Публикувано на 01.05.2021 / 19:24

МОЖЕМ ЕДИНСТВЕНО ДА СЕ НАДЯВАМЕ, ЧЕ ЛЕНИН НЕ Е ПРАВ

Като имаме предвид, че ГЕРБ държи цялата държавна и общинска власт и контролира и разпределя почти всички пари в икономиката ни, разграждането на „модела Борисов“ (една от мантрите) означава да се извърши революция.

Трите условия за наличие на революционна ситуация според Ленин са:

 1. „Низините не желаят да живеят по старому“ – не е сигурно, по-скоро те не желаят въобще да живеят 🙂
 2. „Управляващите не могат да управляват по старому“ – могат и още как 🙂
 3. „Партия – политически авангард“ – очевидно няма такава. Въртят се до полуда 5-6 мантри без ясно съдържание. Нечленоразделно състояние.

При това положение, можем единствено да се надяваме, че Ленин не е прав 🙂

Емил Попов

Коментари 43 за
“МОЖЕМ ЕДИНСТВЕНО ДА СЕ НАДЯВАМЕ, ЧЕ ЛЕНИН НЕ Е ПРАВ”

 1. Ленин е прав. И трите условия са изпълнени. Вие нямате куража да споменете единствената партия , която може да осъществи революцията.

 2. От друга страна Резун е като Буров, попържа по Сталин но му признава превъзходството 🙂 ???

  „След Гражданската война съратниците на Ленин се борят със зъби и нокти, за да се докопат до властта. Смятат, че трона на Ленин ще спечели онзи, който победи в безкрайното съревнование по дрънканици и словоблудство. А през това време, без да влиза в дебати, Сталин застава на гишенцето с табелка Учраспред. Ленин пръв се сеща какво означава това. На пръв поглед Учраспред е нищо и никакъв отдел в състава на секретариата на ЦК на партията. Не, не, това не е отделът, завеждащ подготовката на Световната революция. И изобщо не е онзи, дето е призван за блюстител на чистотата на марксистко-ленинското учение. Учраспред си е чиста рутина. Учраспред — това са мижави чиновници, които местят от лавица на лавица също толкова мижави папки. Учраспред е отделът за отчет на дейността и разпределяне на кадрите. Сталинският Учраспред решава кой партиен деец да бъде повишен и кой — понижен, кой издигнат и кой — свален, кого да изтеглят от село Хуйовка, Белорусия, и да го пратят в Киев, а кого от огромния му кабинет в Петербург да пратят в Копелево край Полтава, в Пиянчино или в Голямо Калище, Саратовска губерния.

  Секретар на Централния комитет на партията е главната длъжност на Сталин. Около тази длъжност и отдела Учраспред се изгражда най-мощната, невиждана в историята на човечеството диктатура на Сталин.

  Когато усеща нарастващата мощ на Сталин, Ленин предупреждава съратниците си в борбата: „Като стана генерален секретар, другарят Сталин съсредоточи в ръцете, си необятна власт“. Съратниците не разбират предупреждението на вожда. Не го оценяват. Жалко.

  Учраспред сменя имената си, но същността си остава: кадрите решават всичко! През войната ръководството на страната, на армията, промишлеността, транспорта, селското стопанство, тайната полиция, идеологията и пропагандата, дипломацията, културата, разузнаването, науката, религията и на всичко, на всичко се осъществява по същия метод — разместването на кадрите: този и този да се свали, този и този да се назначи; ако не се справя — сваляш и него и назначаваш трети. В резултат на всички командни постове бързо се издигат онези, които могат да постигнат успех на всяка цена. Именно — на всяка.

  През войната, няколко години преди нея и след нея, чак до смъртта на Сталин, вторият човек в партията е Георгий Максимилианович Маленков. От 1934 година Маленков ръководи структурата, наречена ОРПО — Отдел за ръководни партийни органи на ЦК на ВКП(б). ОРПО си е Учраспред, само с друга табела. „След осемнайсетия конгрес задкулисната роля на Маленков излиза на повърхността на организационния живот на ВКП(б) и той става дясната ръка на Сталин в партийния живот“ (Б. И. Николаевский. „Тайные страницы истории“. М., Издательство гуманитарной литературы, 1995, с. 200).

  Под личния контрол на Сталин Маленков командва държавата и войната чрез разпределяне на кадрите. Издига и сваля началници на лагерни управления, командири на бригади, дивизии и корпуси, народни комисари и техни заместници, посланици и резиденти, началници на районни, областни, краеви и републикански отдели и управления на НКВД, директори на заводи, фабрики, рудници, нефтодобивни комбинати и златни находища, началници на железопътни линии, секретари на районни, областни и краеви комитети, началници на отдели и управления в Генералния щаб, командващи на флотилии, армии, флотове, фронтове и началник-щабовете им.

