« Върни се назад Публикувано на 27.02.2022 / 17:07

МИТРОФАНОВА: ПРИЗНАТЕЛНИ СМЕ НА ВСИЧКИ, КОИТО НЕ СА ПОЕЛИ ПРЕДАТЕЛСКИЯ ПЪТ НА ВЛАСОВЦИ И БАНДЕРОВЦИ

Скъпи приятели на Русия в България!

Изразяваме сърдечна благодарност за многобройните думи на подкрепа, които получаваме в Посолството. Въпреки пороя от агресивна антируска пропаганда, фейкове и неприкрити глупости, които днес масово са тиражирани, включително и в български медии, вие искрено се тревожите за нашата страна, за бъдещето на руско-българските отношения. Заедно с вас ние споделяме възмущението от това, как в тези дни се правят опити да се опетни, да се изопачи, да се стъпка в калта всичко, което е свързано с Русия. А нас с вас, руснаците и българите, да ни скарат.

Искрено сме признателни на всички вас – преподаватели и студенти, журналисти, писатели, свещеници, представители на политически партии и обществени организации, бизнесмени, лекари, дипломати, военни, дейци на науката и изкуството, а също така на много и много други граждани на България. И, разбира се, на живеещите тук съотечественици, които не са поели предателския път на власовци и бандеровци.

Нашата страна е минавала в своята история през най-тежките изпитания. Ще преодолее и днешните трудности. Вярваме, че традиционните приятелски отношения между руснаците и българите, като преминат сериозна проверка за издръжливост, рано или късно ще придобият нови хоризонти за развитие.

С уважение и благодарност, Посолството на страната на Николай Игнатиев, Михаил Скобелев, Йосиф Гурко, Едуард Тотлебен, Николай Столетов, Александър Втори Освободител, светител Серафим Соболев, Фьодор Толбухин, Дмитрий Лихачов, Сергей Лавров, Владимир Путин и милиони хора, искрено обичащи България.

«