« Върни се назад Публикувано на 07.01.2011 / 17:13

Мрънкащи министри провалят ГЕРБ

 

 

Бойко Борисов едва ли ще се размине без „генерален ремонт” на правителството. Както и без ревизия на собствените си управленски методи. Защото нима не е дискредитиращо министър да съветва как шеф на агенция да си издейства среща с премиера. И в същото време той да не отива на среща със самия Бойко. Понеже Бойко не му вдигал…

Владислав Горанов казва за Симеон Дянков, че не работи, а Бойко Борисов се прави, че росна роса ги роси неговите мрънкащи министри. Ваньо Танов се изявава като върховен „стилист”, а премиерът му се радва на речитативите. И най-вече – на пълното безхаберие за пресичане на котрабандните канали с папироси.

Акцията на „Гранична полиция” в Малко Търново в петък е поредният шамар за суперексперт като Ваньо Танов. Самото присъствие на подобен „стилист” в управляващия екип на Борисов е ужасяващо скандален.

Как няма да се гаври острословец като Румен Петков с такъв като „подготвения” сричащ и хъмкащ Ваньо? Именникът може да му викне едно в петък. Пак добре, че Таня Дончева не ги е почнала ИСТИНСКИ герберите за поредните скандали. Но и тя ще се развихри. Има кой да я съветва по тематиката…

Мрънкащите министри са срам за правителството на ГЕРБ. Но какво иска Борисов? Ние ли да ги натирим още преди изборите от правителството?! Не за друго – да не се ядосва премиерът. Защото ядосан министър-председател не е добро украшение за страна член на ЕС.

Показателно е, че Георги Първанов грейна в ефира на тв каналите с безподобна снизходителност. Други големи публични фигури, чието мнение тежи, се ослушват. Пазят се от коментари. Щадят Бойко. Как иначе – да не би Иван Костов да е готов за избори?!

Борисов наистина може да се възползва от скандала със СРС-тата. Като се разтовари от мрънкащите министри. Те нямат никаква политическа тежест. Лъсна, че не са и експерти. Пък и не бачкали. За чий са му на Борисов тогава?! Да не говорим за народа!

Но като си ги харесва мрънкащи и неефективни Борисов, да си ги държи. Както и вездесъщите кадри от ДС. Но да не обяснява на зяпналата го в захлас публика, че много се бил ядосал на мрънкащите министри. Времето на приказките и оправданията свърши. Ред е на резултатните действия.

 

www.versia.bg

 

«