  Чисто формално Маленков не е заместник на Сталин по партийна линия. Но ако ще гледаме чисто формално, и Сталин не е диктатор. Случайно ако някой е забравил — властта в Страната на съветите принадлежи на работниците и селяните. И тази власт формално се нарича „съветска“. Отдавна ме тормози един въпрос: кой, кога и с кого се е съветвал в нашата страна? Чисто формално на върха на властта е Върховният съвет, в който заседават знатни тъкачки, доячки, стоманолеяри и еленовъди. Чисто формално глава на Съветския съюз е добричкият дядко Калинин. Истинската власт обаче е у онези, които слагат хората си на лостовете на държавното управление.

  През войната и след нея, чак до смъртта на Сталин, Георгий Константинович Жуков не е допуснат до деликатните въпроси по организацията на кадрите, тоест до въпросите на управлението на държавата, икономиката, Въоръжените сили и вътрешната и външната политика.

  Ще ми възразите: не говорим за ръководството изобщо, а за критичните ситуации; където е имало криза, където е било най-трудно, в Ленинград, в Сталинград, Сталин изпраща Жуков и той с твърда ръка въвежда ред. Може ли да се възрази срещу това?

  Може.

  И аз си мислех, че не може, докато вярвах на мемоарите на Жуков. Но като попрегледах някои документи, разбрах следното: там, където е имало криза, където е било най-трудно, Сталин е пращал друг човек. И този човек с твърда ръка въвежда ред (според съветските разбирания). Името му е Георгий Максимилианович Маленков. Именно него Сталин праща в Ленинград. И му дава абсолютно изключителни пълномощия. Маленков не е сам. Има си екип. В екипа на Маленков влизат висши чекисти, „отговорни другари“ от управление „Кадри“, висши генерали и адмирали, включително народният комисар на ВМФ, командващият авиацията на РККА — Работническо-селската Червена армия, и командващият артилерията. А когато под ръководството на Маленков Ленинград е спасен, когато врагът е спрян, Сталин праща на помощ на Маленков Жуков.

  В Сталинград Сталин също праща не друг, а Маленков. А Жуков отива там по-късно (и си отива по-рано). В свитата на Маленков той е от онези, които обикновено се наричат „и други“.

  След две десетилетия Жуков изобразява сам себе си като главния герой. Но „главен“ той става след смъртта на Сталин и свалянето на Маленков, а по-късно — и на Хрушчов. И на Маленков, и на Хрушчов им затварят устата, след като ги свалят. Те не могат да възразят. А в полза на Жуков работи целият пропаганден апарат на Съветския съюз. На страната на Жуков е и самият Брежнев, и главата на правителството Косигин, и главният комунистически идеолог Суслов, и министърът на отбраната Гречко, и несметни пълчища „историци с пагони“. Та на това точно плодородно поле израства „спасителят“ и на Ленинград, и на Москва, и на Сталинград, и на всичко останало.“

  Богомил Бонев се опита да ви го обясни 🙂 , макар и не най-удачно според мен .

  Интригуващо същия тоя Резун удобно пропуска, че Джордж Вашингтон е масон, Томас Джеферсон тоже и т.н. Списъка на видни масони, включая илюминати и розенкройцери на младата американска държава, мнооого преди съветската такава, е умопомрачителен. Да не говорим за „помоща“, която получава от там 🙂 . Възмпжно ли е Сталин да не знае кой е Макиндер, стоящ зад Деникин в Украйна, по късно Хаусхофер и т.н. , Сталин все пак е с религиозно образование, не юридическо, като Ленин, г-н др. Резун 🙂 . А по правило религиозното образование е от орденски тип. По Девятов. Ленин е само политик, каквито са повечето юристи 🙂 . Ей ви пример с разликата на власта при аятоласите и шаха на Иран 🙂 .

  Христос воскресе, макар около мен празненствата да бяха преди няколко седмици, „Истър“. Все пак календарите са различни, странно защо 🙂 .

  Така, че заемете се със следващите си книги г-н др. Резун и почнете още от Великата Френска Революция, че и преди това. И най после намесете религията, тя съществува не е фикция.

  Всъщност, какво е реалността 🙂 ?

  https://www.youtube.com/watch?v=rvFS6Np1jho&list=PLaj6TXFdN3Ofi8Stuvy6KbGpvzNnt10qc&index=12

  https://www.youtube.com/watch?v=9X68dm92HVI – има субтитри на български

 3. Вся влас советам. От утре цялата администрация на опашка в бюрото по труда, Всички назначения с конкурси. Одържавяванв на болниците. Цялото МВР уволнено и който иска да работи там конкурс и тест по физическа подготовка задължително по един чужд език.

