« Върни се назад Публикувано на 12.12.2014 / 14:36

МИХНЕВА „ВЕРСИЯТА”

Маргарита МихневаСлед като на ден по два пъти Маргарита Михнева вади изумителни „версии” за изчезването на Петко Сертов, Агенция БЛИЦ снизходително „поради големия читателски интерес” е изредил изявите на Михнева „Версията”. Михнева иначе непрекъснато твърди, че борави „с документи”. Впрочем, „версиите“ си тя ги твърди с такава категоричност, като че ли е присъствала на „събитията“. С трепет очакваме да се позове на „смъртния акт” на Петко Сертов предварително.

Ето какво пише Агенция БЛИЦ:
„Поради големия читателски интерес публикуваме всички версии на Михнева:

Версия 1: от 9 декември сутринта: Изчезването на Сертов има връзка с любовница

Журналистката смята, че изчезването на Петко Сертов има връзка с любовница, която преди години е работила за Сергей Станишев. По думите й в ДАНС сега имало много странни истории, които трябвало да се анализират по-глобално.

Версия 2: от 9 декември вечерта: Сертов се е самоубил.

Михнева твърди, че Сертов се е самоубил. Това все още не било официално, но до часове щяло да бъде съобщено от разследващите, най-късно на другия ден рано сутринта, тъй като повече не можело да бъде скрито това.

Версия 3: от 11 декември: Сертов е заминал за Гърция

Пред БНТ журналистката обяснява, че Петко Сертов е отишъл при свой приятел в квартал „Бояна“ в 9.30 ч. сутринта и му казал, че има една страшна история с 15 млн. евро, за които е даден на съд неговият началник Ангел Божилов. Сертов е споделил, че е много притеснен от този факт и е споделил, че в понеделник иска да се оттегли от фирмата ОЕТ. По думите на Михнева той не е получавал заплата от 3 месеца. Вечерта в петък е заминал за Гърция с опела на Теодора Кондова, племенница на Александър Сурталов, който е бил убит преди 40 дни във Варна. Сурталов е бил близък на Сертов и е бил зам.-председател на партията на зелените. Според Михнева Сертов е притеснен, защото работи при човек, който е от ъндърграунда, по думите й пред националната телевизия.
Сутринта в петък Петко Сертов е бил във фирмата ОЕТ и е разговарял с Иван Кутевски – главен съветник на Ангел Божилов, според сайта Афера.

Версия 4: от 12 декември: Сертов е отлетял от Гърция за Америка

Според Маргарита Михнева Петко Сертов е отлетял за Америка, като го е направил през Гърция. По думите й той е при американските служби, които са си го взели, защото били в отлични отношения с него. Признак за това било, че Сертов бил единственият високопоставен българин, който е поканен на встъпването в длъжност на президента Барак Обама.”

Afera.bg

«