« Върни се назад Публикувано на 17.04.2011 / 12:00

Може ли да прекараме избирателната система*

 

 

В същото време зомбитата не ходеха да гласуват, оставяха се в ръцете на гласуващите за пари, и в крайна сметка нещата се свеждаха до това, че няма значение за кой се гласува.

Вече е абсолютно неважно кой идва на власт, тъй като всяка властваща партия се задължаваше и спазва следния престъпен принцип- да не пипа олигарсите, да се  възпроизвежда политическия елит и да не се наказват бандитите. Това се случва от времето на Жан Виденов, когато Костов застана начело на държавата. Той не разсекрети досиетата, не наказа виновните за кризата преди него и подготви почвата за идването на власт на безродника Симеон.Същото се случва и сега….

Сега какво може да се направи? Всъщност не   толкова много са вариантите, и се свеждат до това да се гласува. Тук е заровено прасето, а не нещо кой знае какво. Естествено възниква въпрос. Той е : За кого????

Да, наистина няма за кого, но така е само на пръв поглед. За да се преебе, извинете, избирателната система, е достатъчно да излязат пред урните само тези, които през последните 10-15 години не са гласували. Което ще унищожи усилията на олигарсите, които си имат по една, а някои дори по повече партии. Техните пари ще изтекат като вода в пясък, ако се гласува.

Остава да се реши за кого. Първото ми предложение е да се гласува за абсолютно неизвестна партия, която има издигнати кандидати в поне 2/3 от избирателните райни. На пръв поглед безумна идея, граничеща с престъпно нехайство. Но ако се замислим, досега експериментите с нас ги правеха без да ни питата. Защо да не си направим и ние един експеримент сами със себе си? Има ли какво да губим? Струва ми се, че вече няма….

Имате ли предложения? Блогът ни е готов да ги публикува, колкото и нестандартни да са….

 

Васил Стефанов *

Статията е от писмо на наш читател, живеещ , според него, все още в България, но не за дълго..

 

http://30dumi.pozicii.net

 

«