« Върни се назад Публикувано на 28.12.2021 / 13:41

МРЪСНАТА ИГРА НА КИРО И ХЕРО С ТОКА И АЕЦ

Американската посланичка Херо Мустафа за пореден път ще защити американските интереси за сметка на българските. Щатската дипломатка е сграбчила здраво за топките премиера Кирил Петков и финансовия министър Асен Василев, които ще изпълнят поредната й поръчка като отплата за властта, която Херо им сервира.

Докато българският бизнес се гърчи от високите цени на тока и реве на президента Румен Радев да свика Консултативен съвет за национална сигурност за енергетиката, изглежда Херо Мустафа е разпоредила на Киро и Асен по никакъв начин да не се мисли за компенсации към бизнеса заради скъпия ток на свободния пазар.

Работната цел на американката била всички печалби, идващи от разликата между себестойността на произведената електроенергия и продажната цена на тока на борсата, да остават в държавните енергийни предприятия. Главната цел на Херо Мустафа обаче била – след като БЕХ бъде силно капитализиран, с парите от печалбите АЕЦ Козлодуй да построи сам 1 или 2 нови атомни блока. Разбира се – договорът за строителството ще бъде с американската компания Уестигхаус.

Така Херо Мустафа ще си изпълни поредната успешна мисия за защита на американските икономически интерес, без значение, че за целта ще бъде унищожен или фалиран български бизнес за милиарди и хиляди българи ще си загубят работните места.

Андрей Червенков

«