   1. Много ти благодаря за видеото. Това се виждаше и от самолет,но друго си е да получиш информация от кухнята.

 4. ………………..
  – И другарят Ленин е грешал понякога…
  – Не, другарю, Холованов. Другарят Ленин не допускаше грешки никога.

  1. “ — Не ти ли се струва, Драконе, че сега, през лятото на 1938 година, чистката е достигнала връхната си точка и трябва да бъде ограничена?

   — Другарят Сталин си знае работата.

   — Не ти ли се струва, че другарят Сталин вече е прехвърлил критичната точка и в случай че НКВД се опита да вземе властта, другарят Сталин просто няма да има на кого да се опре?

   — Преуморила си се.

   — Можеш да ми казваш каквото щеш, но веднъж аз седях в манастира и гледах телефона.

   — Това е ужасно интересно.

   — Гледах телефона и ми дойде наум, че най-простият начин да извършиш държавен преврат е да изключиш телефоните на другаря Сталин. Без свръзка няма управление, без управление няма власт. Да изключиш някого от съобщителните системи значи да го изключиш от властта. “

   Проблема на Резун е, че той е танкист. 🙂 За това от информационнии технологии разбира колкото магаре военна музика. Но оценките му за Гроза са достоверни, танка е най-важното оръжие на ВСВ. И пак проблем, той е на издръжката на кралсския елит за това е сляп за техните прегрешения. Така, че оценките му за Ленин и Сталин са меко казано доста необективни 🙂 . Няма ка да си на заплата на суверена и да хапеш ръката която те храни, и понеже е пенсионер това е неотстраним проблем за Резун, но има ниво все пак е завършил акдемията на ГРУ 🙂 !

 5. Новите избори :
  – Партия Рапон 20%
  -Партия ИТН – 20%
  – БСП – 20%
  – ДПС – 20%
  – Шкембетата – ВМРО – Далавери Сюлейманов – 20%
  ……
  Правителство на Дон Рапоне и Магаретата с подкрепата на ДПС
  …….
  И Гяурите пак Духате супата …… Оть тъпия учиндолски-хомосексуалист-наркоман-нарцист-чалгар Слави Чалгата си направи сметката и предпочете да прибере едни пари , вместо да прави революция
  ………
  Единствения нещо което може да спаси Раята е да се реже с кървав нож Главата на Змията

 6. Великобритания излезе от Европейския Съюз защото там не било хубаво. Точно в същия ден на излизането се появи явлението коронавирус. От страх да не земе още някой да излезе, останалите в съюза държави сега ще ги овътрят още повече,като им раздадат евромилиардите,и тогаз мърдане няма да има. Ще станем още по зависими и тогаз Русия ще ни гледа през крив макарон. Даже България не е в позиция да има право да избира по малкото зло. Някой се е погрижил схемата да бъде цунг цванг.

   1. Кога си ме видял да спъ,че питаш. Ако заспъ,кой ще пази България,а??? Кой???

 7. Мутрокомунизмът надгражда ленинската постановка: „Да превърнем банките в единен апарат за администриране и управление на страната“ в „Да превърнем колекторските фирми в в единен апарат за администриране и управление на страната“. Пред работническо-селското население се прокламират успехи, докато то се превърне в сива безмозъчна маса от длъжници. Дори по време на Римската империя робите са получавали по съпоставими цени разбира се, храна, дрехи и медицинско обслужване в размер на 600 евро месечно. Робите естествено не са плащали наеми и ипотеки. Тук въпросът е не да съпоставяме работническо-селското население с робите в Рим, а да отчетем успехите на мутрокомунизма. Съчетанието на инициативен глупак, получил закалка в комунистическата школа в Симеоново и геносенитата на ХДС положи основите на мутрокомунизма. Идеологията е проста, с монотонни безкрайни речетативи и лишена от блясък. Но именно тази простота импонира на българина и той я припознава, като нещо свое. Това е повече от достатъчно мутрокомунизма да се превърне в част от националния бит и да се приема, като една прогресивна доктрина с човешко лице.

 8. Не моделът е проблема сега, а КОКАЛА! Ще има голям ентусиазъм за „разграждане на модела“. Понеже не е много ясно какво точно е „модела“ и как точно ще бъде „разграждан“, постепенно ентусиазмът ще спадне и „разграждането“ ще бъде сложено на рафта. Хората ще питат какво става с разграждането и ще им бъде отговаряно, че моделът е много жилав и съпротивата е яростна. И така следващите 30 години. Ако хората имат търпение…

 9. 🙂

  Да си дойдем на думата, Ленин все пак е практик на Революцията. Като Марат, Дантон и Робеспиер 🙂 .

  Между другото, както Ленин така и Робеспиер са юристи. Дантон – тоже. Знаете как свършват и тримата, надявам се 🙂 .

  Революция се прави с пари. Как мислите, кой е дал пари на Ленин и Троцки, мама и тате 😉 ???

  Хитлер идва на власт на дъното на Депресията, превземайнки готовата партията на Ото Щрасер 🙂 !
  Как мислите, дали Хитлер е превзел Щрасеровата партия без пари, а ? Знаете ли кой е бил члена на НСДАП с партиен билет номер 6 😉 .

  Освен това Ленин казва за нещо като днес е рано а утре е късно. Т.е. имате два скрити параметъра, за които нехаете – парите и навременоста(timing).

  T.e, вервайте ми, имате проблем не само с третото правило на Ленин. Давах ген. Петров, ама тои е „висока топка“ за повечето дори в тоя форум 🙂 . Гледам Пламен Пасков го разбра, но той има ниво 🙂 . Създаването на „нов“ политически егрегор не е лъжица за всяка уста, Па била тя журналистическа или юридическа. Да не говорим за пасването му с националния егрегор на съответното общество.

  https://www.youtube.com/watch?v=PxlIraEV8n4

 10. Докато ЕС захранва мафията с по 50 милиарда, няма как да има революционна ситуация. Ленин е имал предвид нормална капиталистическа държава. Мафията е друго нещо, а хранената с евросредства мафия е още по- друго нещо.

 11. Май, назрява момента БСП да се огледа за друг кандидат за президент. Има достатъчно време, за да не останат разочаровани отново хилядите нейни симпатизанти.

 12. Ленин жил, Ленин жив, Ленин будет жить!
  Притеснява ме, че псевдопатриотите вече дават индикации, че пак ще се съберат, но този път без Боленчо. Май имат намерение да поканят Костя копейкин и Марешки. Ще стане много интересно.

 13. Истината е, че Румен Радев работи в пълен синхрон с патерицата на Пеевски и Доган – Слави Трифонов .

  Радев бабува на този нов управленски проект, чийто поръчител е американското посолство .

  Чалга Величието е мъжката булка на Сарая, защото Слави Пуяка е Потурнак !

  1. Корнелката се усети отдавна,че Радев може да се окаже в позиция на предател с три факта:

   – Първо многократно декларира, че е натовски генерал,
   – второ оказа се, че е ревностен поддръжник на проекта Триморието, което си е чист американски проект срещу
   Русия.
   – И последно избърза да иска подкрепата си за втори мандат, която получи от Турция, чрез ДПС.

  2. Чудя се ти в кой свят живееш?
   От къде ти влизат в главата глупостите, които пишеш?

   1. НЕ СА ГЛУПОСТИ, СТАН. Всичко е точно така. Радев е упорит пронатовец и навярно като Слави зависим.

 14. Няма революционна ситуация! Народът е безхаберен, на управляващите не им пука, стига кинти да има! А кинти има! Народът плюска и друго не го интересува!

 15. ЗАКОН НА ИСТОРИЯТА: ЖИВОТЪТ НА ХОРАТА НЕ СЕ ПРОМЕНЯ С ИЗБОРИ И РЕФЕРЕНДУМИ, А САМО ЧРЕЗ ВОЙНА, РЕВОЛЮЦИЯ И ВОЕНЕН ПРЕВРАТ.

 16. Боко Тиквата вече е издал три разпореждания, както следва:
  1. До държавната администрация
  – в спешен порядък да се заличават мафиотските кражби по линия на държавните поръчки. Свързаната с това документация да се унищожава.
  2. До службите за вътрешна сигурност и МВР
  – да се събират и докладват компроментиращи факти и обстоятелства свързани с депутатите от другите парламентарно представени партии и техните близки.
  Вече събира тарторите на мафиотските структури и се готви за война срещу парламентаризма, чрез насилия, заплахи, рекет. Ще се върнем в периода на началото на прехода и мафиотските групировки започват своята подмолна дейност.
  3. До мафията
  – провеждане на операция по изготвяне на компютърни програми за фалшифициране на работата на машините за гласуване.

  1. Боко Тиквата скоро ще седне на к*ра на Сатаната за вечни времена, а шайкаджиите му ще въртят яки свиркина дяволите.

 17. Ленин е бил прав,защото е имало и предусловия,основното е първата световна война,иначе е щяла да продължи властта на царизма.По девети септември пак е било така,без червената армия комунистите никога не биха пипнали властта.Така и сега,само трета световна война може да пренареди картите по подходящия начин,а не да си ги редят боковци в амбасадата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *