« Върни се назад Публикувано на 05.03.2023 / 15:48

МРРБ & ШИШКОВ – НА ДИРЕКТНО УПРАВЛЕНИЕ НА КОПРИНКОВ!  2 МЛРД.ЛВ. ПОДГОТВЕНИ ПО СХЕМА КЪМ ТЕХНИ ФИРМИ. 15% ДИРЕКТНО ВЛИЗАТ В „ПЪТЯ НА КОПРИНКАТА“

Внезапното активиране на министъра на МРРБ Шишков, който още по -вензапно чак сега прозря как били крали от асфалта ГЕРБ, е просто загрявящо мероприятие, хем с дърварски позакъснял пиар срещу ГЕРБ, хем прокарващо брод към още по-грандиозни кражби от ремонти по пътищата, този път в полза на „Пътя на копринката“ обаче. Извършени по същата схема, която разиграваше кохортата на ГЕРБ.

За никого във Властта не е тайна, че министър Шишков и цялото му министерство – МРРБ е на директно ръчно управление от съветника на Румен Радев – Николай Копринков.

Шефът на АПИ също е на директно управление от „пътя на копринката“ и е лично назначение на Копринков.

Министър Шишков, който размахва по телевизора парчета асфалт, като едва сега „открива Америка“ как били крали от ГЕРБ, всъщност освен дърварския пиар, опитва да прикрие същата Схема, но вече извършвана от новите „чорбаджии“ на държавата – тези от „пътя на копринката“, а именно – прави опит да прикрие 2 милиарда лева, които вече са потекли по същия начин и към определени фирми, както се случваше по времето на ГЕРБ.

Шишков, както и министерството му, не може да гъкне без „доброто“ на Копринков. „Пътя на копринката“ му е обещал да бъде … следващият главен архитект на София, а и финансовия мотив не е за изхвърляне. Използва се и личната неприязън, че Шишков не може да прости на ГЕРБ, че са го отхвърлили като районен архитект на „Триадица“ в столицата.

За ремонта на Северната скоростна тангента на София ще бъдат пръснати 500 милиона лв., като обаче ремонтите са ненужно оскъпени и нерентабилно логистирани.

15 процента директно пътуват към „пътя на копринката“.

2-та милиарда лева за ремонти по пътищата, които вече са потеглили към определени фирми и ресто към „пътя на копринката“, ще минат основно през три от „правилните“ фирми – фирмата на Владо Вутов, през Велико Желев /известен като Вичо Касичката по времето на Бойко Борисов/ и фирмата на Григор Иванов от Търговище – Пътстройинженеринг, който притежава и още куп фирми.

По Схемата вече има и наредени нови „мургави“ кухи фирми, които да поемат кинтите към „рестото“.

Както обаче вече писа АФЕРА, очаква се британците да наложат санкции на 25 български лица, сред които „Вичо Касичката“ и още „пътищари“, а срещу Копринков и компания има седем сигнала, депозирани при главния европейски прокурор Кьовеши.

Докато българските служби и прокуратурата спят обаче, „пътя на копринката“ ще лапне стотици милиони от асфалт по същата схема, която Борисов въртя години наред.

Afera.bg

«