« Върни се назад Публикувано на 06.07.2024 / 21:00

МРЪСНАТА ИГРА, КОЯТО ОСТАНА СКРИТА. ДОГАН „СПАСИ“ БОКО, НО ЖЕГАТА „ПЕЕВСКИ“ ЧАКА ЗАД ЪГЪЛА

Мръсната игра, която остана скрита.

Ден преди гласуването на предложеното правителство от ГЕРБ, Боко предварително заговори за „трикове“, които ще предстоят и че няма да управляват дори и с такава подкрепа и категорично се отива на нови избори. Облече целия тоя пиниз в опаковка на ах, колко съм принципен за пред дръжките на микрофони на журналята.

В деня на гласуването на правителството се случиха „изведнъж“ „внезапно“ и „случайно“ два „трика“.

Сутринта по телевизията цъфна Рамадан Аталай, един от най-налапаните „автентични“ депесарски онбашии, изключен поради искане на местната организация, и започна да разиграва предварително скроен сценарий – размахвайки имейл от Ахмед Доган и на практика оповестявайки „разцепление в ДПС“, и как Доган бил на страната на отцепниците, на които наредил да НЕ гласуват за правителство.

Нещо, което идваше дюшеш за Боко. Защото Боко бяга от отговорност и се чудеше как да НЕ му мине правителството.

Рамадан Аталай просто беше използван от Доган като пачавра, вееща имейл и като съчка напъхана в огъня в точния момент.

В резултат 17 от групата на ДПС, въодушевени и едва ли хаберлии за истинската мръсна игра, използваха момента да спасят насраните си оядени задници и ревнаха срещу Пеевски, че си искат Доган и „автентичното ДПС“. А паниката ги тресеше, защото Делян Пеевски на практика започна разчистване на ДПС по места, вслушвайки се в исканията на местните организации, досега задушавани точно от същите местни феодали.

Същият ден в който се гласува правителството – „изведнъж“ „внезапно“ и „случайно“ гръмна и втория „трик“ – разцепването на „Величие“, което също дойде като подарък и дюшеш за Боко. А Бооко поздравяваше в кулоарите Николай Марков, който пък се хвалеше, че Боко го бил ръкостискал.

На практика Боко бе спасен не от Делян Пеевски, а точно от Доган чрез извадения истерично на показ „разлом“ в ДПС от Аталай.

Днес, след като направиха тур за овации в Росенец 17-те „автентични“ при Доган, Рамадан Аталай продължи да се вихри по медиите и да обяснява контролирано как било манипулации и инсинуации, че предстояла среща между Доган и Пеевски, като че ли Доган и Пеевски никога не се чуват и не се срещат от каменната ера. И тържествено в синхрон с Джевдет Чакъров обявиха, че се чакало писмовно обръщение от Доган, внушавайки, че с Пеевски е свършено.

Куцо, кьораво и сакато наддава как точно Доган ще приключи Пеевски.

Междувременно, АФЕРА да ви обади под секрет, че Румен Гайтански Вълка, много близък до Доган, „изведнъж“ „внезапно“ и „случайно“ вече е в … Дубай. Просто за сведение на онези, които пак контролирано обявиха преди два дни, че се очаквал арест на Доган. Не е ареста за Доган. Да не е за Вълка, а?

Че в ДПС върви война между „новото“ и „старото“ АФЕРА обстойно го анализира вече.

Натрапчиво показваните 17 от Росенец обаче не са нито цялостна извадка на ДПС, нито цялостното „автентично“ ДПС. Огромна част от местните структури на ДПС са с Делян Пеевски, задушавани досега години наред точно от тия, дето днес пищят, че са „автентични“. „Автентични“, ама с пълни дисаги. Като Сали Табаков.

Колкото и абсурдно да звучи за някои в момента точно Пеевски „разчиства терена“, както на много досега им се искаше, но не успяха да го направят.

Колкото още по-абсурдно да звучи за някои май точно Пеевски ще „разчисти терена“ и от онези, за които мечтаем да са изчистени от години, но ни „промяна“ можа да го направи, ни радевите шматки, нито никой досега.

Може и да звучи парадоксално, но ситуацията напомня точно онази, когато „умните и красивите“ десносектанти ревяха по площадите срещу Пеевски, когато стана шеф на ДАНС. За един ден.

Тогава времето беше такова, че ДПС беше брутално срещу ГЕРБ, Цветанов и Боко. Помните ли онова „Страхувате ли, господин Цветанов?!“ на Пеевски. Тогава бях единствената от журналистите, която написах в прав текст, че точно Пеевски в онзи момент трябва да стане шеф на ДАНС. Защото тогава ако беше станал, Боко и компания щяха да гледат като Тодор Живков на 10 ноември. Впрочем, любопитен детайл, за който съм писала още тогава- смеехме се по онова време с Алексей Петров, че май само двамата сме за Пеевски да стане шеф на ДАНС, защото като никога бяхме на едно мнение за това.

Сега макар и привидно много по-различна, ситуацията е сходна. За „разчистването“ става въпрос. Онези, които са на по-високи вибрации и мислят духовно, знаят, че Бог ползва „странни“ „инструменти“, а според божествените категории „лошите“ и „добрите“ нямат нищо общо с нашата човешка представа за тях.

Мръсна игра. В която дори и Доган да е „литнал съвсем в небесата“ и върне ДПС в неподвижното безжизнено блато в което партията умираше бавно с години, за радост на местните „автентични“ онбашии, и отреже главата на Пеевски, онези, които ще си помислят, че с Пеевски е свършено, ще сбъркат.

Включително и Боко, който „спасен“ от Доган, пак стъпи на минно поле. Дали Жегата „Пеевски“ чака зад ъгъла?

Поживьом, увидим.

Веселина Томова

«