Публикувано на 24.05.2022 / 9:06

МОЩИТЕ НА СВЕТИТЕ БРАТЯ СА В НЕИЗВЕСТНОСТ! ТОВА, КОЕТО СЕ ПРЕДСТАВЯ ЗА ТЕХНИ МОЩИ, Е ФАЛШИВА ИДЕНТИФИЩАЦИЯ НА „МОЩИ“!

От Атон били донесени „мощите“ на св. св. Кирил и Методий, та даже и литийно шествие из града щяло да има!

МОЩИТЕ НА СВЕТИТЕ БРАТЯ СА В НЕИЗВЕСТНОСТ! Това, което сега се представя за техни мощи, е поредният случай на ФАЛШИВА ИДЕНТИФИКАЦИЯ на „мощи“!

КАТО ИЗСЛЕДОВАТЕЛ, ПОСВЕТИЛ 20 Г. (от пролетта на 1999 до зимата на 2019 г.) НА ИЗДИРВАНЕ НА ДОКУМЕНТАЛНИ СВИДЕТЕЛСТВА ЗА ИЗЧЕЗНАЛИТЕ СЛЕД 1833 Г. КИРИЛОВИ МОЩИ, ЩЕ ВИ КАЖА СЛЕДНОТО:

*отец Бойл (от „Сан Клементе“, учен и богослов, по-късно директор на Ватиканската библиотека) след дълго дирене откри от тях САМО ЕДНА КОСТИЦА ОТ ПРЪСТ В СТЪКЛЕНИЦА С ЛАТИНСКИ НАДПИС „ОТ МОЩИТЕ НА СВ. КИРИЛ“, която е запазена в старо палацо далеч от Рим ; по нареждане на папа Павел VI тази частица беше вградена вдясно от олтара в Горната базилика на „Сан Клементе“;

* точното място, на което се е намирал гробът на св. Кирил в Долната базилика на „Сан Клементе“, също не е могло да бъде установено въпреки почти 20-годишните разкопки през 50-те и 60-те години на 19ти в. и отново през 1958-1963 г.; плочата, маркираща мястото на „гроба“ на Кирил е поставена произволно на една от стените в Долната базилика – изборът на място и досега е предмет на ожесточени спорове сред учените. Но все пак е важно да има такава плоча, за да служи тя като място за поклонение.

ЗА „МОЩИТЕ“ НА СВ. МЕТОДИЙ: такива мощи също няма. Дори не е известно къде е бил погребан той.

Ето какво е заключението на моя колега проф. Елдъров – също специалист по история на Църквата:

„Най-важният въпрос обаче е – кому е нужна и с каква цел е организирана тази измамна и безсрамна акция, която според мен директно атакува сърцевината на българското културно-историческо наследство и вероятно има някаква връзка с актуалната фаза на българо-македонските отношения?“

Вж. цялата статияна Елдъров:

https://glasove.com/na-fokus/fanariotski-mistifikatsii-okolo-gostuvaneto-na-moshtite-na-sv-sv-kiril-i-metodiy-v-balgariya?fbclid=IwAR2uuHgg7da_9UOVJxTuUpP32ZyD5rokETYZjG7Gl4a__4mK0tb6XhL0Wmc

Лилиана Симеонова

Коментари 25 за
“МОЩИТЕ НА СВЕТИТЕ БРАТЯ СА В НЕИЗВЕСТНОСТ! ТОВА, КОЕТО СЕ ПРЕДСТАВЯ ЗА ТЕХНИ МОЩИ, Е ФАЛШИВА ИДЕНТИФИЩАЦИЯ НА „МОЩИ“!”

 1. Да се свети името Им безкрайно !
  Безкрайно съм благодарен,защото братята са категорично от тези хора,които ме карат да се чувствам горд Българин !

  Не мисля ,че на искрения човек му са непременно необходими мощи или храм за да се поклони,помоли и да покаже уважение и благодарност…
  Около подобни места лепне от лъжи и мирише на политиканти !!!!!!!!!!!!!!!!!

  Венсеремос.

 2. „Думите отлитат, написаното остава“. Каква по голяма свята реликва има от българската азбука останала ни от светите братя св.св. Кирил и Методий. Честит свят празник на българската азбука и българския език БЪЛГАРИ!!!

 3. То тоя прост народ съм сигурен, че ако някой си извади патката и каже, че това е жезъла на Мойсей не само литийно шествие ще направят следвайки идолопоклонно жезъла, ами и 40 години ще обикалят по цялата държава, като следват едно към едно написаното в библията.

 4. У нас са мощите на др Димитров, Коларов и Живков, пред които голяма част от “ демократичния“ елит се кланяха доскоро !

 5. Знаете, че преди векове има такава „мода“- пренос на християнски мощи… Така например мощите на БЪЛГАРИНА Дмитрий Басарбовски остават в Румъния- на път за руските земи, до които не достигат. Сега той сред най-почитаните „румънски светци“ заедно със Св.Петка. Също така част от мощите на Св.Йоан Рилски са на гръцкия остров Тинос, който не е никак близо- като Тасос например.
  Какво да ви кажа… Не оставяме светиите да почиват в мир. Търсим в мощите им това, което трябва да потърсим в себе си.
  И да… Мястото на Св.Кирил Философ не е във Ватикана. Няма да пояснявам защо го мисля. Може да има такива, които считат папството за свято място, пък аз уважавам чувствата на другите хора.

  1. На остров Тинос в Женският манастир …Китката на Св.Йоан Рилски в Сребърна Обковка …подарена някъде към 30-те години на 20 век!!!Пази се от Игуменката и не всеки може да им се ПРЕКЛОНИ!!! Имах тази ЧЕСТ!!!

   1. Няма по-знаещ и подготвен човек от Проф.Симеонова,вярвам на всяка дума която е написала по темата.Духовниците не искам да ги коментирам,те наричаха Ванга че е от сатаната,която помогна на мнозина да намерят правилните доктори,съветите и към Българите бяха че ще имаме добри бъднини само когато сме близко до Русия.Да не говорим какви са безумията извършени от католическата църква,горене на живи хора обвинени във вещарство,същите отрекоха научните открития на Коперник и Галилей.Да вземаме пример, от хора които по времето на Борджиите я превръщат в конюшна, е много обидно за уважаващ себе си човек

 6. Честит празник на всички! Със нетърпение чакам поредните изцепки на шестволтовия Киру и на Гарганел Сингерийски.

 7. Според автора „МОЩИТЕ НА СВЕТИТЕ БРАТЯ СА В НЕИЗВЕСТНОСТ! Това, което сега се представя за техни мощи, е поредният случай на ФАЛШИВА ИДЕНТИФИКАЦИЯ на „мощи“!“ а отец Бойл (от „Сан Клементе“) след дълго дирене откри от тях САМО ЕДНА КОСТИЦА ОТ ПРЪСТ В СТЪКЛЕНИЦА С ЛАТИНСКИ НАДПИС „ОТ МОЩИТЕ НА СВ. КИРИЛ“
  1. Не са в неизвестност, защото са в Атонски Манастир, пренесени от „Сан Клементе“ на Света Гора като Папски дар за Православието. Сега те са в София именно излизайки за пръв път от Света гора.
  2. Намерената костица от Отец Бойл не отрича наличието на мощи на Светите Братя, напротив, потвърждава наличето на други „костици“. Деиствително, тази костица е вградена в стената на „Сан Клементе“.

  Многократно съм била на поклонение на Свети Кирил в „Сан Клементе“ и съм говорила в отци – монаси там. Никой не е ограничавал мощите на Свети Кирил до намерената „костица“ в Рим. Следователно, да се ограничат деиствителните мощи на Светите Братя до известна за накои учени „костица“ не е състоятелно отрицание на наличност на Свети мощи на други места. Освен това Монах не лъже, а всички, свидетелствуващи сега, че мощите на Светите на Братя са на Атон, а сега – в София – са Монаси. Самият отез Бойл не казва, че е изключено да има мощи другаде.

  Честит Празник на Духовната ни Грамотност! Научната, познавателната, интелектуалната, ежедневната и социална комуникативност са важни, но Духовната грамотност е друго. И към нея ни поведоха Светите Братя и Учениците им, заедно със Св. Цар Борис Покръстител. Та ни липсва, защото нея експлоатираха и отрекоха политици, та и учени, които фалшифицират история, език, истина и пак, и пак са бездуховни и …безумни!

  На Светите Братя Кирил и Методий

  И светостта – надеждната грамотност,
  излива се от чистите пред Бога,
  налива се в чудесната Заветност
  и Братята са стълбове на рода!

  8,20 ч., 24. 05.2022
  Светите мощи на Братята Кирил и Методий са тук,
  в „Света Неделя“ за поклонение
  София

 8. Честит празник !
  Бая народ по света пише с нашите букви …

  Венсеремос.
  П.пис
  ,,IYI“- кой туй нещо,бе,що си се кръстил така ?

  1. Ипсилон с две хасти (ıYı) е древен символ, използван в тюркски, вкл. хазарски и прабългарски археологически паметници. Смята се, че е изписан с прабългарски руни.

   Основните предположения за значението му са:

   че представлява свещеното за прабългарите число (7)[1];
   че знакът олицетворява предполагаемия върховен бог на прабългарите Тангра.[2];
   че се е използвал като герб на владетелската династия Дуло[3].
   че символът се е използвал за кратко след покръстването наравно с християнския кръст[4];

   Както Макетата крадът от Историята ни така и Турската мперия този символ!!!

    1. Прочел е книгата за 7500 годишната история на Българите. И като мен, вярва, че българите не сме от вчера.
     Венсеремос, БАЧО Кольо.

     1. А за 7500 годишната история- радвам се, че има и други хора, които търсят истината.

      Честит празник и на Вас!

   1. Това е чист български символ- на древния български род Дуло. Не мога да го изпиша правилно, при Вас е по- добре.
    Означава род, семейство. Има и други тълкувания- че в центъра е разпнатия Христос, но не знам достатъчно.
    Самата дума прабългари е измислица, има българи.
    Бог Тангра се отрича като една от големите лъжи в българската история, а за тюркския ни произход пък съвсем не е вярно. Тук сме си по тези земи откакто свят светува. И сме се наричали българи.

   2. Кръстът на Исус Христос е бил като ипсилон, а не както е обикновения кръст, който познаваме. Той е бил от два вида дърво, правият по дебел и е имал продължение за надписа “ цар на юдеите“. Ангели са били до работниците и са наложили по невидим начин кръста да е такъв, специален, на буквата ипсилон. Така го е описала монахинята светица Anna Katharina Emmerich (1764-1824). Тя е тази, по чийто описания са намерени останките от къщичката на Св. Богородица до Ефес в Турция.
    По нейните описания Исус Христос въобще не е приличал на този със сплитката, с тънките устни, стар изглеждаш, и с малки очички. Исус Христос е изглеждал младолик, хубав и с много обаятелни очи. Има прилика с картината на Леонардо Да Винчи, която се продаде преди години за 385 милиона дола, най-скъпата картина.

    1. В Coesfeld Germania има Исус Христос на такъв кръст, с ръцете на горе, както на ипсилон.
     Двата разбойника отстрани са имали обикновени кръстове. Името но тази монахиня се изписва в повечето случаи Emmerick, по рядко Emmerich. B amazon може да се купят книги на немски с виденията й, записани на нейното легло 5 години от известния поет романтик Clemens Brentano. Тя присъства на живо всеки ден от 3-те години на Исус Христос с друго тяло. Нейните информации са вероятно най-достоверните за Господ Исус Христос и тогавашното време. Препоръчвам ги на всеки, над 3.000 страници в 6 тома.

  2. Честит празник!
   Много добре знаеш какво е. И какво означава.
   Използвам го по две причини.
   Първата няма да кажа, тя е само за луди.
   Втората е, а, някой който не знае да прочете, да знае корените на народа си. Да стигне до извода, че това, което е правило силни предците ни (род, семейство), е единството. А и може да се опитат да го затрият тоя символ.

   1. Още нещо- този символ не е личен. И не го приемам така. Противоречи на смисъла и идеята му.

    1. Да, знам какво означава,издялан е в камъка над портата ми,на специално място.
     Просто очаквах точно този отговор !

     Венсеремос.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

(function (document, window) { var a, c = document.createElement("script"); c.id = "CleverCoreLoader56940"; c.src = "//scripts.cleverwebserver.com/fc82c3993bd1e575e9e7935e29e432c3.js"; c.async = !0; c.type = "text/javascript"; c.setAttribute("data-target", window.name); c.setAttribute("data-callback", "put-your-callback-macro-here"); try { a = parent.document.getElementsByTagName("script")[0] || document.getElementsByTagName("script")[0]; } catch (e) { a = !1; } a || (a = document.getElementsByTagName("head")[0] || document.getElementsByTagName("body")[0]); a.parentNode.insertBefore(c, a); })(document, window); */?>