зло.“
  Еклисиаст или Проповедник!

  Някой чел ли е „католическа“ Библия! Нещо не се намира! Без Втора заповед, 4-та изменена – чествайте празниците, а 10-та разделена на две! Смешници!
  Честито Рождество Христово, а, не Коледа!

 15. Mohamed bin Rashid al Maktun шейха на ДУБАЙ е собственик на “УЕСТИНГХАУС през канадската “Brookfield Partners “в комбина със ЗЕТЯ на ТРЪМП -Джерад Кушнер
  Много са съмнявам САЩ посланичката ДЕМОКРАТКА Мустафа да защитава кръвния враг на Байдън и демократите семейство ТРЪМП

 16. И аз не вярвам на този политически анализ, американците да имат интереси за построяването на нови блокове в Козлодуй. Моето мнение е , че червени барони близки до Радевата банда мошеници имат интерес от високите цени на електроенергията. Да си припомним кога започнаха увеличение на цените, по време на управлението на Радев смотаняка и тези които му направиха дарение за кампанията, олигархията и монополите. Още нещо което ми се струва странно при управлението на Борисов имаше протести по този повод, а сега тишина. Колкото и да го плюят , поне имаше честта да си подаде оставката, а тези мушмороци не мислят за хората, а за собственото си положение. Оправдание за това , че цените в Европа са се повишили ,това не е истина за нашите условия, има спекула и далавера.

 17. ПъПешниците се оказаха по-големи гадове,което беше лесно предвидимо.Превзеха висшата лига в политиката внезапно,на абордаж,както е прието у нас,все някакви проектанти ни ги пробутват като екстра качество.Екстра са от гледна точка на щатските интереси,които ще защитават , а нас ще продават.Как ще се отървем от тях,не знам ,но колкото по-скоро бъдат изритани от топлите местенца,толкова по-добре за нас.Това са американски мекерета и само за половин година,не дай си боже ,ще видите какви поразии ще извършат.

 18. Дано останат поне мощности колкото да захранят няколко електрически стола между Дондуков 1 и 2

 19. Японският гигант „Тошиба“ (Toshiba) реши съдбата на дъщерното си американско предприятие „Уестингхаус“ (Westinghouse), което работи в сферата на ядрената енергетика. След няколко тримесечия на загуба, компанията ще влезе в процедура на фалит. Очаква се на 31 март „Тошиба“ да съобщи на своите кредитори, че подава заявление за несъстоятелност на „Уестингхаус“, съобщава „Ройтерс“. Японската компания вече води преговори с банки партньори за предстоящия банкрут и привличане на финансиране след завършване на процеса. Първоначално „Уестингхаус“ носеше печалби на „Тошиба“, но впоследствие се превърна в губещо предприятие, заради огромни преразходи в два ядрени проекта в САЩ. Намерението на компанията майка да обяви фалит на дъщерното дружество е правилно, тъй като ще намали до нула риска от бъдещи загуби, коментират световни анализатори.

  копирано от: https://debati.bg/dashternoto-predpriatie-westinghouse-na-toshiba-obyavyava-bankrut/

  1. Стига сте блямбосвали за Уестинхаус ние имаме плагени два реактора в Белене, сертифицирани площадка инвеститорски интерес и не се строи?! И вие всички американофили припяваха американски централи и нищо друго. Ами дано доживеете, глупостта на българина е по голяма от чувството му на самосъхранение. На друго място да са въстанали хората и да са задължили правителството са строи АЕЦ Белене не заради Русия, а за нас’, за нас българите !!!!

  2. Посочената статия стои с дата от 2017 г. Оттогава бая вода изтече ….

 20. Андрей Червенков, не оспорвам замисъла на идеите Ви, но все пак да кажа/напиша и аз някои неща:
  1. От много отдавна не живея в Родината си България, ама смятате ли, че нейната толкова мижава икономика и енергийно потребление са съпоставими и значими за Х-американските интереси в региона?
  2. Упоменатите „български“ политически лица не са никакви субекти на власт, а просто – обекти на страст, воняща на „зелени чорапи“…
  3. Накрая, Съвсем непретенциозно като „политически анализ“:
  – явно България е заложена като буферна пионка между Русия и противостоящия й Свят;
  – ако тя не се възползва от този си статут, а се остави да я местят своеволно по шахматната дъска, накрая съвсем безпардонно и логично играчите ще я изхвърлят от тая дъска като всяка ненужна никому повече пионка…;
  – и повече да уважаваме правописа на родния си език, а?!…

  1. Няма значение колко сме малки и каква ни е икономиката, по-важно е кой ще строи с нашите пари! След това „бегиен“ и си го чукайте в главата, това, което сме ви построили! А за уважение си прочетете до края 3-а точка!

   1. Имаме И с ударение.
    Ето го: напѝняш.
    Това става на фонетичната азбука с едновременно натискане на ШИФТ и Й.

    1. Благодаря Ви! 🙂
     А сега да пофантазираме малко! (Представете си, че нямам компютър!)

  1. Написах малко за „първата ръка“.
   Още към 1984-1986 американците майсторяха земетресения а руснаците – наводнения в съответните вражески територии – основно карибския басейн, Южна Америка, Азия.
   ……
   Убеден съм, защото го научих отдавна и наистина имаше удивителни съвпадения между типа на бедствието и режима в държавата…
   И други прелюбопитни неща…

   1. Нямам причина да не Ви вярвам.
    А с какво ли разполагат сега, за което дори не предполагаме, а? 🙂

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *