« Върни се назад Публикувано на 26.01.2011 / 10:12

Младенов се развявал в чужбина 193 дни за година

Данните за пътуванията на Младенов в чужбина са изготвени за БГНЕС от Министерски съвет. В справката на ръководителя на звеното за връзки с обществеността на Министерски съвет Николай Боев се казва, че Николай Младенов има 6 командировъчни дни в качеството си на министър на отбраната и 187 дни в чужбина в качеството му на министър на външните работи.

Така след прости сметки става ясно, че настоящият външен министър е прекарал повече от половин година извън страната. В действителност, обаче, от общо 365 календарни дни, през 2010 година работните дни са били само 251. Следователно близо 77 % от официалното си работно време Младенов е прекарал зад граница.

Това противоречи до голяма степен с изказването на говорителя на външно министерство Весела Чернева от средата на май, когато от финансовото министерство поискаха министерствата да направят до 15 % икономии. "Опитваме се да спестим отвсякъде, включително и от официалните посещения на министър Николай Младенов", казаха тогава от МВнР.

Премиерът Бойко Борисов има 65 командировъчни дни зад граница. За периода от 01.01.2010- 31.12.2010 е изразходвал 34 088.61 лева от сметката на Министерски съвет. Заместник министър-председателят и министър на вътрешните работи Цветан Цветанов е прекарал повече от два месеца зад граница или точно 62 командировъчни дни в чужбина.

Заместник министър-председателят и министър на финансите Симеон Дянков е прекарал дори повече дни извън страната -общо 69 дни.

Това че са прекарали в чужбина е ясно – кой повечко, кой по-малко. За сметка на българския данъкоплатец, който тъне в нищета и мизерия. Следователно, е близко до ума да предположим, че тези дето са прекарали в чужбина, са "прекарали" собствения си народ и избиратели.

Защото никой не казва, че нещо са свършили, нали?

Или то не е за казване, защото няма какво?

afera.bg

«