« Върни се назад Публикувано на 12.06.2014 / 15:54

Моника Станишева уличи лъжата на сайта на Недялко Недялков с документ!

 

Агенция БЛИЦ публикува становище на Моника Станишева, от което става ясно черно на бяло как вчера жълтакавото сайтче на лицето Недялко Недялков лъже. Жълтият сайт написа, че „Столичната полиция е предприела проверка за скандалните сделки на Моника Станишева с австрийския лобист Петер Хохегер”. Днес стана ясно, че сайта на Недялков е разпространил лъжа.

и изявлението на Моника Станишева:

„Не отговарят на истината твърденията, тиражирани в последните два дни в някои медии, че съм разпитвана по казуса Хохегер. Категорично заявявам, че до момента не съм разпитвана нито по този, нито по какъвто и да било друг повод нито от СДВР, нито от следствените органи.
Моля многоуважаемите медии да направят справка във въпросните институции в потвърждение на моето изявление.
През 2013 година подадох лично сигнал до прокуратурата с искане за проверка има ли извършено от мен престъпление по казуса Хохегер с цел да изчистя името си от тиражираните по политически причини спекулации и лъжи за мен и дейността на моята компания. Към моя сигнал по-късно е присъединен и сигнал срещу мен, подаден от депутати от ПП Герб, като двата сигнала са обединени в прокурорска преписка.
Проверката по подадения от мен сигнал, както и по сигнала на ПП Герб, е приключена от прокуратурата с отказ за образуване на досъдебно производство и със заключение, че „…в конкретния случай – предмет на настоящата преписка не са налице елементи от състава на престъплението по чл. 282 и 220 от НК…“.
За горното съм уведомена с писмо от Софийска градска прокуратура на 13 февруари 2014 година, за което прилагам и документи.”

От МВР също за БЛИЦ в прав текст казват, че:“Към момента Моника Станишева не е викана в СДВР или други подразделения на МВР, за да дава обяснения във връзка с прокурорски преписки“.

Afera.bg

«