Публикувано на 11.02.2008 / 23:02

Митрополит Кирил: Нека не гледаме в чинията на мюсюлманите!

40 нови членове прие комитета. Сред тях са – журналистката Даниела Стойнова, председателката на “Атака” Цвета Георгиева, окръжният прокурор Пламен Иванов, контраадмирал Минко Кавалджиев, шефът на ОДП – Варна Димитър Димитров, шеэфът на Пожарната Сашко Грудев, управителят на ВиК – Варна Валентин Вълканов, директорът на Радио Варна Енчо Чакъров, ректорите на варненските Технически университет, Икономически университет и Военноморското училище.
За председател на комитета бе преизбран варненският и великопреславски митрополит Кирил. Бъдещите цели на комитета “Православни ценности” са свързани със строителството на нови храмове, съобразно решения на Общинския съвет от 16 ноември 1994 г. – два парцела в кв. “Левски” и кв. “Кайсиева градина”, и трети парцел за изграждане на храм в кв. “Възраждане”, а строителството на черквата “Св. мчк. Прокопий Варненски” в кв. “Чайка”  ще започне всеки момент.

 Ще бъдат положени и максимални усилия за възстановяването на православния храм на старите варненски гробища, както и изграждането на духовно-просветен център “Св. Иван Рилски”.

Ще бъде канонизирана като светица и Гана Кривенска, отказала да приеме исляма по време на великденските пости през 19 век в Шумен.

afera.bg

Коментари 0 за
“Митрополит Кирил: Нека не гледаме в чинията на мюсюлманите!”

  1. Ужас, щом като “Православни ценности” се съобразяват с постовете в светската йерархия.Нещо не се вързва-всички шефове станаха фенове на “Православни ценности”.Такова омешвмане на църквата и държавата и по Татово време е нямало.Хайде накрая ще видим каква е ползата за вярващите от кооптирането на властниците към “Православни ценности”.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *