« Върни се назад Публикувано на 09.05.2022 / 13:40

МОСКВА НЕ ВЯРВА НА СЪЛЗИ, ВАШИНГТОН ОЩЕ ПО-МАЛКО И БЪРЗО ХВЪРЛЯ В КОША УПОТРЕБЕНИТЕ „КУЧИ СИНОВЕ“. КАНАДСКИЯТ БЕШЕ НАБЪРЗО ПОЛЗВАН И СКОРО ЩЕ ГО МЕТНАТ ТАМ, КЪДЕТО МУ Е МЯСТОТО

Като сведущ по вашингтонските въпроси, да ви кажа, че „визитата“ на Киро Петков там е абсолютна катастрофа. По точно да я наречем „екскурзия“ за сметка на нас, данъкоплатците.

Няма нито едно предвидено официално събитие с нито един високопоставен американски политик. Освен, ако не пазят дълбока конспирация 18-те кирчови пиарки на порцион в МС. Забравете за срещи и ръкостискания с „приятеля му“ Джо Байдън или държавния секретар Антъни Блинкен. Само някакви тинктанкове и НПО-та.

И като премиер на България Киро Петков или #ПростотоКиро няма да сбъдне мечтата си да види Белия дом отвътре, камо ли да се отърка на килима с орела в Овалния кабинет.

Възможно е срещу някоя такса любезните домакини да му организират посетителска екскурзия я в Департамента, я в Сената и да се види случайно за снимка с някой началник на отдел.

Срещата ад-хок на Киро с „шефа на Световната Банка“ по същество е среща с друг българин от кръга на олигарха Прокопиев – Кристалина Георгиева, която до онзи ден се мота из София. Кризисен пиар, скалъпен набързо в офиса на „Капитал“, нищо друго.

За какво друго, освен на любовно пътешествие, са заминали на двудневно парти Киро и еугЛена в Америка, не смея да гадая. Вероятно ще си купят по някой сувенир от летище Дълес или от президентския shop на ъгъла и после ще лъжат, че Вашингтон ги „натискал“ да пускат Македония. Отчаян и евтин, но бая скъп за нас, пиар.

Съмнявам се, че и Херо Мустафа вече е готова за снимки и пътешествия с напълно проваления си мъпет и комичния му антураж.

Москва не вярва на сълзи, а Вашингтон още по-малко и бързо хвърля в коша всички употребени „кучи синове“. Този, канадският, беше набързо ползван и скоро ще го метнат там, където му е мястото! На бунището.

Николай Бареков

«