« Върни се назад Публикувано на 31.01.2022 / 19:59

МРЪСНАТА ИГРА НА КИРИЛ ПЕТКОВ. ВСЕ ЕДНО СЛУШАХ ЦВЕТАН ЦВЕТАНОВ!

Днес Кирил Петков скъса с образа на невинно момче и влезе в обувките на Цветан Цветанов. Обвиненията, които отправи срещу досегашното ръководство на „Булгаргаз“, не бяха подплатени с никакви доказателства, нито аргументация.

Премиерът съвсем целенасочено изманипулира публиката, набеждавайки хора, които няма да могат да се защитят. Думите на Петков ще останат в съзнанието на зрителите (днес никой не си спомня, че лекарите в Горна Оряховица се оказаха невинни, нали).

Думите на Петков за отговорността на „Булгаргаз“ за високите цени, доставките на азерски газ и т.н. издават фрапираща некомпетентност и са съвсем тенденциозно оклеветяване. При това досегашният директор Николай Павлов е известен в енергийните среди със своята почтеност, разумност и компетентност.

Кирил Петков днес изигра първата си чисто мръсна игра. Досегашните му минаваха в графата неопитност, леко послъгване, притиснат от обстоятелствата полуобразован инфантил и т.н.

Думите му на пресконференцията от днес и насъскването на Бойко Рашков, МВР и ДАНС срещу Николай Павлов, за да се сложат в „Булгаргаз“ правилните хора (почти никой от които няма понятие от този бранш), които да обслужат частен интерес, са мафиотски прийом, познат от първите години на ГЕРБ.

Все едно слушах Цветан Цветанов днес.

Мисля, че Румен Радев би трябвало да реагира, защото много добре знае за какво става въпрос. Това е чудесна възможност да докаже намеренията си да бъде справедлив и критичен и към това управление. Представям си какво щеше да каже, ако това се бе случило по времето на ГЕРБ. Минимум обръщение към нацията в централно тв време. Няма да е лошо и да покрепи в този момент Павлов, който беше служебен министър в един от неговите кабинети. Тук ще проличи дали президентът има чувство за екип и цени хората, работили за него в трудни времена. Освен това справедливостта го изисква.

Явор Дачков

«