« Върни се назад Публикувано на 30.10.2017 / 11:25

МОЖЕ ЛИ НАЦИЯ, ПРЕЖИВЯЛА ТОТАЛИТАРЕН РЕЖИМ, ДА ДОПУСНЕ ТОЛКОВА ЛЕСНО ДРУГ ТОТАЛИТАРЕН РЕЖИМ? НЕ ПО-МАЛКО ОТВРАТИТЕЛЕН И НЕ ПО-МАЛКО ОПАСЕН.

ГЕРБ ЦВЕТАН ЦВЕТАНОВГала вика, че й е много мъчно, дето Кевин Спейси бил п….ас. Ся тва не е ли политнекоректно, а? Ах, Гала, Гала… После, тъкмо когато реших, че много скучни стават тез двамцата, и аха да спра да пия кафе и да пуша, и да пусна една прахосмукачка, Гала рязко заговори за … секс. Не искам да обидя хората без права /по Мария Габриел/, ама на 50 години непрекъснато да говориш за секс по телевизора е малко тъпо, меко казано.

Убуо, за месец, откакто Гала е с Мъжътнагала по Нова, всички разбрахме, че Мъжътнагала прави сексове с Гала често. То той е там, в телевизора, явно за това – да гледат отрудените домакини Гала с телешка възхита и известна завист. Обаче да й кажа аз, щото претензиите й са доста аристократични – неприлично е, глупаво е, липса на вкус, селяндурско и комплексарско да кокетничиш непрекъснато с интимни закачки и интимни подмятания за връзката си в ефир.

Има една възраст при хората без права , а и при тия с права, когато вече е проява на лош вкус да носиш минижуп и половинки бански, и да говориш непрекъснато за секс. Сигурна съм, че веднага ще се появи някой, който ще ми каже да не я гледам и защо й обръщам внимание. Гледам я с нАучна цел. За мен Гала е един от символите на безхаберното опростачване на нацията. Заедно със Слави Трифонов и турските сериали. Гала е квинтесенцията на еснафското забогатяване и тоталното превръщане в един огромен кич, в една огромна пластмасова, позлатена гондола на жълта булана… на държавицата ни. Сигурна съм, че няма в русата ѝ глава толкова акъл, та да разбере, че е само маша в нечии ръце.

Сигурно схванахте без зор, колко съм се ядосала ….след офанзивата на ГЕРБ по телевизиите. Явно останахме една шепа хора, които да сме прочели повече от една книга, та да не можем да се преборим. Или пък сме се смахнали от нещо.

Може ли една нация, преживяла тоталитарен режим, за който се твърди, че е бил страшен, да допусне толкова лесно друг тоталитарен режим? Този път карикатурен, кичозен, пълен с гала, биг брадари, хиксфактори, ферми, тъпи български сериали, тъпи турски сериали, халваджяни, трифоновци…

За антикомунистите и за комунистите – предишния тоталитарен режим беше истински, тоя е бутафорен, беден, но не по-малко отвратителен и не по-малко опасен.

Виктория Тинтерова

Колаж: Матей Димов

«